USA – Finnország 5:1 (vége) | Kanada – Lettország 6:1 (vége) | Oroszország – Norvégia 6:2 (vége)
Csehország – Svédország 5:6 (1:2 szétlövés után)
vége
Oroszország
6:2 (4:0, 2:2, 0:0)
Norvégia
péntek 01.05.2015, 20:15A csoportos Világbajnokság • B csoport
Prematch odds
    PANARIN - 6:2



     
    34:10
    Oroszország gólt szerzett!


    Gyönyörű egyéni teljesítmény végén érkezik a hatodik orosz gól: Panarin kap korongot a kék vonal környékén, a bal oldalon, majd egyedül kapura tör, a szóló végén pedig elhúzza Volden mellett a korongot, és a hálóba emel.
    CSUDINOV - 5:2



     
    29:08
    Oroszország gólt szerzett!


    Nem tart sokáig a norégok öröme, Oroszország az első valamirevaló akciójából a második játékrészben betalál: Mozjakin viszi be a korongot a norvég kapu mögé, majd az érkező Csudinov elé teszi azt, aki a kapuba vágja a játékszert.
    THORESEN - 4:2



     
    26:50
    Norvégia gólt szerzett!


    Az első harmadot elnézve hihetetlen, ami a jégen történik, az oroszok sem hiszik el: Olimb viharzik el egy kontrával a bal oldalon, szépen megforgatja oda-vissza a védőjét, majd a túloldalon érkező Thoresen elé tálal, aki bevágja önmaga és csapata második gólját! Újra nyílt a meccs!
    THORESEN - 4:1



     
    20:25
    Norvégia gólt szerzett!


    Az öltözőben ragadtak az oroszok, ezt pedig könyörtelenül kihasználja Norvégia: Holos indítja a jobb szélen elszáguldó Holimbot, aki pontosan centerez Thoresen elé, ő pedig a meglepett Bobrovszkij válla mellett a kapuba vágja a korongot.
    TYIHONOV - 4:0



     
    16:53
    Oroszország gólt szerzett!


    Ott a negyedik... Tyihonov kapja a korongot középen, szembe a kapuval, és egy csel után bevágja. Nem állnak le az oroszok!
    ZARIPOV - 3:0



     
    15:14
    Oroszország gólt szerzett!


    Ahogy az várható volt, újabb góllá ért az óriási orosz fölény. Tyihonov tette le a korongot a jobb kapuvas közelében helyezkedő Mozjakinnak, aki a lendületből érkező Zaripov elé centerezett, ő pedig könyörtelenül bevágta a ziccert. Gyönyörű akció volt!
    ANISZIMOV - 2:0



     
    03:10
    Oroszország gólt szerzett!


    Máris kettővel vezetnek az oroszok! Kovalcsuk ugratja ki gyönyörűen Aniszimovot, aki villámgyorsan tör kapura, majd Volden mellett a kapuba helyez!
    SIPACSJOV - 1:0



     
    02:51
    Oroszország gólt szerzett!


    Alig több mint egy perc telt el az emberelőnyből, amikor Oroszország megszerezte a vezetést: Dadonov-Kovalcsuk játékot követően Vagyim Sipacsjov lőtt Lars Volden hálójába.

    bayernfan

    Gólok és gólpasszok: 3. Sipacsjov (Kovalcsuk, Dadonov), 4. Aniszimov (Kovalcsuk), 16. Zaripov (Tyihonov, Mozjakin), 17. Tyihonov (Medvegyev, Zaripov), 30. Csudinov (Mozjakin), 35. Panarin (Sipacsjov, Birjukov) – 21. Thoresen (Holimb, Holos), 27. Thoresen (Olimb)


    Oroszország: Bobrovszkij (Barulin, Kudobin) – Csudinov, Bjelov, Dadonov, Sipacsjov, Panarin – Jakovlev, Medvegyev, Aniszimov, Plotnyikov, Kovalcsuk – Kulikov, Antipin, Mozjakin, Tyihonov, Zaripov – Birjukov
    Norvégia: Volden (Haugen, Soberg) – Holos, Bonsaksen, Thoresen, Bastiansen, Olimb M. – Trygg, Tollefsen, Martinsen, Olimb K., Roselli Olsen – Odegaard, Sorvik, Forsberg, Ask, Roymark – Norstebo, Lovlie Djupvik, Stene, Roest