BFC Siófok – Lombard Pápa FC 1:2 (vége) | Kaposvári Rákóczi FC – Győr 1:2 (vége) | Nyíregyháza – Szombathelyi Haladás 0:1 (vége)
Fehérvár – Diósgyőri VTK 0:0 (vége) | Ferencvárosi Torna Club – Újpest FC 0:0 (vége)
vége
MOL Fehérvár FC
0:0 (0:0)
Diósgyőri VTK
szerda 27.11.2013, 17:00 • 8000 Székesfehérvár, Sóstói Stadion, Csíkvári utca 10. • Magyar Kupa
     
    Üdvözöljük online oldalunkon!
     
    Három nap múltán ismét összecsap egymással a Videoton FC és a Diósgyőri VTK; a felek ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán találkoznak a székesfehérvári Sóstói Stadionban.

    A sors furcsa fintora, hogy a felek szűk másfél hét alatt háromszor is összefutnak, így aligha tudnak majd egymás számára valami újdonsággal előrukkolni. Az első találkozásra november utolsó vasárnapján Diósgyőrben került sor, ahol az OTP Bank Liga 15. fordulójában egy változatos, remek mérkőzésen ötezer néző előtt 2-2-re végeztek a szerdai riválisok.

    A két együttes közös múltja hosszú évekre vezethető vissza, ebből azonban kiemelnénk, hogy a piros-fehérek legutóbb 1998. november 7-én nyertek Székesfehérváron tétmérkőzést, akkor 3-2-re bizonyultak jobbnak a borsodiak. Az azóta eltelt időszakban a megvívott tíz találkozón kilenc piros-kék győzelem született, egy döntetlen mellett. Az ominózus pontosztozkodás 2012. szeptember 15-én történt, akkor egy gyenge színvonalú összecsapáson gól nélküli iksz született.

    A tények ismeretében előzetesen remek mérkőzésre van kilátás, érdemes lesz tehát kilátogatni a Sóstói Stadionban, ám aki nem tudna ott lenni a lelátókon, annak sem kell csüggednie, hiszen a találkozót élőben követheti velünk!

    A 17:00 órakor kezdődő megmérettetésen Farkas Ádám fújja majd a sípot. A 31 esztendős, egri születésű focibíró segítői Kelemen Attila és ifj. Varga Gábor lesznek, míg a tartalék játékvezetői teendőket Varga László látja majd el.
     
    Köszöntjük Tisztelt Olvasóinkat a Sóstói Stadionból! A csapatokat Székesfehérváron is téli időjárás fogadta: derült égbolt mellett +3 Celsius-fokot mérhetünk, 30-35 km/h-s északi szél mellett.
     
    Fél órával a kezdősípszó előtt már javában melegítenek az együttesek. A lelátókon pedig gyülekeznek a nézők, igaz, egyelőre nem vagyunk sokan a helyszínen.
     
    A kupasorozat előző körében a DVTK 3-1-s hátrányból fordítva nyert 4-3-ra a harmadosztályú Cigánd SE otthonában, míg a Videoton FC hosszabbítás után 1-0-s sikert könyvelt el a Békéscsaba 1912 Előre SE vendégeként.
     
    Tíz perccel a kezdés előtt mindkét együttes befejezte a melegítést, hamarosan útjára indul a labda a Sóstói Stadionban!
     
    Érkeznek a csapatok. A házigazdák piros mezben, kék nadrágban és piros sportszárban szerepelnek a mai napon, míg a vendégek tiszta fehérben lépnek pályára. A hazaik hálóőre, Juan Calatayud zöld dresszben áll a gólvonal elé, míg a diósgyőriek részéről Nenad Rajic citromsárga szerelésben véd.
     
    1
    A vendégek kezdték a találkozót.
     
    1
    Kostic végzett el egy szabadrúgást a bal oldalról, félmagas beadását Gyepes fejelte ki a tizenhatos előterében.
     
    3
    Ezúttal Gohér tekert középre egy pontrúgást a jobb oldalról, ám Sándor György mindenkit megelőzött, s a mezőnybe fejelte a játékszert.
     
    3
    Gohér Gergő jobb oldali szögletét Vinícius bólintotta a mezőnybe.
     
    5
    Valamivel aktívabban kezdenek a borsodiak.
     
    5
    Gohér ezúttal egy szabadrúgást adott be a jobb oldalról, remekül érkező labdáját Lupeta a gólvonal előtt szögletre fejelte.
     
    6
    A második vendég sarokrúgás veszélytelennek bizonyult: Gohér középre adása után Mamadu fejéről, majd Oliveira lábáról jött le a labda, melyet Futács Márkó szedett össze, de a megpattanó beadást Calatayud biztosan fogta.
     
    8
    Egy gyors támadás végén Oliveira tekert középre a jobb oldalról, ám az érkező Lupeta elől Rajic lehúzta a játékszert.
     
    10
    Kovács István tanári passzával tört volna be a tizenhatoson belülre Kleinheisler, ám az utolsó pillanatban érkező Vadász felszabadított.
     
    10
    Kovács – Oliveira volt a labda útja, utóbbi középre centerezett, ahol azonban senki nem érkezett, így Nenad Rajic számára csemege volt.
     
    11
    Az iramra nem lehet panaszunk, mindkét csapat aktívan futballozik.
     
    13
    Futács Márkó maradt lent a fehérvári térfél közepén. Áll a játék, ugyanis a vendégek játékosa ápolásra szorul.
     
    14
    Fehérvári bedobással folytatódik a találkozó, melyen a vendégek szurkolótábora szép számmal képviselteti magát.
     
    14
    Futács Márkó rendben, vissza is tért a pályára a diósgyőriek támadója.
     
    17
    Eseménymentesen teltek az utóbbi percek, ugyanakkor hozzá kell tennünk, hogy a vendégek próbálnak többet kezdeményezni.
     
    19
    A harmadik borsodi szögletnél Kádár és Vinícius emelkedett a legmagasabbra, ám a hazaiak védője volt a gyorsabb, s felszabadított.
     
    20
    Kovács István indult meg a bal oldalon, majd Oliveira elé szándékozott játszani, de az átadása túl hosszúra sikeredett.
     
    22
    Kezdi átvenni az irányítás jogát a házigazda Videoton FC.
     
    24
    A találkozó első fehérvári sarokrúgását Kleinheisler végezte el a bal oldalról. A tizenegyesponton helyezkedő Lupeta fejjel megcsúsztatta a játékszert, melyre Oliveira és Vadász startolt – utóbbi volt a gyorsabb.
     
    26
    Brachi ívelt középre kissé jobbról egy szabadrúgást, labdája tökéletesen csapódott az ötösre, de az érkező Lupeta elől Futács Márkó a mezőnybe fejelte.
     
    29
    Az utóbbi percekben a két tizenhatos között zajlott a játék, egy hazai és két vendégszabálytalanságon kívül semmi mást nem jegyezhettünk fel.
     
    30
    Gohér végzett el egy szabadrúgást a bal oldalról, Sándor György Batioja elé fejelte a játékszert, azonban a vendégek játékosának kapáslövését blokkolták a hazaiak.
     
    33
    Kényszerű csere a diósgyőrieknél: a megsérült Futács Márk helyére Barczi Dávid érkezett.
     
    35
    A mérkőzés első sárga lapja Gyepes Gáboré, miután a fehérvári térfél közepén felvágta a csereként pályára lépett Barczit.
     
    36
    Egy remek átadásra Lupeta startolt a jobb oldalon, ám a nagy versenyfutásban Kádár visszahúzta. A hazai szurkolók sárga lapot követeltek, egy pillanatra úgy tűnt, hogy Farkas Ádám is így gondolja, ám végül a hazaiak támadóját ítélte szabálytalannak.
     
    37
    Batioja fordult le az ötös jobb oldali sarkán, ám lapos beadása elhalt a fehérvári védők lábain.
     
    38
    Kleinheisler húzott el a jobb oldalon, majd remek csellel egészen a tizenhatosig verekedte magát, de beadása hosszúnak bizonyult a középen érkező Lupeta számára.
     
    40
    Kostic gurította vissza a játékszert az alapvonalról, Batioja középen remek ütemben érkezett, de rosszul találta el, így oda az ígéretesnek tűnő borsodi lehetőség.
     
    42
    Egy diósgyőri támadás során Gyepes Gábor kezére pattant a labda. A megítélt 27 méteres szabadrúgást Gohér Gergő végezte el, remek kísérletét Calatayud a kapufára tolta!
     
    43
    Gohér Gergő ezúttal a jobb oldalról tekert középre egy pontrúgást, de Mamadu remek ütemben reagált a helyzetre és oldalra fejelte a labdát.
     
    45
    Elvileg nem lesz hosszabbítás az első játékrész végén.
     
    45
    Így is van, hosszabbítás nélkül véget ért az első felvonás.
     
    Valamivel aktívabban kezdtek a vendégek, akik az első húsz percben enyhe mezőnyfölényben futballoztak, majd a fehérváriak próbálták átvenni az irányítás jogát.

    Az iramra nem lehetett panaszunk, ám ennél több pozitívumot nem igazán tudunk megemlíteni az első felvonással kapcsolatban.

    STATISZTIKAI ADATOK AZ ELSŐ FÉLIDŐ UTÁN:
    Kapura lövés/fejes: 0-3
    A kaput eltalálta: 0-1
    Szöglet: 4-3
    Szabálytalanság: 11-6
    Les: 0-0

    Maradjanak velünk, hamarosan folytatjuk!
     
    46
    Elkezdődött a második félidő.
     
    46
    A szünetben cseréltek a fehérváriak: Sándor György helyett Vítor Gomes a folytatásban.
     
    46
    A félidőben még egy helyen változott a fehérváriak összeállítása: Lupeta helyére Zé Luis érkezett.
     
    49
    Mamadu tekert középre a bal oldalról, de félmagas kísérletét Gohér kifejelte az érkező Zé Luis elől.
     
    49
    Vinícius kapta a mérkőzés második sárga lapját.
     
    53
    Takács Péter vágta fel nagyon csúnyán a diósgyőri térfél közepén Oliveirát – villant is a jogos sárga lap.
     
    54
    Aktívabban kezdik a második játékrészt a Fejér megyeiek, de egy veszélytelen szögleten és négy szabálytalanságon kívül eddig más nem történt.
     
    55
    Oliveira tekert középre a jobb oldalról, de beadása célt tévesztett, Rajic pedig hagyta kigurulni a játékszert az alapvonalon.
     
    57
    Mamadu beívelése pattant fel Vadász Viktor lábán, majd a játékszert Nenad Rajic biztosan húzta le az ötösön.
     
    59
    Ezúttal Brachi beadása pattant meg Vadász lábán, de Rajic nem merte megfogni a játékszert, hanem inkább a mezőnybe bombázta.
     
    61
    Továbbra is a házigazdák birtokolják többet a labdát, de igazán veszélyes lehetőséget nem sikerül kialakítaniuk a piros-kékeknek.
     
    61
    Gohér Gergő szabálytalankodott Mamaduval szemben. A megítélt szabadrúgást Kleinheisler László ívelte a kapu elé a bal oldalról, az érkező Vítor Gomes nyolc méterről nem sokkal csúsztatott a ketrec fölé!
     
    62
    Cserélnek a vendégek: Batioja le – Nikházi Márk be.
     
    64
    Eperjesi Gábor húzta vissza sárga lapot érően Kleinheisler Lászlót a diósgyőri térfél közepén.
     
    66
    Mamadu nagy bedobása után Vítor Gomes elé pattant a játékszer, a hazaiak légiósa azonnal lőtt is, de Zoran Kostic remekül blokkolta a kísérletet.
     
    67
    Egy párharc során Takács Péter maradt lent, vérző sebét az oldalvonalon kívül látják el az egészségügyi stáb tagjai.
     
    69
    A vendégek játékosa visszatért a pályára – kék színű "turbánnal" a fején.
     
    71
    Oliveira buktatta a felezővonalnál Elek Ákost – sárga lap a jutalma.
     
    71
    Gohér Gergő bal oldalról félmagasan beadott szögletét bombázta a mezőnybe Oliveira.
     
    72
    DIÓSGYŐRI KAPUFA!
    Nikházit buktatta Vinícius a fehérvári kaputól 21 méterre. A megítélt szabadrúgást Gohér Gergő tekerte a felső lécre!
     
    73
    Utolsó fehérvári változtatás: Oliveira helyére Nildo érkezett.
     
    75
    Vadász Viktor nem engedett elvégezni egy fehérvári szabadrúgást – tettéért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
     
    77
    A csapatok továbbra sem kényeztetik el a közönséget, a kapura lövési mutató a hajrához érkezve 2-1 a házigazdák javára...
     
    79
    Kleinheisler László adta be az ötödik fehérvári sarokrúgást a jobb oldalról, majd az ötösön érkező Gyepes jócskán fölé fejelte a játékszert.
     
    80
    Nikházi Márk rúgta meg Kovács Istvánt – ezúttal is villant a sárga lap.
     
    81
    Tomiszlav Szivics is kihasználta harmadik cserelehetőségét: Bacsa Patrik helyére Gosztonyi András érkezett.
     
    84
    Hat perc van még hátra a rendes játékidőből.
     
    85
    Zoran Kostic kényszerítőzött Barczi Dáviddal, majd a diósgyőri sarokrúgás után Gyepes Gábor szabadított fel.
     
    86
    Gohér Gergő sarokrúgását követően Mamadu tisztázott, majd Nikházi Márk 20 méteres lövése kerülte el messze a fehérváriak kapuját.
     
    87
    A csereként pályára lépett Nildo tekert középre egy szabadrúgást a bal oldalról, a játékszer ígéretesen szállt középre, azonban Kádár Tamás oldalra fejelte.
     
    90
    Ígéretes helyről jöhetett egy szabadrúgással a Videoton FC: Brachi 20 méteres lövése centikkel ment el a jobb felső sarok mellett!
     
    90
    Három perc ráadás a végén.
     
    90+2
    Egy perc van hátra, a csapatok látszólag már elkönyvelték a gól nélküli döntetlent.
     
    90+3
    Véget ért a mérkőzés.
     
    A második játékrész az elsőhöz hasonlóan alakult, végül a felek összességében egy gyenge mérkőzésen gól nélküli döntetlenre végeztek, amely a látottak alapján igazságosnak mondható.

    A visszavágót 2013. december 4-én 18:00 órától rendezik Diósgyőrben.

    ÖSSZEGZÉS:

    Kapura lövés/fejes: 3-7
    A kaput eltalálta: 2-2
    Szöglet: 6-6
    Szabálytalanság: 22-17
    Les: 0-3

    Köszönjük, hogy figyeltek ránk!

    Vörös Sándor

    Gólok:

    Lapok:   35. Gyepes (VID), 49. Vinícius (VID), 71. Oliveira (VID) – 53. Takács P. (DVTK), 64. Eperjesi (DVTK), 75. Vadász (DVTK), 80. Nikházi (DVTK)


    MOL Fehérvár FC: Calatayud – Brachi, Gyepes, Vinícius, Mamadu – Tóth B., Sándor Gy., (V. Gomes – 46.p.) – Oliveira, (Nildo – 73.p.), Kovács I., Kleinheisler – Lupeta, (Zé Luis – 46.p.)

    Kispad: Tujvel (cserekapus), Álvarez, Caneira, Nildo, Szolnoki, V. Gomes, Zé Luis

    Vezetőedző: José Gomes

    Diósgyőri VTK: Rajic – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér – Batioja, (Nikházi – 62.p.), Takács P., Elek, Kostic – Futács, (Barczi – 33.p.), Bacsa, (Gosztonyi – 81.p.)

    Kispad: Gelei (cserekapus), Abdouraman, Barczi, Debreceni, Gosztonyi, Nikházi, Vági

    Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

    Játékvezetők: Farkas Ádám (Kelemen Attila, ifj. Varga Gábor)

    Nézőszám: 1100
    szerda 04.12.2013
    Diósgyőri VTK - Fehérvár 1:0

    Gólok: 15. Futács (bünt.)

    Lapok:   50. Futács (DVTK), 54. Vági (DVTK), 90+2. Kostic (DVTK)