PEAC-Pécs – Szekszárd 67:61 (vége) | MTK-Budapest – MKB-Euroleasing Vasas 77:65 (vége) | Györ – PINKK-Pécsi 424 70:61 (vége)
vége
Serco UNI Györ
70:61 (14:12, 33:28, 53:38)
PINKK-Pécsi 424
szerda 18.03.2015, 18:00 • Egyetemi Csarnok, Győr • Női NB I. A csoport
     
    Nehezen lendültek játékba a csapatok, a Győr hibázott kevesebbet az első félidőben, vezettek is, de fordítani tudott a harmadik negyed elején a PINKK, ám ezután varázsütésre elkezdtek játszani a hazaiak. 16 ponttal is vezettek már, de a végét a PINKK még izgalmassá tudta tenni, ám elsősorban Radocaj higgadtsága megakadályozta őket abban, hogy behozzák a hátrányukat.

    Az első meccset a Győr nyerte a negyeddöntőben, a Komlón sorra kerülő hétvégi találkozón egyenlíthet a PINKK. A harmadik, döntő találkozót – amennyiben szükség lesz rá – március 23-án játsszák, ismét Győrben. (19:53:50)
     
    A háromnapos hétvégi kupadöntő még talán meglátszik a csapatok teljesítmény, elég sok a hiba mindkét oldalon. A győriek valamivel pontosabban játszanak, végig vezettek az első félidőben, de elhúzniuk nem sikerült, ez az öt pontos hátrány ledolgozható a PINKK számára, ha sikerül beélesíteni a játékukat, de a Győrnek is van hova fejlődnie, korántsem hozzák a csúcsformájukat, különösen igaz ez a távoli dobásaikra.
     
    A Győr kezdői: Radocaj, Laklóth, Koch, Ivanovic, Vajda.

    A PINKK Kezdői: Egnell, Őri, Faulkner, Halvarsson, Gémes-Sarok.
     
    Az első osztályú női kosárlabda bajnokság a play-off szakaszba érkezett, az egyik párharcot a CMB CARGO UNI Győr vívja a PINKK-Pécsi 424 csapatával. A két nyert mérkőzésig tartó negyeddöntő első mérkőzését Győrben játsszák, hiszen az UNI Győr a negyedik helyen végzett az alapszakaszban, míg a PINKK-nek be kellett érnie az ötödik helyezéssel.

    Mindkét csapat járt előrébb is a tabellán, a Győr sokáig a második helyet birtokolta, de a bajnokság hajrája nekik és a PINKK-nek is gyengére sikeredett. A hazaiak az utolsó hat meccsükből négyet veszítettek el, kikaptak az MTK-tól és a ZTE-től is odahaza, idegenben a Soprontól és az utolsó fordulóban a Diósgyőr is beelőzte őket a Győrben aratott fölényes győzelmével.

    A PINKK az utolsó három mérkőzését veszítette el, Diósgyőrben kaptak ki, majd odahaza a Győr is legyőzte őket, a Sopron elleni vereség azonban számukra is benne volt a pakliban, de címvédőként az ötödik hely nem biztos, hogy az álmaik között szerepelt a bajnokság kezdetén.

    Tavaly is a negyeddöntőben találkozott a két csapat, a PINKK két meccsen harcolta ki a továbbjutást a végső győzelemhez vezető úton. Ám az aktuális bajnokságban a Győr legyőzte őket oda-vissza.

    A negyeddöntőjük minden bizonnyal kiélezett küzdelmet hoz majd, érdemes lesz velünk tartani az első mérkőzésen is!

    Tóth Gábor

    Serco UNI Györ: Radocaj, Czirják, Koch, Ivanovic, Horváth K., Török, Vajda, Vincze, László, Nagy, Laklóth

    Vezetőedző: Völgyi Péter

    PINKK-Pécsi 424: Őri, Sánta, Egnell, Halvarsson, Ruják, Nagy D., Stewart, Domokos, Faulkner, Laczi, Gémes-Sarok

    Vezetőedző: David Leman

    Nézőszám: 100
    Negyedek: 14:12, 19:16, 20:10, 17:23