Crystal Palace – Manchester City 2:1 (vége)
vége
Crystal Palace
2:1 (1:0)
Manchester City
hétfő 06.04.2015, 21:00 • Selhurst Park, London • Barclays Premier League
Prematch odds
     
    Pellegrini csapata zsinórban harmadszor kap ki idegenben a bajnokságban, ez könnyen a bajnoki cimbe kerülhet, hiszen a Chelsea kilenc ponttal vezet, és egy meccsel kevesebbet játszott mint a City.

    A helyzetkihasználás parádés a hazaiak oldalán öt lövésükből három tartott kapura, amiből kettő gólt eredményezett, még a City nem kevesebb mint 22!!-szer próbálkozott, amiből csupán négy talált kaput, és egyetlen gólt értek el. Ez alapvetően befolyásolta a meccs végkimenetelét. A Palace végigbirta fizikailag is a 90 percet, és ugyan beszorultak a végén, de a közönség és a csapat együtt összehozta ezt a parádés győzelmet a tavalyi bajnok ellen! A forduló meglepetésre ez, ebben a fordulóban az Arsenal, és a United is megelőzte Pellegrini együttesét.

    A végeredmény tehát: Crystal Palace – Manchester City 2:1, köszönjük figyelmüket! (22:54:56)
     
    88
    Gayle érkezett Zaha helyére, a cserék elfogytak.
     
    88
    Fernandinho helyére Milner érkezett.
     
    86
    Ezúttal Toure lőhetett, amit szintén blokkoltak, majd a felpattant labdát Speroni paskolta szögletre. Majdnem behullott, de a kapus résen volt.
     
    85
    Nasri kapott pontos passzt, majd tüzelt tizennégyről, de ebbe is beleléptek! Szöglet.
     
    84
    Ismét egy hazai csere. Bolasie helyére Souare érkezett.
     
    83
    Az első gól szerzője, Murray le, Sanogo be.
     
    81
    Nasri átlövése centikkel suhant el a jobb sarok mellett. Valaki még beleért, szögletet jelez a játékvezető.
    Yaya TOURÉ - 2:1
     
    78
    A City gólt szerzett!

    YAYA TOURE húsz méteres bombája a jobb alsó sarokban kötött ki, szépitett a City, még bármi megtörténhet. 2:1.
     
    77
    Navast Nasri váltja az utolsó negyed órára.
     
    73
    A beadást kivágták, majd Fernandinho lövését McArthur a kapu torkából lőtte ki az alapvonalon. Újabb szöglet.
     
    68
    Demichelis ellenfele lábát találta el, sárga lap a jutalma.
     
    66
    Dzeko helyére Lampard érkezett.
     
    58
    Toure bombája érintette a hálót, de csak felülről. Centiket tévedett csupán, Speroni szemmel védett mondhatni.
     
    57
    Puncheon késett egy ütemet, sárga lap, plusz szabadrúgás jó helyről a vendégeknek. A távolság 22-23 méter.
    Jason PUNCHEON - 2:0
     
    48
    A Crystal Palace gólt szerzett!

    JASON PUNCHEON a sorfal felett elcsavarta, lövése a bal alsóba zúdult, Hart nem ért le! 2:0 a hazaiaknak. Meglepetés a javából!
     
    26:74 a labdabirtoklás aránya, a lövések száma 3:10. A focit a City játszotta, de egy pontrúgást követően lemaradtak a védők, és a Crystal Palace büntetett.
     
    A City uralta az első játékrészt, sok helyzetet dolgozott ki, de kihagyták a helyzeteiket, Agüero például a kapufát találta el. A túloldalon két helyzet adódott a Palace előtt, melyből egyet ki is használtak, Murray találatával a félidőben meglepetésre a hazaiak vezetnek, a Citynek még feljebb kell kapcsolni, és a hatékonyságon kell javitania, ha pontot, pontokat szeretnének elvinni Londonból. Tartsanak velünk!
     
    41
    Navas beadását megcsúsztatták a rövid saroknál, majd Demichelis próbálkozott lövéssel, tizenkét méterről azonban fölé durrantott!
     
    40
    Delaney buktatta ellenfelét, övé a meccs első sárga lapja.
    Glenn MURRAY - 1:0
     
    35
    A Crystal Palace gólt szerzett!

    Dann lövését sikerült még védenie Hartnak, de a lábáról egyenesen GLENN MURRAY elé pattan a labda, aki közvetlen közelről bepofozta. 1:0.
     
    30
    Silva húsz méteres löketét Speroni tolta ki a jobb sarok torkából, ez bizony beakadt volna!
     
    19
    Agüero tizennyolc méteres lapos bombája telibe találta a jobb oldali kapufát, majd szögletre mentenek a védők! Közel a gólhoz a City!
     
    12
    City kontra következett, Agüero vihette a játékszert, el is vitte a kapujából kijövő Speroni mellett, viszont eléggé kisodródott, igy a második hullámban érkező Navashoz passzolt, akinek a lövését a visszaszaladó Speroni vállal védeni tudta. Óriási helyzet! Szöglet.
     
    2
    Kelly középre tett labdája Zaha elé érkezett, aki fölé bombázott öt-hat méterről. Óriási helyzetet hagyott ki a Crystal Palace.
     
    A Premier League 31. fordulójában a Crystal Palace fogadja Manchester Cityt.

    A Palace jelenleg a 12. helyen áll a tabellán, a kieső helyektől tíz pontra vannak, így talán ennek veszélye már nem fenyegeti őket. Hazai környezetben nem igazán megy a csapatnak, tizennégy meccsből négyet nyertek, három x, és hét vereség mellett. Odahaza a gólarányuk 17:20. Legutóbbi két bajnokijukat megnyerték, előtte pedig a Southamptontól 1:0-ra kikaptak.

    A City jelenleg a negyedik helyen tartózkodik, egy esetleges győzelemmel megelőznék a városi rivális, Manchester United együttesét, sőt a második helyen levő Arsenalt is. Kéne a győzelem mindenképpen ,hiszen akkor hat pont lenne közte, és a Chelsea között a differencia, ami azért még talán ledolgozható. Idegenben tizenöt meccsből nyolcat nyertek, négy x, és három vereség mellett. Idegenbeli gólarányuk 31:16. Legutóbbi két meccsüket idegenben elbukták, a fájóbb egyértelműen a kiesés ellen küzdő Burnley otthonában történt, 1:0 lett ennek a meccsnek az eredménye. Legutóbb februárban nyertek vendégként, a Stoke otthonában.

    A két csapat első meccsén a City magabiztosan nyert 3:0-ra, a tavalyi szezonban a City oda-vissza nyert. Legutóbb a Crystal Palace otthonában 2:0-ra nyert a MAN City, így minden esélyük megvan arra, hogy ezt a meccset is behúzzák. A formájuk viszont nem a legjobb, de azért nekik áll a zászló. Reméljük eseménydús meccs lesz, tartsanak velünk!

    SportLackó93

    Gólok: 35. Murray, 48. Puncheon – 78. Toure

    Lapok:   40. Delaney (CRP), 57. Puncheon (CRP) – 68. Demichelis (MAC)


    Crystal Palace: Speroni – Kelly, Delaney (C), Dann, Ward – Bolasie ( 84' Souare ) , McArthur, Ledley, Zaha ( 88' Gayle ) – Puncheon – Murray ( 83' Sanogo )
    Cserék: Hennessey – Ameobi, Boateng, Gayle, Hangeland, Sanogo, Souare

    Edző: A. Pardew

    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Navas ( 77' Nasri ) , Fernandinho ( 88' Milner ) , Toure, Silva – Agüero, Dzeko ( 66' Lampard )
    Cserék: Caballero – Fernando, Lampard, Mangala, Milner, Nasri, Zabaleta

    Edző: M. Pellegrini

    Játékvezetők: Michael Oliver