USA – Kazahsztán 4:3 (hosszabbítás vége) | Kanada – Olaszország 6:1 (vége) | Finnország – Svájc 3:2 (1:0 szétlövés után)
Svédország – Szlovákia 3:1 (vége)
vége
Kanada
6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Olaszország
péntek 16.05.2014, 15:45 • Chizhovka Arena • A csoportos Világbajnokság
Prematch odds
     
    56:30
    Kanada gólt szerzett!

    Növelik előnyüket a juharlevelesek! MacKinnon készítette elő az akciót és a lövést társának, BRAYDEN SCHENN köszönte szépen a lehetőséget és a jobb sarokba juttatta a korongot.

    Gólpassz: Nathan MacKinnon és Jonathan Huberdeau
     
    41:12
    Olaszország gólt szerzett!

    Megtört a jég, szépítenek a taljánok! Johnson tüzelt a kék vonalról, löketébe még DAVID BORRELLI tet bele az ütőjét, arról pedig a játékszer Reimer kapujába száll.

    Gólpassz: Trevor Johnson és Giulio Scandella
     
    36:15
    Kanada gólt szerzett!

    CODY HODGSON egy szép egyéni alakítás után fonákkal veszi be a tehetetlen Bellissimo kapuját.

    Gólpassz: Bryden Schenn és Nathan MacKinnon
     
    29:19
    Kanada gólt szerzett!

    Read korcsolyázott el a bal szárnyon, majd KYLE TURRIS elé tálalt, aki közvetlen közelről kilövi Bellissimo kapujának bal felső sarkát.

    Gólpassz: Matt Read
     
    26:02
    Kanada gólt szerzett!

    Kettő az egy elleni létszámfölényes helyzetet dolgoztak ki a kanadaiak. Ward korcsolyázott el a jobb oldalon, majd az üresen érkező JASON CHIMERA elé tálalt, aki egy jól eltalált lövéssel beveszi Bellissimo kapuját.

    Gólpassz: Joel Ward és Mark Scheifele
     
    21:39
    Kanada gólt szerzett!

    Kétgólosra növelik az előnyüket a kanadaiak! CODY HODGSON használja ki kíméletlenül a helyzetet és gólra váltja. Egy lecsorgó korongot küld gondolkodás nélkül kapura, a játékszer pedig utat talál a kapuba.

    Assziszt nélküli találat.
     
    13:07
    Kanada gólt szerzett!

    JOEL WARD korcsolyázott el a bal szárnyon, a kapuig verekedte magát, majd a befejezésnél sem hibázott, így nem maradt más hátra Bellissimo kapusnak, minthogy a háta mögül kotorja ki a korongot.

    Assziszt nélküli találat.

    Tinta Sándor

    Gólok és gólpasszok: 14. Ward, 22. Hodgson, 27. Chimera (Ward, Scheifele), 30. Turris (Read), 37. Hodgson (Schenn, MacKinnon), 57. Schenn (MacKinnon, Huberdeau) – 42. Borelli (Johnson, Scandella)


    Kanada: Reimer (Peters) – Coburn, Myers, Bieksa, Ellis, Rielly, Gudbranson – Schenn, Burrows, MacKinnon – Turris, Read, Chimera – Hodgson, Brouwer, Kadri – Huberdeau, Monahan, Ward – Scheifele
    Olaszország: Bellissimo (41. Bernard) – Egger, Nicoletti, Johnson, Trivellato, Hofer, Borgatello, Sullivan, Larkin – Borrelli, Ihnacak, Rocco – Scandela, di Casmirro, Kostner – Gander, Felicetti, Tudin – Insam, Bernard, Ramoser

    Játékvezetők: Gofman (RUS), Piechaczek (GER) – Dehaen (FRA), Raming (RUS)