Svédország – Szlovénia 5:0 (vége) | Finnország – Oroszország 3:1 (vége) | Kanada – Lettország 2:1 (vége)
USA – Csehország 5:2 (vége)
vége
Kanada
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Lettország
szerda 19.02.2014, 18:00 • Bolshoy Ice Dome, Szocsi • XXII. téli olimpia
     
    A vártnál sokkal nehezebben és jókora szerencsével, de kiharcolta a győzelmet végül Kanada, a jóval esélytelenebb Lettországgal szemben és bejutott az olimpiai elődöntőbe!
    Ugyan fölényben játszott Kanada és jóval többet lőtt kapura, ám a lett kontrák rendkívül veszélyesek voltak és több alkalommal csak a szerencsének és Price-nak köszönhették, hogy nem kaptak gólt.
    Sokat tettek a kanadaiak a góllövésért, így teljesen megérdemelten jutottak a legjobb négy közé, ám Lettország is emelt fővel mehetett le a pályáról, mindent megtettek. Ma is erőn felül teljesítettek, már a nyolc közé jutásuk is bravúrnak számított és ma is óriásit játszottak.
    Gudlevskis felhívta magára a figyelmet a világ előtt rengeteg óriási bravúrjával. Az ellenfél kapusa, Price is remek napot fogott ki.
    A végeredmény tehát Kanada – Lettország 2-1!
    Köszönöm a figyelmet!
    ---- (20:27:26)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:50
    Tilos felszabadítás a lettektől újra. Nem tud lemenni Gudlevskis, mert akkor a buli után üres lenne a kapuja. Már csak 10 mp, veszett fejsze nyelének tűnik.
     
    59:35
    Megszerezték a fehérek, üres volt a lett kapu, de Toewsnek nem sikerült már kapura tennie, miután lekorcsolyázta védőjét, addigra ugyanis kisodródott és a többi védő mentett.
     
    59:20
    Kanada is időt kért az utolsó percben.
     
    59:00
    Nagy izgalmak a kanadai kapu előtt, de nincs lövés egyelőre.
     
    58:35
    Máris kapus nélkül a lettek, hatan támadnak és náluk a korong.
     
    58:22
    Ahogy számítani lehetett, Lettország időt kért, vélhetően Gudlevskis lekorcsolyázik majd a pályáról és egy mezőnyjátékos jön helyette 6. embernek. Közben vége a másik találkozónak, az USA 5-2 arányban legyőzte Csehországot és elődöntős!
     
    58:22
    Ismét Price, Krisjanis Redlihs küldte kapura balról erősen, a kapusról kijött majd rátenyerelt.
     
    58:10
    Sprukt balról tisztán bombázhatta kapura, Price komoly bravúrral halászta ki a korongot!
     
    57:40
    Kevesebb, mint 2,5 perce maradt a letteknek az egyenlítésre, lassacskán számíthatunk egy időkérésre és kapuslehozatalra tőlük.
     
    57:05
    57-14 a lövések aránya a statisztika szerint egyelőre, ez hatalmas fölény, ám a gólarány egyelőre 2:1, tehát még nem dőlt el a meccs.
     
    57:01
    Gudlevskis fogja Jamie Benn középről leadott közepesen erős lövését.
     
    56:15
    Lett kontra végén Stals tüzelt középről, majd kis idő múlva K. Redlihs előtt adódott nagy lövőhelyzet, de ezt is hárította Price.
     
    55:20
    Újra nagy kanadai helyzet, már nagyon keveset van a bordó mezeseknél a korong. Nash lőtt közelről, egy védő blokkolt közelről.
     
    54:25
    Jeff Carter vitte be szinte zavartalanul a korongot a jobb oldalon, éles szögből tüzelt, a kapus védett.
     
    53:35
    Támadásban marad Kanada, úgy tűnik szeretnék eldönteni a találkozót.
     
    53:06
    Kanada gólt szerzett!
    Négy másodperccel a kiállítás lejárta előtt Shea WEBER egy óriási bal oldali bombával talál a kapu jobb oldalába, ezzel 2-1 Kanadának!
     
    52:53
    Toews lőhetett közelről kapura jobbról, Gudlevskis kivédte, de most őt kell ápolni, a nyaka húzódhatott meg. Eddig remek teljesítményt nyújt a lett "cserekapus".

    Kármán Zoltán

    Gólok és gólpasszok: 14. Sharp (Nash), 54. Weber (Doughty, Toews) – 16. Darzins (Kulda, Sprukts)


    Kanada: Price (Luongo) – Keith, Weber, Doughty, Vlasic, Bouwmeester – Pietragelo, Hamhuis, Kunitz, Begeron, Crosby – Getzlaf, Benn, Perry, Marleau, Toews – Carter, Sharp, Tavares, St-Louis, Nash
    Lettország: Gudlevskis (Masalskis) – Sprukts, Rekis, Ozolins, Darzins, K. Redlihs – Jass, Sotnieks, Vasilievs, Karsums, Daugavins – M. Redlihs, Girgensons, Freibergs, Kulda, Bartulis – Cipulis, Indrasis, Pavlovs, Pujacs, Kenins

    Játékvezetők: Peel (USA), Rönn (FIN)