Finnország – Ausztria 8:4 (vége) | Oroszország – Szlovénia 5:2 (vége) | Szlovákia – USA 1:7 (vége)
Kanada – Norvégia 3:1 (vége)
vége
Finnország
8:4 (4:2, 2:0, 2:2)
Ausztria
csütörtök 13.02.2014, 09:00 • Bolshoy Ice Dome • XXII. téli olimpia
Prematch odds
     
    58:25
    Finnország gólt szerzett!
    GÓÓÓL! MIKAEL GRANLUND használja ki a finnek emberelőnyét remek kombináció után! 8-4!
    Gólpassz: Kimmo Timonen és Sami Vatanen.
     
    54:22
    Ausztria gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Szépítenek az osztrákok! Három az egyben ugranak ki a piros mezesek, MICHAEL GRABNER passz helyett a hosszú felsőbe helyezi a pakkot, ezzel már a harmadik gólját szerzi ma! 7-4!
    Assziszt nélküli találat.
     
    51:25
    Finnország gólt szerzett!
    GÓÓÓL! JARKKO IMMONEN egészen közelről szerez köténygólt! Starkbaum lassan zárta a mamutokat! A gól éppen még emberelőnyben született! 7-3!
    Gólpassz: Aleksander Barkov és Sami Vatanen.
     
    41:29
    Ausztria gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Szépítenek az osztrákok! Lebler nagyszerűen veszi észre a hosszú oldalon egyedül érkezű MICHAEL GRABNER-t, aki él is a lehetőséggel, és a kapu torkánál beleteszi az ütőjét a passzba, Rask hiába vetődik, tehetetlen a finn kapus! 6-3!
    Gólpassz: Brian Lebler és Michael Raffl.
     
    32:10
    Finnország gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Nagy valószínűséggel eldől a mérkőzés! PETRI KONTIOLA játssza vissza az alapvonalról a korongot, Granlund kapásból lő, Starkbaum hárít, a pakk kicsorog az osztrák kapusról oldalra, érkezik Kontiola, aki közelről, éles szögből besegíti a játékszert a kapuba! 6-2!
    Gólpassz: Mikael Granlund.
     
    21:43
    Finnország gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Növelik előnyüket a finnek! JUSSI JOKINEN kerül ziccerbe, a lövés kijön Starkbaumról, az ismétlésnél a finn játkos az elfekvő osztrák kapus fölött okosan, fonákkal emeli át a pakkot! 5-2!
    Asziszt nélküli találat volt.
     
    19:33
    Finnország gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Összezuhannak az osztrákok! JARKKO IMMONEN kapáslövése kijön Starkbaumról, a kipattanóra ugyanő startol, a fonákos ismétlést már nem tudja hárítani a kapus! 4-2!
    Gólpassz: Jori Lehtera.
     
    19:25
    Finnország gólt szerzett!
    GÓÓÓL! A mérkőzésen először vezetnek a finnek! OLLI MAATTA lő a kék vonalról, az okos kísérlet a mamut és a botos között utat talál a kapuba! 3-2!
    Gólpassz: Olli Jokinen.
     
    11:23
    Finnország gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Ismét egyenlítenek a finnek! Remekül visszatett korong a kapu mögül, érkezik SAMI LEPISTO, aki kapásból tüzel, és kipókhálózza a bal felső sarkot! Starkbaum nyúlt a lepkéssel, de esélye sem volt! 2-2!
    Gólpassz: Jussi Jukinen és Tuomo Ruutu.
     
    09:19
    Ausztria gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Ismét vezetnek az osztrákok! THOMAS HUNDERTPFUND nagyszerűen korcsolyázza körbe a fehér mezesek kapuját, majd szépen húzza be a korongot a kapuba! 1-2!
    Gólpassz: Thomas Vanek.
     
    05:15
    Finnország gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Hamar egyenlítenek a finnek! Selanne passza után GRANLUND vezeti a korongot, nem támadják, a finn játékos szépen helyez a kapus mellett a hálóba! 1-1!
    Gólpassz: Teemu Selanne és Sami Vatanen.
     
    00:34
    Ausztria gólt szerzett!
    GÓÓÓL! Vezetnek az osztrákok! Egy kapu mögül visszatett korongot MICHAEL GRABNER lő kapásból a finnek kapujába! 0-1!
    Gólpassz: Michael Raffl.

    Nagy Zalán

    Gólok és gólpasszok: 6. Granlund (Selanne, Vatanen), 12. Lepisto (J. Jokinen, Ruutu), 20. Maatta (O. Jokinen), 20. Immonen (Lehtera), 22. J. Jokinen, 33. Kontiola (Granlund), 52. Immonen (Barkov, Vatanen), 59. Granlund (Timonen, Vatanen) – 1. Grabner (Raffl), 10. Hundertpfund (Vanek), 42. Grabner (Lebler, Raffl), 55. Grabner


    Finnország: Rask (Lehtonen) – Timonen, Vatanen, Määttä, Salo, Lepistö, Hietanen, Väänänen, Kukkonen – Selänne, Barkov, Granlund – O. Jokinen, Ruutu, Korpikovski – Kontiola, J. Jokinen, Aaltonen – Lehterä, Immonen, Komarov
    Ausztria: Starkbaum (Swette) – Trattnig, Lakos, Ulmer, Pock, Unterluggauer, F. Iberer, Altmann, Lukas – Koch, Vanek, Stezinger – M. Raffl, Grabner, Lebler – T. Raffl, Nodl, Hundertpfund – Oberkofler, Latusa, Welser

    Játékvezetők: Piechaczek, Walsch – Geroge, Kovachik

    Nézőszám: 6000