Lombard Pápa FC – Újpest FC 2:1 (vége) | MTK Budapest FC – Kaposvári Rákóczi FC 2:0 (vége) | KTE-Phoenix Mecano – Puskás Akadémia FC 1:2 (vége)
Győr – Mezőkövesd Zsóry FC 5:0 (vége) | Debreceni VSC – Budapest Honvéd FC 0:2 (vége)
vége
ETO FC Győr
5:0 (2:0)
Mezőkövesd Zsóry FC
szombat 31.05.2014, 20:00 • Gyirmót Stadion, Győr-Gyirmót. • OTP Bank Liga
Prematch odds
     
    Tóth László véleménye: Nem szerettünk volna asszisztálni az ünnephez, de sikerült, végül is az ETO nyomás alatt tartott bennünket, véleményes volt az első gól, de a hazai győzelem megérdemelt.

    Horváth Ferenc nyilatkozata: Nem volt esély a bajnoki címre már természetesen, de a játékunkon ez nem látszott. Ebben az évben egyértelműen a legjobb csapat voltunk, tavaszi bajnoknak mondhatjuk magunkat, de a Debrecen bajnoki címe megérdemelt, gratulálok nekik a csapat nevében. (22:15:08)
     
    Teljesen megérdemelten nyert a hazai csapat, pedig nem kezdett rosszul a Mezőkövesd, de az ETO két pontrúgás után tekintélyes előnybe került, amit növelhetett volna még a szünet előtt is.

    A második játékrészben szinte végig a hazai csapat támadott, nem is bírta a kövesdi védelem a nyomást, a vége pedig igazi örömünnepbe torkollott, és kiütéses győzelemmel búcsúzott közönségétől a Győri ETO. Az ezüstérmet szerezték meg, és mivel a Honvéd nyerni tudott Debrecenben, így gyakorlatilag csak gólkülönbséggel maradtak le a bajnoki címről, nem megfeledkezve arról, hogy így sem volt esélyük előzni, és a Debrecen ezzel tisztában volt.

    Az ETO a 2000. bajnoki meccsén tehát nyert, újoncokat avatott két utánpótlás válogatott, Mervó és Illés személyében és készülhet az Európa Liga-szereplésre. A Mezőkövesd pedig egy év után búcsúzik az első osztálytól, nem kezdték rosszul a bajnokságot, de a tavaszuk pocsékra sikeredett, nem maradt esélyük az utolsó fordulókra.
     
    Mérkőzés vége.
     
    90+3
    Menougong lő balról éles szögből, Pogacsics véd.
     
    90+2
    Burgos ível be balról, Illés emeli Kronaveterhez, akinek a kapáslövése elakad egy védőben, Dordevic ismételhet, de magasan fölé talál.
     
    90
    3 perc a ráadás.
     
    89
    Az ötödik góljukat is közösen ünnepli az egész győri csapat, együtt örülnek az ezüstéremnek, amelyet nagyon megérdemelt egy ilyen tavasz után a csapat.
     
    88
    Az ETO gólt szerzett!
    De micsoda gólt! ROK KRONAVETER vesz át egy labdát a bal szélen a kaputól 32 méterre, felnéz, látja, hogy Horváth kinn áll a kapujából, hatalmas lövést ereszt meg, a labda a kapus fölött kerül a léc alá a kapu közepén. 5:0
     
    87
    Burgos lövésébe lépnek bele a védők.
     
    86
    Harsányi lép ki a jobbösszekötő helyén jó labdával, csúnyán lő fölé/mellé 12 méterről.
     
    85
    Kronaveter ível be balról, Burgos fejel, de nem tudja kapura irányítani.
     
    84
    Velicky helyére Szilvási érkezik.
     
    82
    Az ETO gólt szerzett!
    Ismét Kronaveter ad gólpasszt, most a vonal mellől ível a kapu elé, a középen érkező VLADIMIR DORDEVIC a kapust és a védőket megelőzve öt méterről továbbít a kapu bal oldalába! 4:0
     
    80
    Sok minden nem maradt eldöntetlenül ezen a meccsen, az ETO megnyeri az utolsó mérkőzését, tartalékosan is megérdemelten.
     
    79
    Az ETO gólt szerzett!
    Völgyi labdája vissza lövésre balról, Kronaveter rá is tűzi keményen a 16-os sarkáról, lepattan a kapus előtt a labda, nem tudja fogni Horváth Tamás, kipattan róla, NICOLA TRAJKOVIC közelről pofozza a hálóba! 3:0
     
    78
    Bognár indítja a jobb szélen Csirmazt, hosszú a labda, a védők szerzik meg.
     
    78
    Középen egy indítás a vendégektől, Dordevic lép közbe.
     
    77
    Mervót szerelik a bal szélen, dobhat a Győr.

    Tóth Gábor

    Gólok: 28. Lang, 36. Wolfe, 79. Trajkovic, 82. Dordevic, 88. Kronaveter

    Lapok:   25. Kamber (ETO), 38. Kronaveter (ETO) – 19. Takács P. (MZSE)


    ETO FC Győr: Pogacsics – Wolfe, Lang (58' Dordevic), Had, Völgyi – Trajkovic, Kronaveter, Kamber – Dudás (62' Illés), Burgos, Andric (67' Mervó)

    Cserék: Kamenar – Pátkai, Kalmár, Dordevic, Rudolf, Mervó, Illés

    Vezetőedző: Horváth Ferenc

    Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. – Búrány, Velicky (84' Szilvási), Fótyik, Gévay – Hegedűs D., Takács P., Melczer (69' Csirmaz), Harsányi, Bognár – Balajti (46' Menougong)

    Cserék: Szántai – Szilvási, Sárközi, Csirmaz, Hegedűs Cs., Menougong, Kiss M.

    Vezetőedző: Tóth László

    Játékvezetők: Erdős – Viszokai, Becséri – Szalai

    Nézőszám: 3.300