Győztes: O. E. Björndalen (NOR)
esemény vége
> >
Vége a versenynek!
Björndalen első helyét remek futóidejének köszönheti, az utolsó körben rengeteget vert még a legjobb futókra is. Óriásit versenyzett. A 20 év rutin meghozta a gyümölcsét, hisz az erejét az utolsó körre tartalékolta. Ezzel az eddigi 6 olimpiai aranya mellé megszerezte a hetediket is!
1. M. Hayboeck (AUT)
esemény vége
> >
A 2014-es Szocsi Téli Olimpia normálsáncos kvalifikációja során 61 ugró közül 50 jutott be a versenyre, közülük tízen – köztük a bukó Robert Kranjec – már előtte kvalifikálták magukat Világkupa-helyezésükkel.
A 11 kieső között ott a mindössze 59. helyen végző Marat Zsaparov Kazahsztánból és az 54. Vladimir Zografski Bulgáriából. Az első, aki kiesett, a kanadai Matthew Rowley volt.
Bekerült ellenben az 1-es rajtszámmal ugró Nicholas Alexander 50. helyen, valamint az erre esélytelenebbnek tartott orosz Romashov, olasz Bresadola, amerikai Frenette, észt Nurmsalu, kanadai Korek, amerikai Johnson orosz Hazetdinov is (utóbbi 28. helyen!).
A finnek majdnem pórul jártak, mivel több ugrójuk is a legnagyobb hátszélben jött, végül azonban Koivuranta 47., Maeaettae 46., Muotka 40., Ahonen pedig 37. helyen került be az 50-be.
Ami a többi versenyzőt illeti, három koreai is kvalifikált, a két Choi és Kim (26. helyen!) voltak az elkövetők.
Roman Koudelka sokáig vezette a versenyt 7-es rajtszámával, végül 16. lett.
A bírók által nem pontozott utolsó 10 versenyzőt leszámítva Hayboeck nyerte a kvalit, mögötte Wank végzett, majd a japán Shimizu jön bombameglepetésre.
Azonban pontozás esetén alighanem Schlierenzauer vagy Freund nyerte volna a versenyt, mivel 104 méterre repültek, ez a leghosszabba a kvalifikáció során (a legrövidebb a 73 méterig jutó észt Sammelselg ugrása volt).
Holnap jön az igazi verseny!
Győztes: M. Mayer (AUT)
esemény vége
> >
11.23-al Achiliroaie 4 századdal a lett Rode előtt, 46.!
Győztes: A. Kuzmina (SVK)
esemény vége
> >
Kuzmina kisebb meglepetésre megnyerte az olimpia első versenyét a női biatlonban. Összetettben a 11. volt a verseny előtt, a szakágiban pedig csak 24.
Kuzmina a kiugró futóteljesítménye mellett ráadásul hibátlanul is lőtt! Ha a lövészete megmaradt ilyen jónak, akkor képtelenség lesz megverni az üldözésesben.
A első hatban két olasz van, ez a legnagyobb meglepetés talán a versenyen, hiszen eddig a legjobb olasz a 15-20. hely körül végzett.
Elisa Gasparin 8. helye is nagy meglepetés, hiszen ha svájcit vártunk is az első 10-be, akkor az a nővére, Selina lett volna.
Nowakowska 7. helye is kisebb meglepetés.
A norvégok nagyon rosszul teljesítettek, a legjobb norvég 10., pedig 3 norvég is nyert már világkupát idén.
Sochiban most jó lehet a hangulat, hiszen 2. helyet nem nagyon várhattak, de Olga Vilukhina futott a leggyorsabban a hibátlan lövők közül, így megszerezte az ezüst érmet.
Győztes: K. Stoch (POL)
esemény vége
> >
A hazaiak kedvence, Makszimocskin a 10. helyről a 30. helyre csúszik, a nagy visszatérő legenda, Ahonen 29., Jacobsen 27., Freitag csak 20., Shimizu 18., a nagy öreg Kasai 8.
Mit lehetne még mondani?!
Szép volt, Kamil!