Finnország – Ausztria 8:4 (vége) | Oroszország – Szlovénia 5:2 (vége) | Szlovákia – USA 1:7 (vége)
Kanada – Norvégia 3:1 (vége)
vége
Oroszország
5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Szlovénia
csütörtök 13.02.2014, 13:30 • Bolshoy Ice Dome (Szocsi) • XXII. téli olimpia
Prematch odds
     
    Végül tehát az esélyeknek megfelelően, bár a vártnál jóval nehezebben, de megszerezte a győzelmet Oroszország csapata.
    Csodálatosan szép gólokat láthattunk mindkét részről, összesen hetet. A közönség nem bánta meg, aki erre a meccsre váltott jegyet. Az utolsó harmadban is volt még nyolc, illetve hat kapura lövés.
    Teljesen megérdemelten zsebelte be a győzelmet a házigazda orosz válogatott, ám minden dicséret megilleti Szlovéniát is, fennállásuk első olimpia mérkőzésen remekül helyt álltak a jóval esélyesebb, ráadásul házigazda oroszok ellen. Két gólt is szereztek és bizony nagyjából 50 percig kimondottan izgalmassá tették az összecsapást, megszerezték első, illetve második olimpiai góljukat is.
    Végül a harmadik harmadban két gyors rövidzárlat eldöntötte a találkozót, de a szlovénok akkor sem törtek meg és továbbra is akadtak lehetőségeik.
    Az orosz válogatottnak jócskán fel kell javulnia, mert így egy svéd, kanadai, amerikai, finn csapat ellen nem fognak tudni győzni.
    De ma ez is elég volt a győzelemhez.
    A végeredmény tehát Oroszország – Szlovénia: 5-2!
    Köszönöm a figyelmet!
    ---- (15:46:32)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:30
    Az utolsó perc pereg, Malkin tartja középtájon a korongot, adogatnak a hazaiak.
     
    58:56
    Az oroszok próbálják tartani a korongot és ritmusváltással gyorsan betörni a harmadba, de a szlovénok most jól védekeznek.
     
    58:10
    Az utolsó két percben vagyunk, a mérkőzés nagyjából matematikailag is eldőlt, most éppen Nikuskin lőtt kapura középről, Kristan is bemutatott egy szép védést.
     
    57:25
    Ticar tüzelt jobbról, erős lövését Varlamov a kesztyűjével hárította. Minden elismerés a szlovénoké ezen a mérkőzésen, hogy még most is folyamatosan támadnak.
     
    56:50
    Jeglic lőtt balról kapura, pár centit tévedett, mellé ment.
     
    56:05
    Az utolsó négy percbe léptünk. Továbbra is többnyire Szlovénia támad, az ötödik gól óta az oroszok visszább vettek jócskán, bár előtte sem volt jellemző, hogy felbillenne a pálya.
     
    55:25
    A szlovénok mezválasztása nem a legszerencsésebb, ugyanis a fehér alapon rikító sárgás-zöldes világos szám távolról csak nagyon nehezen látható. Mozgás közben kimondottan alig kivehető, alaposan megnehezítve a nézők és közvetítők dolgát.
     
    55:00
    Lepergett közben a kiállítás, öt az öt ellen támadhatnak a csapatok.
     
    54:38
    Gregorc került tiszta lövőhelyzetbe középen, Varlamov kivédte, közben mellette Ticar mászott fel egy védőre, aki kissé átdobta őt a vállán és egy ideig fejjel lefelé érkezett a jég felé, érdekes látvány volt!
     
    53:40
    Kovacevic tüzelt balról, majd Mursak ismételt, mindkét próbálkozás elhalt Varlamovban, szépen védett!
     
    52:45
    Folytatódik a játék a kereskedelmi szünetet követően. Támad Szlovénia.
     
    52:34
    Orosz kiállítás következik, Anisimov kénytelen leülni 2 percre gáncsolás miatt.
     
    51:45
    Nikitin lőtt távolról középről, a védők erdejében elakadt a korong.
     
    50:35
    Úgy tűnik, a szlovénok ellen senki nem mehet biztosra, még most is veszélyes támadásokat vezetnek, a többi csapatnak komoly fejtörést okozhat az olimpiai újonc.
     
    50:19
    Marcel Rodman gyűjti be a pakkot a saját kapuja mögött, majd elveszítik, Ovecskin szökött meg a bal oldalon, komoly lövésre szánta el magát, Kristan hárított. Belov ismételt, ezt is fogta a kapus.
     
    49:15
    A szlovénok becsületére legyen mondva, nem adják fel, az imént is lőni próbált Kovacevic, ám egy védő blokkolta.
     
    48:44
    A jégtakarító fiatalok is megnyugodva takaríthatják a pályát, 5-2 arányban vezet, elhúzott Oroszország, ezt normális esetben már nem lehet behozni. Úgy tűnik, tényleg felőrölték a szlovénok ellenállását.

    Kármán Zoltán

    Gólok és gólpasszok: 2. Ovechkin (Malkin, Sjomin), 4. Malkin (Ovechkin, Medvedev), 38. Kovalchuk (Malkin), 44. Nikuskin (Tarasenko), 48. Belov (Nikitin, Tarasenko) – 22. Jeglic (Robar), 39. Jeglic (Sabolic)


    Oroszország: Varlamov (Bobrovski) – Vojnov, Markov, Datsyuk, Radulov, Kovalchuk – Jemelin, Medvedev, Oveckin, Malkin, Sjomin – Nikulin, Tyutyin, Kulyomin, Anisimov, Tarasenko – Nikitin, Belov, Popov, Terescenko, Nikuskin
    Szlovénia: Kristan (Gracnar) – Kranjc, Kovacevic, Kopitar, D. Rodman, Mursak – Gregorc, Robar, Jeglic, Ticar, Sabolic – Podlipnik, Pavlin, Razingar, M. Rodman, Urbas – Tavzelj, Pretnar, Music, Pance, Golicic

    Játékvezetők: Jackson, Sindler