Manchester City – West Ham United 2:0 (vége) | Newcastle United – Tottenham Hotspur 1:3 (vége)
vége
Manchester City
2:0 (2:0)
West Ham United
vasárnap 19.04.2015, 14:30 • Etihad Stadion, Manchester • Barclays Premier League
Prematch odds
     
    Az első félidőt végig nyomták a hazaiak, és a félidőre két gólos előnyt épitettek ki. A West Ham előtt egyetlen komolyabb lehetőség adódott az első játékrészben, de Hart védeni tudott.

    A második félidőben kisebb próbálkozások voltak, de egyik csapat sem tudott gól szerezni. A hazaiak sikerét csúfitja Silva sérülése, akinek az ápolása miatt nyolc percet állt a játék. Jobbulást kivánunk neki, remélhetőleg már jól van. Az eredmény nem változott ebben a játékrészben.

    A végeredmény tehát Manchester City – West Ham United 2:0, köszönjük figyelmüket! (16:25:57)
     
    90+7
    Downing kapott sárgát durvaság miatt.
     
    90+1
    Agüero helyére Dzeko érkezett.
     
    90
    Toure húsz méteres bombája centikkel suhant el a léc felett. Kirúgással jöhet Adrian.
     
    89
    Óriási hiba a védelemben, Nolan csapott le. Egy az egyben vihette Hartra a labdát, de a kapus nyerte kettejük párharcát, majd Valencia elé pattant a labda, akinek a lövése elkerülte a kaput!
     
    88
    Lampard helyére Fernandinho érkezett.
     
    87
    Valencia fűzött be három védőt, lövése centikkel suhant el a hosszú sarok mellett.
     
    76
    Silva helyére Nasri érkezett.
     
    67
    Kouyate kapott sárga lapot könyöklés miatt.
     
    66
    Jarvis váltja Songot a meccs utolsó negyedére.
     
    66
    Cole helyére Nolan érkezett.
     
    57
    Silva kapott sárgát könyöklés miatt.
     
    Az elejétől fogva a kapuja elé szegezte a City a vendégeket, a félidő derekán Collins öngóljával végül sikerült is a vezetést megszerezni. Innentől azért adódott lehetőség a West Ham előtt is, de kisebb helyzeteiből nem tudtak gólt szerezni. Ezt a 36. percben Agüero büntette meg, egy labdaszerzést követően kijátszották a vendég védelmet, és magabiztos befejezés után két gólossá növelte a hazai előnyt. Nehéz elképzelni, hogy innen visszajön a West Ham, a második félidőben kiderül. Tartsanak velünk!
    Sergio AGÜERO - 2:0
     
    36
    A City gólt szerzett!

    Labdát vesztett a középpályán a vendég csapat, több támadó volt, mint védő, amit könnyedén kijátszottak a hazaiak. Végül a jobb oldali lapos passzra érkezett SERGIO AGÜERO, aki a kapus, és a bal sarok közötti folyosót megtalálta, és magabiztosan belőtte a kapuba a labdát 2:0, ez már azért kényelmes előny.
     
    35
    Navas akadályozta meg a West Ham kontráját egy taktikai falttal, sárga lap.
     
    28
    Demichelis vesztett labdát a saját térfelén, Cole csapott le, a tizenhatos csücskénél lőtt, de a kapujából kijövő Hart zárta a szöget, és mentett! Majdnem ott volt az egyenlités.
     
    27
    Óriási labdát kapott Navastól David Silva, aki átvette, majd nyolc méterről tüzelt, Collins valamit azért visszahozott előző hibájából, hatalmasat blokkolt.
    James COLLINS - 1:0
     
    18
    A City gólt szerzett!

    Navas középre tett labdájába szerencsétlenül ért bele JAMES COLLINS, akinek a lábáról a kapuba pattant a labda. A felső lécet is érintette a játékszer, majd éppen hogy a gólvonal mögé ment a labda. Furcsa góllal vezet a City, egyébként teljesen megérdemelten. 1:0.
     
    16
    Kolarov bombája milliméterekkel suhant el a bal alsó sarok mellett. A kapusnak esélyese sem lett volna. Valaki még hozzáérhetett, szöglet jön.
     
    4
    A kis szögletet követően jött a védők mögé tett labda, Silva mélységből indult, de Cole az utolsó belepiszkált, ráadásul Silvaról ment ki a labda. Komoly helyzet volt.
     
    A Premier League 33. fordulójában a Manchester City fogadja a West Ham együttesét.

    A hazaiak a negyedik helyre csúsztak vissza, négy pontra vannak a Unitedtől, ötre az Arsenaltól, és tizenötre a Chelseatől! Hazai környezetben tizenöt meccsből tizet nyertek, három döntetlen, és két vereség mellett. Odahaza a gólarányuk 31:12. Pocsék formában vannak, öt tét meccsükből négyen kikaptak, egyetlen győzelmet értek el a West Brom ellen.

    A West Ham jelenleg a középmezőnyben található, jelenleg a tizedik helyen tanyázik a csapat. Idegenben annyira nem megy a csapatnak, tizenöt meccsből csupán hármat nyertek, hat döntetlen, és hat vereség mellett. Idegenbeli gólarányuk 19:24. Idén nem nyertek még vendégként, és nem valószinű, hogy ez a City otthonában fog összejönni.

    A két csapat őszi meccsén a West Ham nyert némi meglepetésre, 2:1-el végződött ez a meccs. A tavalyi szezonban a City otthon simán verte jelenlegi ellenfelét, 2:0 lett ennek a meccsnek a végeredménye. A West Ham a Premier Leagueban tizennégy éve nyert a City vendégeként, tehát nem győzni jár oda mostanság. Reméljük sok gól lesz, és sok izgalom, tartsanak velünk!

    SportLackó93

    Gólok: 18. Collins (öngól), 36. Agüero

    Lapok:   35. Navas (MAC), 57. Silva (MAC) – 67. Kouyate (WHU), 90+7. Downing (WHU)


    Manchester City: Hart – Kolarov, Demichelis, Mangala, Zabaleta – Fernando, Lampard ( 88' Fernandinho ) – Silva ( 76' Nasri ) , Toure, Navas – Agüero ( 90+1' Dzeko )
    Cserék: Caballero – Boyata, Dzeko, Fernandinho, Nasri, Pozo, Sagna

    Edző: M. Pellegrini

    West Ham United: Adrian – Jenkinson, Collins, Reid, Cresswell – Kouyate, Song ( 66' Jarvis ) , Noble – Downing – Cole ( 66' Nolan ) , Valencia
    Cserék: Jasskelainen – Amalfitano, Burke, Nene, Jarvis, Nolan, O'Brien

    Edző: S. Allardyce

    Játékvezetők: Anthony Taylor