2:1
4:6
7:63
6:1
> >
A tegnap kezdett, ma befejezett mérkőzést Katarzyna Kawa nyerte, 4-6,7-6,6-1-re.

z első játszmában nem sziporkáztak az adogatók, Kawa kétszer, Argyelán háromszor tudott breakelni, viszont Argyelánnak a harmadik break a játszma megnyerését jelentette.
A két játékos között a különbséget egyértelműen a break labdák kihasználása jelentette, a lengyel lány 40%-ban, míg Argyelán 75%-ban használta ki a break lehetőségeit.

Tegnapról elhalasztott mérkőzést 5-5-nél folytatták a felek a második játszmában. Mindketten gyengén adogattak, elvesztették a saját adogatásukat, majd a tie-breakben Argyelán egy pontot se tudod megnyerni adogatóként, így végül 7-3-ra nyerte meg a rövidítést a lengyel. Jöhet a mindent eldöntő játszma.

A döntő játszmában Argyelán nagyon gyengén adogatott és fogadott is, csupán egyszer tudta hozni saját adogatását, így megérdemelten nyert a lengyel lány.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok!
ATP Challenger Shenzhen (Kemény borítás)
0:2
1:6
4:6
> >
Fucsovics Márton a múlt heti elődöntő után ismét egy kínai challenger-versenyen próbálgatja a tudását, az első fordulót sikerrel vette Shenzhenben. Szabad kártyával induló ellenfele az első szettben egyenlőig sem jutott a magyar fiú adogatásánál, Marci 1:1 után is simán hozta a szerváját, két bréklabdáját kihasználva kétszer vette el a kínai adogatását, 25 perc alatt került szettelőnybe.

A második játszma is hasonlóan folytatódott, a labdát különösebb fantázia nélkül az alapvonalról püfölő kínait brékelni tudta, aki viszont egészen váratlanul, 4:3-nál kihasználta az első bréklabdáját, és egyenlített. Marci nem hagyta annyiban a dolgot, azonnal elvette Wang adogatását, és a második meccslabdáját könnyedén megcsinálta, 1 óra 20 perc alatt letudva ezzel az első fordulót.

Marci a torna 6. kiemeltje, és a következő körben biztosan nem kiemelttel találkozik, utána jöhet az első kiemelt Blaz Kavcic az elődöntőbe jutásért, követjük a magyar fiú útját, reméljük egészen a döntőig.
ITF Gonesse (Fedett salak)
2:1
2:6
7:5
6:0
> >
Jelentős előnyben volt már a francia játékos, 6:2, 4:1-re vezetett, innen jött vissza Csöregi Ilka, megfordította a játszmát, majd a döntő szettben már nem volt ellenfél számára Tessah Andrianjafitrimo, így a magyar lány a selejtezőből felkerülve már a második fordulóra készülhet.
ITF Antalya Men (Kemény borítás)
1:2
6:2
6:74
4:6
> >
A mérkőzés elején magabiztosan adogatott Borsos, sőt fogadóként break labdákhoz is jutott, ezt követően azonban 2-2-nél valami megszakadt és onnantól kezdve még játékot sem tudott nyerni a magyar fiú.
5-2-nél két szettlabdát is hárított Borsos, azonban a harmadikat behúzta és ezzel megnyerte az első játszmát a kazah.

A második szettben 2-2-es állásnál három játékot nyert meg egymás után Borsos, azonban csak egy break előnye volt. 5-3-nál játszmalabdája is volt adogatóként, azonban el bukta az adogatójátékát, majd Khabibulin kiegyenlített 5-5-re.
A tie-breakben többször is mini break előnybe került Borsos, végül 7-4-re húzta be a rövidítést.

A döntő játszma magyar break-kel indult, amit 4-3 40-0-ig meg is tartott Borsos, innen viszont elvesztette az adogatójátékát és kiegyenlített a kazah. A következő játékban Khabibulin adogatását nagyon könnyedén nyerte meg Borsos, majd semmire hozta az adogatását és ezzel megnyerte a mérkőzést.

Borsos a következő körben a Miki Jankovic – Matteo Berrettini párharc győztesével fog találkozni.

Köszönjük a figyelmeteket!
Antalya - Women (Kemény borítás)
1:2
5:7
6:2
1:6
> >
Palkina jobban kezdte az első játszmát, 3:1-re és 4:2-re is vezetett brékelőnyben. Vanda azonban meg tudta fordítani a szettet és 7:5 arányban került előnybe.

A második játszmában Palkina kiválóan indult, már 4:0-ra elhúzott Lukácstól, be is húzta a másodikat 6:2-re. Itt attól félhettünk, hogy elfogyott Lukács lendülete, de ránk cáfolt. Villámrajtot vett 3:0-val, majd a szépítés után Lukács Vanda ismét zsinórban nyert három játékot, ezzel könnyen és gyorsan hozta a harmadik szettet ezen az egyébként 2 óra 15 percig tartó találkozón! Vanda továbbjutott a második fordulóba Antalyában.

Ksenia Palkina – Lukács Vanda: 1-2!
5:7, 6:2, 1:6!
Köszönöm a figyelmet!
----
2:1
1:6
6:4
6:1
> >
Köszönjük megtisztelő figyelmüket!