Bajai LSE – Soroksár 1:4 (vége) | Fertőszentmiklós SE – Szombathelyi Haladás 0:7 (vége) | Kozármisleny – Balmazújváros 2:1 (vége)
Bölcskei SE – Gyirmót 0:5 (vége) | Sajóbábonyi Vegyész SE – Nőtincs SE 2:1 (vége) | Mórahalom VSE – Debreceni VSC 0:6 (vége)
SZEOL SC – Pécsi MFC 1:4 (vége) | Csepel FC – Szolnok 3:4 (vége) | Ikarus BSE – Aqvital FC Csákvár 1:5 (vége)
ZTE – KTE-Phoenix Mecano 2:3 (vége) | Vecsési FC – Ferencvárosi Torna Club 1:6 (vége)
vége
Vecsési FC
1:6 (0:0)
Ferencvárosi Torna Club
szerda 10.09.2014, 19:00 • Budai II. László Stadion, Budapest • Magyar Kupa
     
    90+2
    Somalia buktatás után a legvégén még besárgult.
     
    90
    A Fradi gólt szerzett!
    BÖDE DÁNIEL egy félidő alatt triplázott, pontos labdát kapott a hazaiak tizenhatosán belül, hat méterről higgadtan helyezett a bal sarokba.
     
    88
    A Vecsés gólt szerzett!
    PETRUSKA CSABA vállalta el a hazaiak szabadrúgását, 18 méterről szépen tekert a bal sarokba.
     
    87
    Szabálytalanság után kecsegetető helyről végezhet el szabadrúgást a Vecsés.
     
    86
    A Fradi gólt szerzett!
    BÖDE DÁNIEL duplázott, csapata ötödik gólját szerezte. Jó labdát kapott a vecsési kapu előtt, öt méterről szépen továbbított a kapuba.
     
    80
    Gyönyörű lövés! Petruska gondolt egyet, majd mintegy 23 méterről bikázta kapura, Dibusz nagyot mentett.
     
    79
    Zalaegerszegi helyére Tárkányi érkezett.
     
    78
    Balról ívelték be a szabadrúgást a zöld-fehérek, középen Böde fejese nem sokkal ment mellé.
     
    77
    Kiss buktatott, érkezett is a sárga lap.
     
    76
    Somália alig jött be, máris gólt szerezhetett volna. Szépen tartotta meg két hazai védővel szemben a labdát, majd fordulásból mintegy hat méterről már fölé lőtt.
     
    75
    Somalia jött be a lecserélt Busai helyett.
     
    74
    A Fradi gólt szerzett!
    BUSAI ATTILA szerezte a zöld-fehérek újabb gólját, a kapu előtti kavarodást követően rúgta kapura, a labda megtalálta az utat a kapuba.
     
    72
    Jobbról érkezett középre a ferencvárosiak beadása, középen az ötösről ment is a fejes kapura, Botlik hatalmas bravúrral tolta kapu fölé.
     
    67
    Kalderás helyére Segesdi érkezett.
     
    65
    Nalepa kapott sárga lapot, Kisst buktatta a jobb oldalon.
     
    62
    A Fradi gólt szerzett!
    A szünetben beállt BÖDE DÁNIEL szerezte a vendégek harmadik gólját. Böde jó labdát kapott a tizenhatoson belül, egy csellel megverte védőjét, majd balról mintegy hat méterről szépen ellőtte a hosszúba.
     
    59
    Batik érkezett a lecserélt Bönig helyett.
     
    59
    Tell érkezett Ádám helyett.
     
    56
    A Fradi gólt szerzett!
    A Ferencváros semmi nem bíz a véletlenre, hamar dűlőre akarja vinni a továbbjutás kérdését. A zöld-fehérek a hazaiak tizenhatosán belül adogattak, végül KUKURUZOVIC STJEPAN közelről lágyan tette kapura, az egyik hazai védő már csak a gólvonal mögül tudta kikanalazni a labdát.
     
    51
    Pavlovic kapta a mérkőzés első sárga lapját belépőért.
     
    48
    A Fradi gólt szerzett!
    Megtört a jég! Balról érkezett a ferencvárosiak beadása, középen LAUTH BENJAMIN hat méterről a kapuba belsőzte a labdát.
     
    46
    Böde jött be Ugrai helyett.
     
    41
    Kukuruzovic végezte el a ferencvárosiak szabadrúgását, balról ívelte középre a labdát, Pavlovic ugyan közelről a kapuba fejelte, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.
     
    34
    A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete maradt ki, a Ferencváros szerezhetett volna könnyedén vezetést. Sikerült bejátszani a labdát a hazaiak védelme mögé, Busai azonban hat méterről nem tudta Botlik mellett elrúgni a labdát, szögletre mentett a vecsési hálóőr.
     
    24
    Ugrai kapott jó labdát a bal oldalon, pontosan játszotta meg Busait, aki 12 méterről fölé lőtte.
     
    6
    Ugrai kapott egy nagyszerű hosszú indítást, balról próbálkozott meg egy csellel, majd a ferencvárosi támadó a földre került. A játékvezető nem látott szabálytalanságot.
     
    A Pest megyei bajnokság első osztályában szereplő Vecsés szerda este a rákospalotai Budai II.László stadionban fogadja a Ferencvárost a labdarúgó Magyar kupa idei második fordulójában!
    Esélyekről egy ilyen párharc esetében nem könnyű írni, de azért a korábbi 40-szeres válogatott Urbán Flórián irányította Vecsés FC játékosai nyilván azon lesznek, hogy a lehetőségek szerint a legjobban megnehezítsék Thomas Doll együttesének továbbjutását!
    Egyébként a vecsésiek a szintén Megye I-es Füzfőt, míg a Fradi a Hévízt ütötte ki az első körben, egyaránt idegenben. A Fradi számára nyilván hatalmas blama lenne egy esetleges kiesés, főleg úgy, hogy a fővárosban rendezik a meccset és a zöld-fehérek közönsége nyilván nagy számban tiszteletét teszi majd a lelátón! Egyébként a hírek szerint aláírt a Fradihoz a belga válogatott támadó Roland Lamah, persze az még nem tudható, hogy már szerdán be is mutatkozik -e ezen a kupameccsen, új csapatában.
    Persze akármilyen csapattal is lép pályára a Ferencváros ezen a meccsen csak a győzelem és a továbbjutás fogadható el Tőlük, így a vecsési kiscsapat az esélytelenek nyugalmával készülhet!
    Angliában gyakram előfordul, hogy akár negyed-, sőt ötödosztályú együttesek leckéztetik meg a nagyokat az FA kupában, nálunk ez azért ritkábban fordul elő.
    Hogy most lesz -e meglepetés, vagy a Ferencváros érvényesíti a papírformát, azt megtudhatják, ha ezúttal is ránk figyelnek, hiszen mi ezúttal is a helyszínről jelentkezünk a már megszokott módon.
    Jó meccset, jó szórakozást kívánunk!

    Teleki Péter

    Gólok: 88. Petruska – 48. Lauth, 56. Kukuruzovic, 62. Böde, 74. Busai, 86. Böde, 90. Böde

    Lapok:   77. Kiss (VEFC) – 51. Pavlovic (FTC), 65. Nalepa (FTC), 90+2. Somalia (FTC)


    Vecsési FC: Botlik – Molnár, Király, Mészáros, Radnai – Molnár, Petruska, Ádám (59. Tell), Kalderás (67. Segesdi) – Kiss, Zalaegerszegi (79. Tárkányi)
    Cserék: Gendur – Segesdi, Szabó, Tárkányi, Tell, Piros, Králik

    Ferencvárosi Torna Club: Dibusz – Bönig (59. Batik), Kukuruzovic, Pavlovic, Nagy – Gyömbér, Busai (75. Somalia), Nalepa, Dilaver – Lauth, Ugrai (46. Böde)
    Cserék: Jova – Batik, Havojic, Böde, Cukic, Mateos, Calmon

    Játékvezetők: Radványi Ádám (Bozó Zoltán, Kelemen Attila)