Dinamo Moszkva – SSC Napoli 0:0 (vége) | Dynamo Kijev – Everton FC 5:2 (vége) | AS Roma – ACF Fiorentina 0:3 (vége)
Torino FC – Zenit 1:0 (vége) | Ajax Amsterdam – FC Dnipro Dnipropetrovsk 2:1 (hosszabbítás vége) | Internazionale – VfL Wolfsburg 1:2 (vége)
Besiktas JK – Club Brugge KV 1:3 (vége) | Sevilla – Villarreal 2:1 (vége)
vége
Dynamo Kijev
5:2 (3:1)
Everton FC
csütörtök 19.03.2015, 19:00 • Olimpiai stadion, Kijev • Európa liga
Prematch odds
    Phil JAGIELKA - 5:2
     
    82
    Szépít az Everton! PHIL JAGIELKA eredményes fejjel. Baines szögletére Jagielka érkezik a rövidre, remekül csúsztat tovább a kapuba. Ezzel újra két gól az angolok hátránya, nem adták még fel.
    Vitorino ANTUNES - 5:1
     
    76
    Eldőlt a továbbjutás, VITORINO ANTUNES kipókhálózza a kapu bal felső sarkát!!! Átkeveredik a jobb oldalról a bal oldalra a labda, Antunes igazít rajta egyet, majd jó 25 méterre a kaputól kilövi a hosszú felsőt. Mintha csak zsinóron húzták volna. Összesítésben már 6-3 a Dynami Kijevnek.!
    Oleg GUSEV - 4:1
     
    56
    OLEH GUSEV góljával 4-1-re vezet a Dynamo! Gusev lőhet öt méterről kapura, de az első próbálkozás még levágódik, a következőt viszont már kíméletlenül bevágja a támadó. 5-3 összesítésben a Dynamo-nak.
    Miguel VELOSO - 3:1
     
    37
    Biztosan nem lesz hosszabbítás, MIGUEL VELOSO góljával pillanatok alatt elhúz kettővel a Dynamo Kijev. Egy felívelt labdát Jagielka fejel a tizenhatosra érkező Veloso elé, a támadó pedig kapásból belövi az elvetődő Howard felett. Talán egy védőn még megpattant a labda. Összesítésben 4:3 a hazaiaknak.
    Lukasz TEODORCZYK - 2:1
     
    35
    LUKASZ TEODORCZYK duplázik! Gusev beadása Teodorczyk elé pattan, aki közelről nem hibázik és könyörtelenül bevágja a kapuba a labdát. Az állás 2:1, összesítésben pedig hosszabbításra állnak a felek.
    Romelu LUKAKU - 1:1
     
    29
    ROMELU LUKAKU góljával egyenlít az Everton! Egy levágódó labda kerül a belga csatár elé, aki gondolkodás nélkül tekeri be a bal felső sarokba. Az állás 1:1, újra az Everton áll továbbjutásra.
    Andriy YARMOLENKO - 1:0
     
    21
    ANDRIY YARMOLENKO góljával vezetést szerez a hazai csapat és már továbbjutásra állnak az ukránok! Yarmolenko kezd biciklicselekbe, majd elindul befelé és jó húsz méterről Barry mellől kilövi a hosszú felsőt. Gyönyörű gól! Az állás 1:0.

    Pető József

    Gólok: 21. Yarmolenko, 35. Teodorczyk, 37. Veloso, 56. Gusev, 76. Antunes – 29. Lukaku, 82. Jagielka

    Lapok:   83. Lukaku (DKY), 83. Rybalka (DKY), 85. Dragovic (DKY) – 90+4. Besic (EVE)


    Dynamo Kijev: Sovkovskyj – Antunes, Dragovic, Khacheridi, Danilo Silva – Veloso, Rybalka, Gusev, Sydorchuk, Yarmolenko – Teodorczyk
    Cserék: Burda, Buyalskyy, Garmash, Kalytvyncev, Kravets, Mbokani, Rybka

    Everton FC: Howard – Coleman, Alcaraz, Jagielka, Baines – McCarthy, Barry, Naismith, Barkley, Atsu – Lukaku
    Cserék: Besic, Garbutt, Gibson, Kone, Osman, Robles, Stones

    Játékvezetők: Deniz Aytekin

    Első meccs: Everton FC - Dynamo Kijev 2:1