Győr – KTE-Phoenix Mecano 1:1 (vége) | Pécsi MFC – Debreceni VSC 0:0 (vége) | Dunaújváros – Nyíregyháza 3:0 (vége)
MTK Budapest FC – Lombard Pápa FC 3:0 (vége) | Diósgyőri VTK – Paksi FC 1:2 (vége)
vége
Dunaújváros PASE
3:0 (1:0)
Nyíregyháza Spartacus FC
szombat 04.04.2015, 18:30 • Dunaújvárosi Stadion, Dunaújváros • OTP Bank Liga
Prematch odds
     
    Az újvárosnak jót tett az edzőváltás. Artner Tamás győzelemmel mutatkozik be tehát, hiszen csapata 3:0-ra legyőzte a Nyíregyházát. Nikházi a mérkőzés legjobbja, két gólja mellett sokat tett a csapata győzelméért. Ezzel az újváros megelőzte Honvédot, de még maradt a kieső helyen. Remek meccs volt, a végeredmény 3:0 a hazaiaknak. Köszönjük figyelmüket! (20:23:37)
     
    90+3
    A Dunaújváros gólt szerzett!

    NIKHÁZI MÁRK a jobb alsóba lőtte a büntetőt! 3:0.
     
    90+2
    Újvárosi büntető jöhet buktatás miatt. Ez lehet a hab a tortán!
     
    88
    Hidvégi helyére Thiago érkezett.
     
    83
    Orosz helyére Jakab érkezett.
     
    78
    A Dunaújváros gólt szerzett!

    Megduplázta előnyét a DPASE! Eppel Márton kapott pontos passzt, majd tizenegy méterről a rövid sarokba tüzelt. A kapus nem ért le. 2:0. Eldőlni látszik.
     
    77
    Petneházi helyére érkezett Lázár.
     
    75
    Rezest váltja Törtei az utolsó negyed órára.
     
    71
    Bosnjak könyökölte le ellenfelét, egyből piros lap! Nikházit ápolni is kell.
     
    69
    Dartsimelia érkezett Pekár helyére.
     
    68
    Arziani kapott sárgát buktatás miatt.
     
    55
    Nikházi sokadik belépője sárga lappá érett.
     
    46
    Szokol helyére Seydi Imam érkezett.
     
    Némi mezőnyfölényben játszanak a vendégek, de az újváros hagyott ki nagyobb lehetőséget, továbbá egy gólt is szerzett, ami nem elhanyagolható. A 8. percben Nikházi a kapufát találta el, fortuna ekkor a vendégekkel volt. Többször lőtt kapura a Nyíregyháza, de a 34. percben egy védelmi megingást kihasználva Nikházi a második lehetőségét már nem hibázta el. A félidőben 1:0-ra vezet tehát a Dunaújváros, de még semmi sincs lefutva! Tartsanak velünk!
     
    34
    A Dunaújváros gólt szerzett!

    A hazaiak legjobbja szerezte a gólt, a gólpasszt Eppel adta. A gólszerző nem más, mint NIKHÁZI MÁRK! 1:0 a hazaiaknak, akik első góljukat szerezték 2015-ben bajnokin!
     
    8
    Petneházi beadása nem jó, majd az ismétlést felfejelték, és Nikházi ollózott egy elképesztően szép kapufát! Nem volt szerencséje a hazaiaknak.
     
    Az OTP Bank Liga 22. fordulójában a sereghajtó Dunaújváros fogadja a Nyíregyházát.

    A hazaiak jelenleg a 16. helyen állnak tizenhárom bajnoki ponttal. A 14. és egyben nem kieső helyen lévő Pécstől négy pontra a csapat, belátható távolságon belül tehát, ráadásul áprilisban négy meccset is otthon játszanak, ami azért némi előnyt jelent.
    Idén még nem sikerült tétmeccsen gólt szerezniük, gyengén kezdték a tavalyi szezont. Mind a négy meccsüket elvesztették 2015-ben, kettőt 2:0-ra, kettőt 1:0-ra. Az utolsó vereségük után jött is az edző csere, erre a meccsre már Artner Tamás irányításával lépnek pályára az újvárosiak.

    A Nyíregyháza jelenleg a 11. helyen áll huszonkét ponttal. Viszonylag nyugodtak lehetnek, a kieséstől nem igazán kell aggódniuk. A formájuk sem rossz, hiszen idén öt bajnokijukból kettőt nyertek, két döntetlen, és egy vereség mellett. Csupán a Videoton tudta őket megverni a tavaszi szezonban. Legutóbbi idegenbeli meccsüket megnyerték, a Pápa otthonából hozták el a három pontot.

    A két csapat tavaly az NBII-ben szerepelt, mindkét meccset a Nyíregyháza nyertek, otthon 4:0-ra, újvárosban 1:0-ra. A két csapat őszi, NBI-es meccsén a Dunaújváros pontot mentett idegenben, ez a meccs 0:0-val zárult. Reméljük ezen a meccsen sok gól, lesz, és megannyi helyzet. Az újvárosnak nyernie kéne, ha bent akar maradni, de ehhez lesz pár szava a vendégeknek is. A meccs minden fontos eseményéről élőben tudósítunk, tartsanak velünk Kedves Nézőink!

    SportLackó93

    Gólok: 34. Nikházi, 78. Eppel, 90+3. Nikházi (bünt.)

    Lapok:   55. Nikházi (DUP) – 68. Arziani (NYS)   71. Bosnjak (NYS)


    Dunaújváros PASE: Nagy – Hidvégi ( 88' Thiago ) , Vaskó, Szekeres, Villám – Orosz ( 83' Jakab ) , Csehi, Nikházi, Farkas, Petneházi ( 77' Lázár ) – Eppel
    Cserék: Jahic – Grubjesic, Jakab, Lázár, Sóron, Thiago

    Edző: Artner Tamás

    Nyíregyháza Spartacus FC: Balogh – Szokol ( 46' Imam ), Kovacevic, Ivanovs, Bosnjak – Arziani, Kostic, Pekár ( 69' Dartsimelia ), Rezes ( 75' Törtei ) – Halenar, Zofcak
    Cserék: Ovsijenko – Abdouraman, Dartsimelia, Fodor, Rubus, Imam, Törtei

    Edző: Mátyus János

    Játékvezetők: Erdős József – Albert István, Király Krisztián

    Nézőszám: 879