Nové Zámky – HSC Csíkszereda 4:5 (hosszabbítás vége) | Dab.Docler – Corona Brasov Wolves 3:1 (vége) | Budapešť – DVTK Jegesmedvék 0:4 (vége)
vége
Dab.Docler
3:1 (2:0, 0:1,1:0)
Corona Brasov Wolves
péntek 03.01.2014, 18:00 • Dunaújvárosi Jégcsarnok • MOL Liga
     
    Megilletődötten kezdte a mérkőzést a Brassó gárdája. Szinte csak a hazaiaknak voltak helyzeteik. Majd a harmad közepénél egy Sabados – Kiss Ákos akció végén az előbbi volt eredményes. Továbbra is támadásban maradt a hazai csapat, majd emberhátrányba került a hazai gárda. Szappanos iramodott meg egy előrevágott koronggal, majd bevárta a középen érkező Gröschl-t akinek ütőjére lőtte a korongot,ami így Polc mellett vágódott a kapuba. A harmad további részében is inkább hazai fölény mutatkozott. A Brassó indiszponált játékára jellemző volt, hogy emberelőnyben is több támadást vezethetett a hazai csapat. Össze kell kapniuk magukat a mérkőzés hátralevő részében, ha pontot, vagy pontokat akarnak szerezni.


    Mindjárt a harmad elején magához ragadta a kezdeményezést a Brassó csapata, aminek hatására több helyzetet is kialakítottak a hazai csapat kapuja előtt. Majd egy Kalninsról kipattanó Pysarenko lövést Saluga lőtt a kapuba. Majd Galanisz lép ki teljesen egyedül, de lövését Polc hárította. Több nagy lehetőséget is kialakított a hazai gárda, de Polc rendre hárította őket. A játék képe a harmad végére valamelyest változott azzal, hogy a Brassó többet kezdett támadni,mint az első harmadban, de még így is sokat kell javulniuk a harmadik harmadra, ha pontot, vagy pontokat akarnak szerezni.


    A harmadik harmad elején többet támadott a hazai csapat. Egy vendég kiállítást követően, Pysarenko és Gliga kettő az egyben vezették Kalnins kapujára a korongot, de végül Pysarenko kihagyta a lehetőséget. A harmad felénél beszorította ellenfelét a Brassó csapata. Ebben az időben a hazai csapat ekkor több korongot is túlütésre ütött. Kettős emberelőnybe került a Brassó csapata, de nem tudták kihasználni a kettős emberelőnyt, majd a szimpla előnyt sem. Majd a harmad végéhez közeledvén Ladányi passzolt a kékvonalon kiugró Szappanoshoz, aki Polc lábai közt lőtte a hazai csapat harmadik gólját. A Brassó végén kapusát is lehozva támadott, de gólt már nem tudtak lőni. (20:08:13)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:19
    A Brassó lehozta kapusát
     
    58:17
    Pavuk cselezte be magát a harmadba, majd középről leadott lövését Polc védte
     
    56:37
    A Dunaújváros gólt szerzett! Gólszerző: SZAPPANOS DÁVID! Gólpassz: Ladányi Balázs!

    Szappanos kap egy kiugratást a kékvonalon Ladányitól, amit Polc lábai közt lő a kapuba


     
    56:12
    Kiss Ákos ment el egyedül egy megszerzett koronggal, de a szólót kihagyta
     
    55:22
    Contois büntetése letelt
     
    55:07
    Somogyi szerez korongot emberhátrányban, lövését Polc védi
     
    54:08
    Hegyi büntetése letelt
     
    53:22
    Contois büntetése 2 perc játékkésleltetésért
     
    52:15
    Nagy adott el egy korongot a saját harmadában, amit Petres egyből kapura lőtt, de Kalnins hárította a próbálkozást
     
    52:08
    Hegyi büntetése 2 perc gáncsolásért
     
    51:46
    Saluga viszi be a korongot, visszatett korongjáre nem érkezik senki, így kicsúszik a harmadból
     
    49:30
    Wehrs lövése akad el egy védő korcsolyájában
     
    47:01
    Vendégek teljes létszámban.
     
    46:29
    Pysarenko és Gliga mennek el kettő az egyben, végül Pysarenko lő, a lövést Kalnins hárítja
     
    45:54
    Saluga szerez egy korongot a kékvonalnál, lövését Kalnins rúgja oldalra
     
    45:30
    Lindgren kékvonalas lövése megy el a kapu mellett nemsokkal
     
    45:01
    János Imre büntetése 2 perc fogásért

    Lepsényi Zsolt

    Gólok és gólpasszok: 9. Sabados (Kiss Á., Hegyi), 14. Gröschl (Szappanos, Nagy R.), 57. Szappanos (Ladányi) – 22. Saluga (Pysarenko)


    Dab.Docler: Kalnins (Sevela) – Lindgren, Hüffner, Contois, Ladányi, Szappanos – Gröschl, Jabornik, Galanisz, Peterdi, Azari – Nagy R., Hruby, Somogyi, Pavuk, Papp – Léránt, Sabados, Hegyi, Kiss Á.
    Corona Brasov Wolves: Polc (Fülöp) – Nagy Cs., Wehrs, Antal, Dumitru, Petres – Mastaleriu, Hietamaki, Gliga, Zsók, Saluga – Pysarenko, János, Molnár Zs., Virág, Fodor – Oprea, Bálint, Péter, Márton, Imecs

    Játékvezetők: VARJÚ ÁRPÁD, NÉMETH MÁRTON, Abonyi Attila, Gangel László

    Nézőszám: 350