Győri ETO FC II. – Tarr Sprint Andráshida SC 4:5 (vége) | Budaörs – Veszprém FC 6:0 (vége) | Egri Fc – Ferencváros II. 1:1 (vége)
Hajdúböszörményi TE – Kazincbarcikai SC 1:0 (vége) | Létavértes SC – Ebes KKSE 2:0 (vége) | Cigánd – Veresegyház VSK 7:3 (vége)
Dorog – Nagyatádi FC 4:0 (vége) | REAC – DVSC-DEAC 0:0 (vége)
vége
Dorogi FC
4:0 (1:0)
Nagyatádi FC
szombat 12.10.2013, 15:00 • 2510 Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, Köztársaság út 3. • NBIII - Nyugati csoport
     
    90
    Hosszabbítás nélkül véget ért a találkozó.
     
    89
    GÓÓÓL!
    Solymos kapott remek labdát a jobb oldalon, majd a másikon üresen érkező SKITA TAMÁS elé tálalt, aki 12 méterről kapásból a kapu jobb oldalába továbbította a labdát, az egyébként jó irányba mozduló Gyenes mellett, 4-0!
     
    85
    Nincs változás a játék képében, de egyre kevesebb esély van a vendégek szépítőtalálatára.
     
    83
    Többet kezdeményeznek a dél-somogyiak, akik küzdenek a becsületgólért, de a házigazdák csírájában elfojtják a próbálkozásaikat.
     
    81
    Itt a mérkőzés utolsó cseréje: Tóth Dávid le – Fluxa Dávid be.
     
    79
    Mixtai ugratta ki Vukan Nikolicot, aki Horváth Milán elé játszott, akinek 20 méteres kísérlete messze elkerülte a dorogi ketrecet.
     
    78
    Horváth Milán cselezte be magát ismét a tizenhatoson belülre, majd 13 méterről lőtt is, Frank kiütötte a játékszert, amely így ismét a nagyatádiak fiatalja elé került, aki ezúttal sem tudott túljárni a hazaiak kapusának eszén.
     
    77
    Változtatnak a vendégek is: Fábián Tamás érkezett Pákai Gergő helyére.
     
    76
    Második hazai csere: Ambrus Tamás le – Janetka Zoltán be.
     
    73
    Mészáros tette Skita elé a labdát, aki betört a tizenhatoson belülre, ám Dekanics ezúttal is nagyszerű mozdulattal tisztázott.
     
    71'
    GÓÓÓL!
    Kopányi indított el egy kontrát kettő az egyben, Skita a jobb oldalról beadni szándékozott, ám Dekanics remekül becsúszva szögletre mentett. A veszélyes sarokrúgás után Ambrus elé került a játékszer, aki 16 méterről kapura szúrta, ám Mixtai a gólvonalról felszabadított, de a kipattanóból alakuló hazai támadás végén FEKECS DÁVID 7 méterről a kapu bal alsó sarkába helyezte a játékszert, 3-0.
     
    66
    Horváth Milán cselezte be magát egészen az ötös vonaláig, ahol azonban Fekecs szögletre tisztázott. Az ötödik nagyatádi sarokrúgásból azonban semmi veszély nem alakult ki.
     
    64
    Pákai ívelt fel egy szabadrúgást a jobb oldalról, a játékszer Kovac Zoltán elé került, akinek lábárról azonban lecsúszott, így Frank Tamás kirúgással folytatódhat az összecsapás.
     
    61
    A csereként beállt Mixtai adott be a jobb oldalról, azonban kísérlete mindenki feje felett elszállt, így jöhetnek a hazaiak.
     
    59
    Márton végezhetett el egy pontrúgást a dorogi kaputól nagyjából 23 méterre. Félmagas kísérlete megpattant a sorfalon, majd a játékszert Frank Tamás magabiztosan ragadta magához a kapu bal oldala előtt.
     
    58
    Az utóbbi percekben többet birtokolják a labdát a vendégek, azonban nemhogy veszélyes lehetőségről, de még apróbb helyzetről sem tudunk beszámolni.
     
    56
    Újabb dél-somogyi változtatás: Garai Krisztián le – Horváth Milán be.
     
    56'
    Cserélnek a nagyatádiak: Kuckó Márk helyett Mixtai Szabolcs a pályán.
     
    56'
    Fekecs végzett el egy szabadrúgást a bal oldalról, magas kísérletét Gyenes senkitől sem zavartatva biztosan húzta le.
     
    54'
    A kétgólos előny ellenére a házigazdák nem állnak be védekezni, továbbra is bátran mennek előre, a zöld-fehérek pedig keresik önmagukat.
     
    51
    GÓÓÓL!
    A megítélt büntetőt MÉSZÁROS ÁRON a jobbra mozduló Gyenes mellett a kapu bal oldalába lőtte, 2-0!
     
    51
    TIZENEGYES!
    Egy jobb oldalról érkező beadásba ért bele kézzel a tizenhatoson belül Márton András, amiért a vendégek játékosa sárga lapot, míg a házigazdák büntetőt kaptak.
     
    49
    Tóth Bálint előrevágott labdájára Skita startolt, azonban lesállás miatt megállították a támadást.
     
    46
    Hazai lövéssel indult a második 45 perc: Skita kapott egy hosszú indítást, majd a tökéletes levétel és egy igazítás után mintegy 21 méterről jócskán a vendégek kapuja fölé tüzelt.
     
    46
    A szünetben cserélt a DFC: Fürjes Ádám helyett Solymos Zoltán a pályán.
     
    46
    Elkezdődött a második felvonás.
     
    Nem a tabellán elfoglalt helyezéseknek (Dorogi FC – 14., Nagyatádi FC – 6.) megfelelően zajlott a találkozó első félideje, ugyanis az első negyedóra ismerkedése után a házigazdák átvették az irányítás jogát, és 24. percben Skita révén góllá is érett fölényük. A folytatásban is a házigazdák kezdeményeztek többet, ám a félidő hajrájában aktivizálták magukat a zöld-fehérek, azonban egyenlíteniük nem sikerült.

    EGY KIS STATISZTIKA AZ ELSŐ 45 PERC UTÁN:

    Kapura lövés, fejes: 5-2
    A kaput eltalálta: 3-1
    Szöglet: 4-3
    Szabálytalanság: 10-6
    Les: 2-0
     
    A szünetben sem maradnak program nélkül az érdeklődők, ugyanis a hazai klub a pihenő idő alatt tizenegyeslövő versenyt rendez, ami – mint kiderült – hagyománynak számít Dorogon, a mérkőzések félidejében.
     
    45
    Hosszabbítás nélkül véget ért az első játékrész.
     
    45
    Kuckó Márké a mérkőzés első sárga lapja.
     
    43
    Kis túlzással majdnem közel egy félidő kellett ahhoz, hogy a vendégek elkezdjenek futballozni. Az utóbbi percekben átvették az irányítást a ritmust váltó dél-somogyiak.
     
    41
    Mekkora lehetőség maradt ki!
    Laczkó Dávid végzett el egy szabadrúgást a bal oldalról, felívelt labdája Vukan Nikolicot találta meg, aki senkitől sem zavartatva, mintegy hat méterről a jobb alsó mellé küldte a játékszert.
     
    36
    Most kezdenek magukhoz térni a nagyatádiak, akik az utóbbi pillanatokban két sarokrúgást is elvégezhettek, a másodikból kis híján gól született: a jobb oldalról remekül betekert labdára Márton András robbant be, aki rosszul (minden bizonnyal sípcsonttal) találta el a játékszert, melyet így Frank Tamás nagy magabiztossággal ragadott magához!
     
    33
    A negyedik dorogi sarokrúgás is eredménytelenül "sült el", ugyanis a zöld-fehérek védői az ötösön kialakult kavarodásban tisztázni tudtak, igaz, a hazaiak ezúttal is kezezést reklamáltak, de Móri sporttárs sípja ismét néma maradt.
     
    32
    A jobb oldalról félmagasan érkező első nagyatádi szöglet veszélytelen maradt, miután Mészáros Áron a mezőnybe küldte fejjel a játékszert.
     
    29
    Pákai ívelte fel a játékszert, melyet Vukan Nikolic remekül levett, ám Kinyik jó ütemben érkezve megkaparintotta a labdát a vendégek támadójától.
     
    27
    A gól után sem változott a játék képe, továbbra is a házigazdák irányítják a találkozót, a vendégek az utóbbi percekben csak elvétve lépték át a felezővonalat.
     
    24
    GÓÓÓL! Vezetnek a hazaiak, méghozzá a látottak alapján megérdemelten.

    Egy ígéretesen alakuló hazai támadás végén a vendégek ugyan tisztáztak, de a kipattanó SKITA TAMÁS elé került, aki betört a tizenhatoson belülre, majd mintegy 8 méterről védője szorításában a kapu közepébe bombázta a játékszert, 1-0!
     
    24
    Most már kijelenthető, hogy egyértelműen a dorogiak irányítják az eseményeket, a vendégek elvétve jutnak csak át a felezővonalon.
     
    22
    Elégedetlenkednek a hazai szurkolók, akik részben nem értenek egyet Móri Tamás játékvezető ítéletivel, illetve most már nehezményezik az övéik eredménytelen játékát, melyben a látottak alapján benne van a gól.
     
    20
    Egy hosszan előreívelt labdára Skita startolt, azonban a tizenhatos előtt elcsúszott, így oda az ígéretesnek tűnő lehetőség.
     
    18
    Kezdik átvenni a kezdeményezés jogát a piros-feketék, akik most már többet is birtokolják a játékszert.
     
    17
    Sarokrúgások tekintetében viszonylag nagy fölényben vannak a házigazdák, akik az első negyedórában már hármat is elvégezhettek, míg a vendégek egyet sem.
     
    15
    Ismét Fürjes osztott ki tanári passzt, ezúttal is Skita előtt adott volna lehetőség, azonban Márton megelőzte, és szögletre tisztázott.
     
    14
    Fekecs ívelt fel egy labdát, melyre Tóth Zoltán startolt, azonban az indítás hosszúra sikeredett, jöhetnek a vendégek.
     
    11
    Az első lövés! Fürjes labdaszerzését követően remekül hozta játékba Skitát, aki beforgatta emberét, majd mintegy 14 méterről nem sokkal belsőzött a jobb alsó mellé!
     
    10
    Az utóbbi percekben alaposan oda-odapakolnak egymásnak a csapatok, a szabálytalansági arány jelenleg 4-3 a dorogiak javára.
     
    8
    A mérkőzés első szögletét a hazaiak végezhették el, azonban a sarokrúgás semmilyen veszélyt nem jelentett a nagyatádi kapura.
     
    7
    Ígéretesen alakuló hazai támadás végén a bal oldalról érkező beadásra Skita Tamás indult jó ütemben, azonban a vendégek védői ezúttal is tisztázni tudtak.
     
    5
    Az már eldőlt, hogy ezen a találkozón a nagyjából tizenöt fős dorogi "B"-közép lesz a hangulatfelelős: a maroknyi tábor lelkesen kezdi meg az övéi biztatását. Eközben továbbra is a középpályán folyik a játék, a felek nagyjából ugyanolyan mutatókkal birtokolják a labdát.
     
    3
    Ambrus ívelt középre a bal oldalról, Skita remek ütemben mozdult, azonban Dekanics kifejelte a beadást.
     
    2'
    Egyelőre a mezőnyben ismerkednek egymással a felek, időközben a lelátókon egyre több szurkoló bukkan fel, nagyjából most már 250 – 300 fő lehet jelen a Buzánszky Jenő Stadionban.
     
    1'
    A házigazdák indították kilencvenperces útjára a labdát.
     
    A találkozó kezdőrúgását Guzsik György, a helyi labdarúgás egyik legendás alakja végzi el, aki tagja volt az 1981/1982-s szezonban NBII-s bronzérmet nyerő dorogi együttesnek. Az említett évadban sokáig nyílt volt a versenyfutás a bajnoki címért az MTK-val, miközben a Magyar Kupában is vitézkedtek a bányászvárosiak, akik csak tizenegyesekkel maradtak alul a Szombathelyi Haladással szemben a tizenhat közé jutásért játszott mérkőzésen. A bajnokság végéig azonban már nem tudtak lépést tartani a fővárosi kék-fehérekkel, és az utolsó fordulóban elszenvedett vereség miatt végül be kell érniük a dobogó legalsó fokával.
     
    A mérkőzést egy perces gyászszünet előzi meg a napokban elhunyt Bártfai Miklósné emlékére. Teri néni – ahogy mindenki ismerte – családjával évtizedek óta a dorogi futballisták egyik legnagyobb szurkolója volt, a hazai mérkőzések mellett, ha tehette, idegenbe is elkísérte a piros-feketéket. Nyugodjon békében!
     
    Érkeznek a csapatok, a lelátókon nagyjából 200 ember foglal helyet. A házigazdák piros-fekete mezben és sportszárban, illetve piros nadrágban szerepelnek a mai napon, míg a dél-somogyiak tiszta zöldben lépnek pályára. A hazaik hálóőre, Frank Tamás citromsárga dresszben áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Gyenes András fekete felsőben véd.
     
    Bő harminc perccel a kezdősípszó előtt megkezdődött a bemelegítés. A lelátók még erőteljesen foghíjasak, de bízunk benne, hogy a csapatok szép számú közönség előtt futballozhatnak majd a szinte már kora tavaszt idéző délutánon.
     
    Köszöntjük Tisztelt Olvasóinkat a dorogi Buzánszky Jenő Stadionból, ahová már mindkét csapat, illetve a játékvezetői stáb is megérkezett. Bő félórával a kezdés előtt Dorogon derült égbolt mellett 18-20 Celsius-fokot mérhetünk, a pálya talajára aligha lesz majd panasz, ugyanis kiválóan előkészített játéktér várja a feleket.
     
    A korábban futballfellegvárnak számító Dorogi FC otthonában folytatja szereplését a Nagyatádi FC: a tabella hatodik helyét 12 ponttal elfoglaló dél-somogyiaktól a dobogó legalsó foka mindössze három egységnyi távolságra van, míg a piros-feketék teljesítménye a győztes szezonnyitó (Dorogi FC – Aqvital FC Csákvár 2-0) után visszaesett, s ennek eredményeként jelenleg a tizennegyedik pozícióban állomásoznak, a tizenhat együttest felvonultató mezőnyben: a második legtöbb gólt kapva, szám szerint tizenkilencet.

    A papírforma szerint az előttünk álló délutánon "kötelező feladat" vár(na) a zöld-fehérekre, akik ennek ellenére nem mehetnek biztosra a szívós DFC ellen, amely az elvárásokat messze túlteljesítve a 2012/2013-s idényben aranyérmesként zárt az NB III Bakony-csoportjában, azonban az NB II-s indulásra jogosító licenc hiánya okán elmaradt a felsőbb osztályban való lépés.

    A rutinos futballszurkolóknak minden bizonnyal nem kell bemutatni a szombati találkozó helyszínét, hiszen a felek egy legendás pályán hajtanak a pontokért, ott, ahol egykoron igazi futballfellegvár volt: a piros-feketék 1946 és 1964 között 18 évig szerepeltek az első osztályban, majd még kétszer, az 1972-1973-s, és az 1976-1977-s szezonban; nem mellékesen Dorogon futballozott az Aranycsapat legendás hátvédje, Buzánszky Jenő. A világban rendszerint semmi sem történik véletlenül, így a dorogi futball aranykora is összeköthető a helyi bányaüzemek megszűnésével, így a régi szép hétköznapokból a XXI. századra talán csak a futballpálya maradt a Komárom-Esztergom megyei iparvárosban.

    A mérkőzést Móri Tamás dirigálja majd, a 32 esztendős győri sípmester segítői Horváth Zoltán és Hima Andrea lesznek.
     
    Üdvözöljük online oldalunkon! A mérkőzés 15:00 órakor kezdődik.

    Vörös Sándor

    Gólok: 24. Skita, 51. Mészáros (bünt.), 71. Fekecs, 89. Skita

    Lapok:   45. Kuckó (NFC), 51. Márton (NFC)


    Dorogi FC: Frank – Kopányi, Berkó, Kinyik, Fekecs – Tóth B., (Fluxa – 81.p.), Mészáros M. – Tóth Z., Ambrus, (Janetka – 76.p.), Fürjes, (Solymos – 46.p.) – Skita
    Cserék: Grósz (cserekapus), Fluxa, Hauser, Lajer, Janetka, Papes, Solymos

    Nagyatádi FC: Gyenes A. – Kuckó, (Mixtai – 56.p.), Dekanics, Szabó Sz., Kovac Z. – Garai, (Horváth M. – 56.p.), Márton A., Laczkó – Zmukic, Pákai, (Fábián T. – 77.p.) – V. Nikolic
    Cserék: Vörös (cserekapus), Csongár, Fábián T., Horváth M., Kovács P., Mixtai

    Játékvezetők: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Hima Andrea)

    Nézőszám: 300