Ausztria – Lettország 6:3 (vége) | Szlovénia – Dánia 2:3 (hosszabbítás vége) | Oroszország – USA 5:3 (vége)
Kanada – Norvégia 7:1 (vége)
vége
Ausztria
6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Lettország
kedd 07.05.2013, 15:15 • Hartwall Arena, Helsinki (Finland) • A csoportos Világbajnokság
     
    56:49
    Ausztria gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Eldől a mérkőzés! Mindent egy lapra feltéve rohamoznak a lettek, DANIEL OBERKOFLER ugrik ki a saját harmadából, teljesen egyedül mehet Masalskis kapujára, és az osztrák játékos egy cselt követően laposan passzol a kapus lábai között a hálóba! 6:3!
    Gólpassz: Thomas Pöck és David Schuller
     
    49:42
    Ausztria gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Ellépnek az osztrákok! MICHAEL RAFFL érkezik egyes egyedül a kapu előterében, és a kék félkör elől könnyedén bepasszolja a korongot a lett kapuba! Masalskisnak nem volt esélye védeni! 5:3!
    Gólpassz: Thomas Hundertpfund
     
    40:52
    Lettország gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Kihasználja emberelőnyét a lett válogatott! Darzins lő messziről, ezt még fogja Starkbaum, a kicsorgó korongra többen is érkeznek, végül LAURIS DARZINS lő a hálóba! 4:3!
    Gólpassz: Martins Cipulis
     
    38:07
    Lettország gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Szépítenek a fehér mezesek! AGRIS SAVIELS teljesen üresen kapja a korongot, egy állítás után közelebb merészkedik, majd kegyetlenül kilövi a rövid felsőt! 4:2!
    Gólpassz: Janis Andersons és Miks Indrasis
     
    26:58
    Ausztria gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Már hárommal vezetnek az osztrákok! MARIO ALTMANN szánja el magát lövésre a kék vonaltól nem messze, a korong utat talál a lettek kapujába! 4:1!
    Gólpassz: Daniel Welser és Andreas Kristler
     
    23:05
    Ausztria gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Növeli előnyét a piros mezes csapat! THOMAS VANEK szerez korongot a semleges harmadban, az osztrákok 3 az 1 ellen mennek a kapura, Vanek passz helyett lő egészen közelről, jó megoldást választ! 3:1!
    Assziszt nélküli találat volt
     
    17:09
    Ausztria gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Kihasználja emberelőnyét Ausztria! ANDRE LAKOS gondol egyet, és messziről lő, a korong a eflső sarokba vágódik! 2:1!
    Gólpassz: Manuel Latusa és Gregor Baumgartner
     
    13:45
    Ausztria gólt szerzett!
    GÓÓÓL! A bulit elhozzák az osztrákok, a korong FLORIAN IBERER-hez kerül, aki állít egyt rajta, majd az emberek sűrűjében pontos lövésével egalizál! 1:1!
    Gólpassz: Thomas Hundertpfund
     
    03:52
    Lettország gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Vezetnek a fehér mezesek! ARMANDS BERZINS kap remek korongot a hosszú oldalon, akiről az osztrák bekkek megfeledkeztek, a lettek játékosa pedig az üresen tátongó kapuba passzol! 0:1!
    Gólpassz: Ronalds Kenins
    Gólok és gólpasszok: 14. F. Iberer (Hundertpfund), 18. Lakos (Latusa, Baumgartner), 24. Vanek, 27. Altmann (Welser, Kristler), 50. Raffl (Hundertpfund), 57. Oberkofler (Pöck, Schuller) – 4. Berzins (Kenins), 39. Saviels (Andersons, Indrasis), 41. Darzins (Cipulis)


    Ausztria: Starkbaum – Pöck, Lakos, Schumnig, Lukas, Unterluggauer, F. Iberer, Altmann – Latusa, Koch, Vanek – Welser, Kristler, Schuller – Raffl, Hundertpfund, Herburger – M. Iberer, Peintner, Baumgartner – Oberkofler
    Lettország: Masalskis – Redlihs, Kulda, Saviels, Sotnieks, M. Jass, Andersons, Freibergs – Sprukts, Darzins, Cipulis – Dzerins, Girgensons, Indrasis – Kenins, Berzins, Meija – Stals, Sirokovs, K. Jass – Pavlovs

    Játékvezetők: Johansson (SWE), Rantala (FIN) – Hunnius (GER), Morrison (USA)

    Nézőszám: 2200