Japán – Olaszország 3:2 (vége) | Ukrajna – Magyarország 2:4 (vége) | Kazahsztán – Lengyelország 3:2 (vége)
vége
Kazahsztán
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Lengyelország
csütörtök 23.04.2015, 20:00 • Krakkó • Div. I/A Világbajnokság
Prematch odds
     
    Remek izgalmakat tartogatott számunkra is ez a mérkőzés, az eddigi három nagyon sima kazah győzelmet most egy szenvedősebb követte, de számukra a legfontosabb, hogy négyből négy, a maximális 12 pontot szerezte eddig Kazahsztán és immáron matematikailag is megvan a feljutás.

    A lengyelek és a magyarok egymás között döntik el a szombati zárónapon a második helyet, a japánok és az ukránok pedig kiesési rangadót kénytelenek játszani. Az olasz-kazah meccs aránylag tét nélküli lesz, Olaszország a mai, Japán elleni vereségével elvesztette feljutási esélyeit, de kiesni sem tud már, mert Ukrajna négy ponttal van mögötte.

    Kazahsztán – Lengyelország: 3-2!
    Köszönöm a figyelmet!
    ---- (22:07:50)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:57
    Időt kér Lengyelország. Egy lövésre van még idő a buli után.
     
    59:57
    Áll az óra, bár a nagyóra látszólag lepörgött, de Litvinenkot még kiállítják játék késleltetése miatt. HÁROM másodperc hátra!
     
    59:53
    Radziszewski helyett mezőnyjátékos a pályán, talán kicsit későn.
     
    59:50
    Radziszewski véd még egyet, a jobbról kapura bombázó Savenkov lövését hárította.
     
    59:35
    Hátul adogatnak a kazahok, a lengyeleket próbálják kicsalogatni, sikerül is vele, de a korong még megvan nekik.
     
    59:05
    Starchenko önfeláldozóan vetődött bele a lövésbe, az utolsó percben járunk.
     
    58:30
    Puskarjov mellett indítottak a lengyelek, de pontatlanul, már Polujektov teszi ki a korongot.
     
    57:56
    Tilos felszabadítás a lengyelek részéről, ez a kazahoknak tökéletes. Hamarosan számíthatunk a lengyel kapus lehozatalára, alig két perc hátra.
     
    57:25
    Spiridonov kapott csodálatos passzt a jobb oldalon, közelről lőhetett, Radziszewski viszont meccsben tartja a lengyeleket.
     
    57:05
    Kicsit elől tartották most a kazahok a korongot, igen nehéz három perc vár még rájuk a hazai közönség által fűtött Lengyelország ellen.
     
    56:35
    Ahogy várható volt, gyors akciókat vezetnek a lengyelek, Rompkowsky iramodott meg középen, de túl hosszú a passz Zapalának.
     
    55:45
    Innentől a lengyelek valószínűleg mindent feltesznek egy lapra és támadnak kockáztatva is, nincs mire várniuk.
    STARCHENKO - 3:2
     
    55:24
    Kazahsztán gólt szerzett!
    Hosszú ideig a jobb oldalon a palánk mellett nem igazán volt megjátszható a korong, végül elhozták a kazahok, ROMAN STARCHENKO befelé húzott és a körből óriási gólt ragasztott a rövid felsőbe! 3-2!
    Gólpassz:Konstantin Savenkov.
     
    54:20
    Savchenko újabb bombája már teljes létszámú lengyel együttes ellen, Radziszewski alatt már szinte átcsúszott, de valahogy utána nyúlt és tisztázott. A játékvezető jelezte, hogy nem került át a korong a vonalon!
     
    53:50
    Starchenko komoly lövőhelyzetben tüzelt középről, de nem találta el a kaput! Savchenko nem sokkal később újra próbálkozik, ezt Radziszewski hárítja!
     
    53:20
    Megszerzik a kazahok és felállnak emberelőnyben. Dallman elsőre elpasszolja, de még megvan.

    Kármán Zoltán

    Gólok és gólpasszok: 30. Savchenko (Dallman, Krasnolobodtsev), 37. Starchenko (Rudenko), 56. Starchenko (Savenkov) – 36. Pociecha (Kowalowka, Chmielewski), 49. Kolusz (Bryk, Rompkovski)


    Kazahsztán: Polujektov (Malgin) – Savchenko, Triasunov, Dallman, Litvinenko, Semionov, Lakiza, Lipin, Metalnikov – Żailauov, Savenkov, Rymarev, Vorontsov, Chudiakov, Pansin, Polisuk, Puskariov, Starchenko, Spiridonov, Krasnoslobodtsev, Rudenko
    Lengyelország: Radziszewski (Odrobny) – Bryk, Rompkowski, Zapala, Malasinski, Kolusz (C) – Pociecha, Dutka, Chmielewski, Kowalowka, Pasiut – Wajda, Kotlorz, Laszkiewicz, Dziubinski, Galant – Kruczek, Wanacki, Baginski, Urbanowicz, Kalinowski

    Játékvezetők: ANSONS Andris (LAT) , GEBEI Péter (HUN) – DALTON Andrew (GBR) , ROVENSKY Tibor (SVK)