HSC Csíkszereda – Nové Zámky 2:4 (vége) | Budapešť – DVTK Jegesmedvék 1:5 (vége) | Ferencváros Bp. ESMTK – Dab.Docler 3:4 (vége)
vége
UTE Újpest Budapešť
1:5 (1:0, 0:4, 0:1)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
vasárnap 30.11.2014, 18:30 • Újpesti Jégcsarnok, Budapest • MOL Liga
     
    Nagy iramban kezdte a harmadot a hazai Újpest és a Miskolc is felvette a ritmust, folyamatos szép játék volt a jégen, nem volt senki fölényben.
    A harmad közepén azonban Nagy Krisztián szabálytalankodott és emberelőnybe került az Újpest, amit az emberelőny vége előtt tíz másodperccel kihasznált Elomo egy szép egyéni akció után.
    Utána felébredt a miskolci csapat is, de Ágoston és a védelem jól állt a helyén, így nem sikerült az egyenlítés. Bálizsról a harmad elején elég sok korong kijött egy után gól is született, de előtte már a bírók sípja felharsant, így érvénytelen volt. A harmad második felére a vendégek kapusa is elkapta a fonalat és szép védéseket mutatott be.
    A harmad összképen egy a hajrában történt felesleges Dudas szabálytalanság, amikor is a semleges harmadban durván feltette a palánkra Virág Tamást, amiért 5+ végleges kiállítást kapott. Ebből az emberelőnyből még 1 perc és 22 másodperc van hátra.

    A második harmadban már teljesen átalakult a játék képe és a miskolci csapat átvette az irányítást.
    A harmad elején még Dudas kiállításából volt majdnem két perc, támadt is az Újpest, de Bálizs kapuját nem sikerült bevenni. Ezután egyértelműen átvette az irányítást a vendég miskolci csapat és a harmad elején Dansereau góljával ki is egyenlíttették az állást. Ezután egy emberelőnyt kivédekezett az Újpest, de még mindig a miskolci csapat támadott. Tóth Adrián a harmad hajrájában átvette a vezetést egy szemfüles góllal. A harmadik emberelőnyét a harmadban már a Miskolc sem hibázta el és újra Tóth Adrián talált a kapuba.
    A harmad végén még jött egy szép kontra, melynek végén Sagert talált a kapu üres részébe.
    Az Újpest ebben a harmadban nem támadott sokat, a játékidő nagy részét saját harmadjukban töltötték, így elfáradtak a harmad végére és ezt ki is használta a miskolci csapat.

    A záró játékrész elején még próbált támadni az Újpest, de ezek nem sikerültek, így a harmad közepe felé, már átvette újra az irányítást a Miskolc és Becze góljával még az előnyt is növeltek. Ezután már a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, beletörődött az eredménybe mindkét csapat.

    Köszönöm a figyelmet! (20:30:44)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:11
    Sommer távoli lövését védte Bálizs.
     
    58:37
    Elomo lőtt közelről a blokkba.
     
    58:04
    Bálizs ütötte tilosra a korongot.
     
    57:44
    Lindgren távoli lövését szedi le lepkéssel Bálizs.
     
    56:33
    Tilos felszabadítás az Újpesttől.
     
    55:57
    Budai távoli lövését fogta Ágoston.
     
    55:17
    Egyik kapu sem forog az utóbbi időben veszélyben, a Miskolc tartja a korongot.
     
    54:05
    Gőz lövése megy kapu mellé, majd a visszapattanóra ráfekszik Ágoston.
     
    53:49
    Kiegészült az Újpest!
     
    52:27
    Boyle lövését védte takarásból Ágoston.
     
    51:49
    Miskolci emberelőny!
    Ványi Gergő kapott két percet bottal akasztásért.
     
    51:28
    Szerzett koronggal megy kapura Dansereau, de szerelik a kapu előtt.
     
    51:07
    Les az Újpestnél újra.
     
    50:32
    Tapio volt lesen a hazaiaktól.
     
    49:57
    A Miskolc gólt szerzett!
    Gyors kontra melynek végén BECZE TIHAMÉR talált a kapuba.

    Gólpassz: Zachary Cohen.
     
    49:49
    Egyed centerezésébe nem tud belekapni Tóth.
     
    48:42
    Tilos felszabadítás az Újpesttől.

    Pap Csaba

    Gólok és gólpasszok: 10. Elomo (Hegyi Á. Z., Mihalik) – 23. Dansereau (Tóth A., Hajós), 35. Tóth A. (Hajós, Poppvics), 37. Tóth A. (Sagert, Hajós), 40. Sagert (Dansereau, Nagy K.), 50. Becze (Cohen)


    UTE Újpest Budapešť: Ágoston (Szabó) – Hegyi (A), Durak, Elomo (C), Mihalik, Tapio – Lindgren, Kiss, Virág Cs. (A), Coleman, Gágyor – Ványi, Garbacz, Egyed, Tóth G., Pichler – Sommer, Szűcs, Virág T., Dömötör
    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Bálizs(Duschek) – Boyle, Dudas (A), Láda (A), Cohen, Becze – Gőz, Dósa, Hajós (C), Popovics, Tóth A. – Sagert, Vojtkó, Nagy, Dansereau, Miskolczi – Ritó, Budai, Roczanov, Szilágyi, Fliszár

    Játékvezetők: Kincses Gergely, Németh Márton – Pálkövi Botond, Kis-Király Barna