Oroszország – USA 2:4 (vége) | Lettország – Svédország 1:8 (vége) | Norvégia – Finnország 0:5 (vége)
Kanada – Csehország 6:3 (vége)
vége
Kanada
6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
Csehország
hétfő 04.05.2015, 20:15A csoportos Világbajnokság • A csoport
Prematch odds
    Tyler TOFFOLI - 6:3

     
    58:30
    Kanada gólt szerzett!


    Végleg eldőlt. Korongot szereznek a kanadaiak, Toffoli kap remek passzt, elvezeti a korongot a csehek kék vonalára, majd az üres kapuba passzol.
    Vladimír SOBOTKA - 5:3

     
    57:35
    Csehország gólt szerzett!


    A csehek megbüntetik az időhúzó kanadai játékot! Voracek szerez korongot centerben, a sűrűben, majd kiteszi lövésre Sobotkának, aki középről gyönyörűen varrja fel a korongot a keresztvas alá. Izgalmas lehet a vége!
    Sidney CROSBY - 5:2

    Sidney CROSBY - 5:2

     
    50:07
    Kanada gólt szerzett!


    Ziccerig játsszák ki a kanadaiak a figurát, Giroux szerez meg egy csúnyán eladott korongot a cseh harmad közepén, majd tanárian teszi át a túloldalon érkező Crosbynak, aki a kapuba vágja a pakkot. Végleg eldőlt a meccs, nagyon úgy fest. Csehország kiegészül.
    Tyler SEGUIN - 4:2

    Tyler SEGUIN - 4:2

     
    42:02
    Kanada gólt szerzett!


    Kanada villámgyorsan kihasználja az emberelőnyt, először a vb-n! Gyorsan felállnak, megjáratják a korongot, majd Seguin remek lövése utat talál a kapuba.
    Sean COUTURIER - 3:2

    Sean COUTURIER - 3:2

     
    37:39
    Kanada gólt szerzett!


    Hosszas kanadai támadás végén nem bírta a nyomást a cseh védelem, újra vezet Kanada! Toffoli harcol meg egy korongért, és teszi kapura egy védővel a nyakában, középről, Couturier pedig beleteszi az ütőjét a lövésbe a levegőben, ami így védhetetlenül vágódik a cseh kapuba! Csehország tovább küzdhet!
    Martin ZATOVIC - 2:2

     
    35:45
    Csehország gólt szerzett!


    Egyenlít Csehország! Megérte harcolni! A csehek negyedik sora egyenlít! Koukal szerez korongot a kanadai kapu mögött, visszateszi lövésre, Simon el is lövi, a korong pedig talán még egy védő lábán is megpattan, de kissé kacsázva a kapuba vágódik! Zatovic ért bele utoljára a sűrűben a csehek közül, neki adják a gólt!
    Martin ERAT - 2:1

    Martin ERAT - 2:1

     
    19:22
    Csehország gólt szerzett!


    Hihetetlen nagy góllal szépít Csehország! Kovar tűz rá egy hatalmas bombát középről, a kék vonalról, a korong pedig zsinóron húzva vágódik a kapu jobb oldalába! Jagr remekül zavarta a kapust centerben, de nem ért hozzá! Viszont a bírók szerint Erat beleért, így hivatalosan övé a gól! Zárkóznak a csehek!
    Taylor HALL - 2:0

    Taylor HALL - 2:0

     
    19:01
    Kanada gólt szerzett!


    Gyönyörű kombináció végén Muzzin húz el a koronggal a bal oldalon, és hajszálpontosan teszi keresztbe a túloldalon érkező Hall elé, aki a kapuba vágja a korongot. Szép villanás volt!
    Jordan EBERLE - 1:0

     
    04:18
    Kanada gólt szerzett!


    A buli után Hall teszi be a korongot a kapu mögé, Eberle összeszedi, és fonákkal behúzza a bal alsó sarokba a kapuvas és Pavelec mammutja között. Bajban Csehország!

    bayernfan

    Gólok és gólpasszok: 5. Eberle (Ekblad, Duchene), 20. Hall (Muzzin, Eberle), 38. Couturier (Toffoli), 43. Seguin, 51. Crosby (Giroux), 59. Toffoli – 20. Erat (Kovar), 36. Zatovic (Simon), 58. Sobotka (Voracek)


    Kanada: Smith (Jones) – Hamhuis, Burns, MacKinnon, Crosby, Spezza – Wiercioch, Savard, Ennis, Giroux, Seguin – Muzzin, Barrie, Hall, Duchene, Eberle – Ekblad, Eakin, O'Reilly, Toffoli.
    Csehország: Pavelec (Salak) – Hejda, Nemec, Voracek, Sobotka, Cervenka – Kolar, Nakladal, Jagr, Kovar, Erat – Caslava, Jordan, Hertl, Novotny, Smolenak – Krejcik, Simon, Koukal, Zatovic.