Kanada – Ausztria 10:1 (vége) | Norvégia – Fehéroroszország 2:3 (vége) | Lettország – Franciaország 2:3 (1:3 szétlövés után)
USA – Szlovákia 5:4 (hosszabbítás vége) | Csehország – Svájc 2:1 (2:1 szétlövés után) | Finnország – Oroszország 3:2 (1:0 szétlövés után)
hosszabbítás vége
USA
5:4 (2:0, 2:4, 0:0 - 1:0)
Szlovákia
kedd 12.05.2015, 16:15 • CEZ Arena, Ostrava • A csoportos Világbajnokság • B csoport
Prematch odds
    EICHEL - 5:4

    EICHEL - 5:4

     
    64:34
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓÓL! Már mindenki a szétlövést várja, erre megnyeri a mérkőzést és a csoportot az USA! JACK EICHEL fordul meg a palánknál, majd nemes egyszerűséggel a felső sarokba lő, Hudacek nem sokat láthatott mindebből! 5-4!

    Gólpassz: assziszt nélküli találat.
    COYLE - 4:4

    COYLE - 4:4

     
    39:08
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓL! Egyenlítenek a kék mezesek! Redmond lövi be a kapu elé magasan a pakkot, a hálóőr előtt tartózkodó CHARLIE COYLE remekül kap bele a bottal a korongba, ami így a mamutok között a kapuba vágódik! 4-4!

    Gólpassz: Zach Redmond és Anders Lee.
    BARTOVIC - 3:4

    BARTOVIC - 3:4

     
    38:21
    Szlovákia gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓL! Felrobban a csarnok, hihetetlen, ami itt van! Fordítanak a szlovákok! MILAN BARTOVIC ugrik ki ziccerben, áthúzza fonákra a korongot, a kapus elfekszik, a korong fölötte kerül a hálóba! 3-4!

    Gólpassz: Dominik Granak.
    DRAVECKY - 3:3

    DRAVECKY - 3:3

     
    36:27
    Szlovákia gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓÓL!Három gólos hátrányból egyenlítenek a szlovákok! Távoli lövés a kék elől, a korong egy bekkről lecsorog, ott áll VLADIMIR DRAVECKY, és ha már ott van, fonákkal a rövid alsóba lő! 3-3!

    Gólpassz: Malek Daloga.
    JANOSIK - 3:2

    JANOSIK - 3:2

     
    30:36
    Szlovákia gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓL! Tovább lopja a távolságot a fehér mezes alakulat! Kapu mögül visszatett korongot ADAM JANOSIK fonákkal teszi kapu elé, szerencsétlenül ér bele Nelson, olyannyira, hogy a korong a kapuba hullik! 3-2!

    Gólpassz: Marian Gaborik és Michal Sersen.
    GABORIK - 3:1

    GABORIK - 3:1

     
    26:29
    Szlovákia gólt szerzett!
    GÓÓÓÓL! Szépítenek a szlovákok! Mészáros passzát Dravecky üti rá messziről, MARIAN GABORIK remekül teszi ebbe bele a botját, a korong a hosszú alsóba vágódik! 3-1!

    Gólpassz: Vladimir Dravecky és Andrej Mészáros.
    LEE - 3:0

    LEE - 3:0

     
    20:27
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓL! A második harmadot is jól kezdik a amerikaiak! Faulk tözel messziről félmagasan, ANDERS LEE a kapu előtt állva beleteszi a botját, ez megoldhatatlan feladat elé állítja a szlovákok kapusát! 3-0!

    Gólpassz: Justin Faulk és Nick Bonino.
    JONES - 2:0

    JONES - 2:0

     
    04:12
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    GÓÓÓÓÓL! Kihasználja emberelőnyét az amerikai válogatott! SETH JONES kap remek keresztpasszt, remekül emel a hosszú felsőbe! 2-0!

    Gólpassz: Jack Eichel.
    SMITH - 1:0

    SMITH - 1:0

     
    02:38
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    GÓÓÓÓL! Vezetnek a kék mezesek! Jól érkezik a visszatett korong, a kék elől Moore tüzel, ez már bent van, BEN SMITH még hozzáért! 1-0!

    Gólpassz: Jr John Moore és Mark Arcobello.

    Nagy Zalán

    Gólok és gólpasszok: 3. Smith (Moore, Arcobello), 5. Jones (Eichel), 21. Lee (Faulk, Bonino), 40. Coyle (Redmond, Lee), 65. Eichel – 27. Gaborik (Dravecky, Mészáros), 31. Janosik (Gaborik, Sersen), 37. Dravecky (Daloga), 39. Bartovic (Granak)


    USA: Hellebuyck (Cambell) – Faulk, Krug, Jones, Reilly, Murphy, Moore Jr., Redmond – Bonino, Coyle, Lee – Smith, Vesey, Arcobello – Eichel, Lewis, Nelson – Moses, Larkin, Hendricks "C" – Morin
    Szlovákia: Laco (J. Hudáček) – Meszároš, Graňák, Mikúš, Ďaloga, Sersen, Jurčina, Jánošík, Baranka – Gáborík, Surový, L. Hudáček – Miklík, Viedenský, Tatar – Bližňák, Bartovič, Lušňák – Dravecký, Pánik, Kopecký "C"

    Játékvezetők: Wehrli (SUI), Piechaczek (GER) – Dahmen (SWE), Fluri (SUI)