Dunaújváros – Szigetszentmiklós 2:0 (vége) | Ajka – Kozármisleny 2:0 (vége) | Cegléd – Balmazújváros 0:1 (vége)
Nyíregyháza – Szolnok 1:0 (vége) | Tatabánya – Sopron 1:2 (vége) | ZTE – Gyirmót 3:1 (vége)
vége
FC Ajka
2:0 (1:0)
HR-Rent Kozármisleny FC
szombat 26.10.2013, 14:30 • Városi Szabadidő- és Sportcentrum, Ajka • Merkantil Bank Liga
     
    Szabó Zsolt (Kozármisleny): Úgy gondolom a mai mérkőzésen mindent megtett a csapat. A mérkőzésen hozzáállásra nem volt panasz. Sajnos a védelem a mérkőzés elején megengedhetetlen hibát követett el, hátrányba kerültünk. Az első félidő közepétől uraltuk a mérkőzést. Sajnos a második gól eldöntötte a mérkőzés sorsát. Amíg ilyen gyenge lesz a támadójáték addig nem várhatunk sikereket. (16:48:13)
     
    ifj. Mihalecz István (FC Ajka): Az első 25 percben élvezetes volt csapatom játéka. A következő 65 percben a közönséggel együtt szenvedtünk a kispadon. Ilyen gyengén ezen a szinten nem szabad játszani.
     
    A második játékrészben a Kozármisleny úgy jött ki ahogy egy hátrányban lévő csapatnak kell. Végi nyomták a félidőt de a betömörülő ajkai védelmet nem tudták feltörni. Ahogy lenni szokott ilyenkor büntet az ellenfél és az FC Ajka megszerezte a második gólt, ami döntőnek bizonyult.
     
    83
    Vituskát lehozza Szabó Zsolt és Papot küldi pályára.
     
    81
    Dancsecs lép pályára Major helyett.
     
    71
    Kanta Szabolcs érkezik Lattenstein helyére.
     
    70
    Cziráki lejön míg Tóth be.
     
    59
    Az Ajka gólt szerzett!
    Sipos ment be a tizenhatoson belül, levitte az alapvonalig majd középre passzolt, ahol MAJOR NORBERt bevetődve a kapu közepébe jutatta a labdát 4 méterről.
     
    53
    Péter Péter érkezik Skriba helyett a hazaiaknál.
     
    48
    Nagy Erik helyett Szabó a pályán.
     
    A mérkőzés elején az FC Ajka akarata érvényesült. Helyzetekben és egy gólban meg is mutatkozott. A gól után kellett egy jó negyedóra, hogy a Kozármisleny felébredjen. Viszont akkor felébredt és 20-25. perctől átvették az irányítást. Ez náluk csak a helyzetek számában mutatkozott meg. Izgalmas 2. félidőre van kilátás.
     
    29
    17-ről elvégzett szabadrúgás a sorfal alatt elsuhant, Jánosa hatalmas bravúrral még védeni tudta.
     
    28
    Köles kap sárgát Vituska felrúgásáért.
     
    22
    Köles végezte el a bedobást, a labdát Sólyom elütötte Sowunmi elől amit Köles újra beadott. A labda középen megpattan így Skriba kerül ziccerbe de Sólyomba lövi azt.
     
    18
    Varga Bence kap sárgát túlzott keménységért.
     
    14
    Skriba kap hatalmas labdát a leshatáron, megtolta és 14 méterről a kivetődő Sólyomba lőtte. A labda tovább gurult de Vattai kitudta vágni.
     
    11
    Gunther 28 méterről végzett el szabadrúgást. A labda hosszún érkező Köles fejét találta meg, a labda pedig pont Sólyom kezében landol.
     
    9
    Vituska bal oldalról adja be, Fodor és egy támadó fején megpattan a labda amely így Cziráki elé kerül. Cziráki lövés a kapufán csattan.
     
    4
    Az Ajka gólt szerzett!
    Skriba kapott egy jó labdát 14 méteren megpróbálta rálőni de lövését Fellai blokkolta. A labda így SOWUNMI THOMAS elé került aki egy igazítás után kilőtte a bal alsó sarkot.

    Sz.Z.T.

    Gólok: 4. Sowunmi, 59. Major

    Lapok:   28. Köles (FCA) – 18. Varga B. (KOZ)


    FC Ajka: Jánosa – Köles, Jagodics, Fodor, Gunther – Horváth, Lattenstein (71' Kanta), Sipos – Skriba (53' Péter), Major (81' Dancsecs) – Sowunmi
    Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
    Cserék: Tulipán, Kanta, Domján, Dancsecs, Péter, Varga T., Meiczinger

    HR-Rent Kozármisleny FC: Sólyom – Kiss, Vattai, Fellai, Vég – Kovács, Cziráki (70' Tóth), Vituska (83' Pap), Nagy E.(48' Szabó), – Nagy K. Varga
    Vezetőedző: Szabó Zsolt
    Cserék: Helesfay, Szabó, Fenyvesei, Banai, Schneider, Tóth, Pap

    Játékvezetők: Radványi Ádám – Pápai Zoltán, Péter Tamás

    Nézőszám: 350