27:27
(13:12)
vége
> >
Szomorú a végeredmény győri szempontból, de talán nem is érdemelt győzelmet a címvédő, mert csak a küzdeni tudásban vette fel a versenyt ellenfelével a párharc során, ez kevés a Final Fourba kerüléshez. Visszatekintve, az első mérkőzésen eldőlt a párharc, akkor semmi nem jött össze az ETO-nak, nem kedvezett a bírói felfogás, az átlövők csődöt mondtak, öt hetest hagytak ki a lányok. Hiába villant fel a mai meccs huszadik percében a remény a továbbjutásra, amikor négy góllal elhúzott a Győr, de a Vardar nem esett pánikba, összekapták magukat, kicsit mintha a bírók is megijedtek volna a szoros párharc lehetőségétől, mert gyökeresen változott a felfogásuk az ítéleteiket elnézve, de nem érdemes kifogást keresni. A világ egyik legjobb keretével rendelkező Vardar a magyar csapatok ellen mindig nagy becsvággyal harcba szálló szakvezetőjüknek, Jan Pytlicknek is köszönhetően mindig jól reagált a pályán zajló eseményekre, és ezt a meccset sem veszítette el végül.

Vagyis a budapesti Final Fourban nem lesz magyar résztvevő, ami a győriek elmúlt egy évét szemlélve talán nem is meglepő, mert sorra estek ki legjobbjaik. Görbicz Anita, Katrine Lunde és Eudarda Amorim hiányát magyar viszonylatban tudta pótolni a csapat, nemzetközi szinten nem sikerült, de így jövőre nagyobb becsvággyal harcba szállva ki lehet köszörülni a csorbát a BL-ben is.
32:28
(13:15)
vége
> >
Ha csak a végeredmény láthatjuk, azt mondjuk, papírforma eredmény született. A mérkőzés alakulása közel sem volt ilyen egyértelmű. Csodálatosan kezdett az Érd, 6:12 is volt már az állás, támadtunk a plusz hétért, már simán továbbjutásra álltunk.

Jött a szünet előtt egy rövidzárlat, sajnos egy gólra felzárkózott a Rostov Don, a szünetre sikerült megint kettőre növelni az előnyt.

A fordulás után azonban átrohant az Érden a Rostov, nagyon gyorsan megfordította az eredményt, majd fokozatosan el is húzott az orosz csapat. Az Érd nem találta az ellenszert a Rostov védekezésére és lerohanásaira, ráadásul a bírói felfogás is igen érdekes volt, igen megengedők voltak az orosz védekezésben, nálunk kevésbé.

Összességében nyolc gólos előnyt dolgozott ki a Rostov az összesítésben, mindkétszer négy találattal győzte le az Érdet és bejutott az EHF kupa döntőjébe! Az Érd emelt fővel búcsúzhat.

Rostov Don – Érd: 32-28!
Köszönöm a figyelmet!
----
21:21
(10:10)
vége
> >
Igazságos döntetlen született ezen a mérkőzésen. Hatalmas iramú küzdelmes találkozót láthatott a közönség. A második játékrész elején elhúzott a Tatabánya, de a vendégeknek sikerült felzárkózni és így pontot rabolni Tatabányáról. Köszönjük figyelmüket!
23:35
(13:19)
vége
> >
Sima, fölényes, magabiztos győzelmet aratott a hűséges szurkolótábora által lelkesen megtapsolt váci csapat első alsóházi mérkőzésén Szegeden. A hazaiak csak az első pár percben voltak partiban ellenfelükkel, aztán a Vác egyre inkább elhúzott, s a második félidő nagy részében már csak győzelmük különbsége volt a kérdés egyedül. Így nagyon nehéz lesz Szegeden hinni az esetleges bennmaradásban...
21:28
(13:13)
vége
> >
Talán a legvérmesebb óvári szurkolók sem reménykedtek ilyen sima győzelemben, a vendégek végül hét góllal bizonyultak jobbnak.
Az első félidőben végig fej-fej mellett haladt a két csapat, a szünetre 13:13-as állással mehettek.
A fordulást követően az első gólt ugyan a kék-fehérek lőtték, de utána rögtön meg is torpant a fővárosi csapat. Tóth Gabiék öt gólt vágtak zsinórban, onnan pedig már nem is engedték kiénekelni a sajtot a szájukból.
A hajrában már védekezésről sem nagyon beszélhetünk, a hazaiak összeomlottak. Az MTK-Budapest védekezéséről sokat elmond, hogy sima, illetve kettős emberhátrányban is rendre eredményes tudott lenni a Mosonmagyaróvár.
A hazaiaknál Wolf magabiztosan értékesítette a büntetőket, mellette Ignácz-Pethő nyújtott még értékelhető teljesítményt a kapuban.
A vendégeknél a húzóemberek hozták amit tudnak, Tóth mellett Frankovic is megbízhatóan szállította a gólokat.
A rájátszás ugyan még csak most kezdődött, de egy rendkívül fontos csatát nyert meg az Óvár, illetve veszített el az MTK-Budapest.
Köszönöm a figyelmet!
27:29
(13:13)
vége
> >
Remek mérkőzést játszott egymással a két csapat, melyet végül a Siófok remek hajrának köszönhetően két góllal megnyert. Jobban kezdett a Békéscsaba, de a vendégek a félidőre már egyenlíteni tudtak. A második felvonásban fej-fej mellett haladt a két csapat, végül a Siófok vészkapusos játéka jelentette a két csapat közötti különbséget.