Oroszország – USA 2:4 (vége) | Lettország – Svédország 1:8 (vége) | Norvégia – Finnország 0:5 (vége)
Kanada – Csehország 6:3 (vége)
vége
Kanada
6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
Csehország
hétfő 04.05.2015, 20:15A csoportos Világbajnokság • A csoport
Prematch odds
     
    Hatalmasat küzdött a házigazda cseh válogatott, de ezúttal ez a pontszerzésre sem volt elegendő a bivalyerős Kanada ellen. A juharlevelesek végig fölényben játszottak, és amikor ellenfelük felzárkózott, mindig tudtak újítani, mindig volt egy plusz sebességi fokozatuk a csehekhez képest. Összességében még akkor is megérdemelten nyertek, ha a csehek megszorongatták őket. Szükségük volt persze kapusuk, Mike Smith remek teljesítményére is. Kollégája, Pavelec is remekelt egyébként, a két kapust választották a meccs legjobbjainak. Kanada ezzel hibátlan teljesítménnyel áll a csoportja élén, Sidney Crosby továbbra is jó úton jár afelé, hogy belépjen a sokat emlegetett Triple Gold Clubba, míg a csehek továbbra is negyedikek, de győzelmekre lesz még szükségük a legjobb nyolc közé jutáshoz. Nincs megállás, folytatás holnap délután, tartsanak akkor is velünk! (22:35:05)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:54
    Cervenka lő, Smith fogja. Buli.
     
    59:34
    Sobotka még telibe találja a bal kapuvasat egy közeli lövésből fonákkal, a saját kipattanóját próbálta újra kapura tenni.
     
    59:00
    A cseh közönség fantasztikus, felállva tapsolja az övéit a vereség ellenére.
    Tyler TOFFOLI - 6:3

     
    58:30
    Kanada gólt szerzett!


    Végleg eldőlt. Korongot szereznek a kanadaiak, Toffoli kap remek passzt, elvezeti a korongot a csehek kék vonalára, majd az üres kapuba passzol.
     
    58:00
    Pavelec lemegy, emberelőnyben Csehország, de üres a kapu!
    Vladimír SOBOTKA - 5:3

     
    57:35
    Csehország gólt szerzett!


    A csehek megbüntetik az időhúzó kanadai játékot! Voracek szerez korongot centerben, a sűrűben, majd kiteszi lövésre Sobotkának, aki középről gyönyörűen varrja fel a korongot a keresztvas alá. Izgalmas lehet a vége!
     
    57:00
    Mindent megtesznek a csehek, hogy közelebb zárkózzanak, de a kanadaiak remekül menedzselik a játékot, ölik az órát, de kétségtelenül visszavettek a tempóból.
     
    56:45
    Smolenak megint nem fér koronghoz centerben, és megint összeakaszkodik egy kanadai bekkel. Buli a kanadai harmadból.
     
    56:40
    Kanada kiegészül.
     
    56:23
    Sobotka kap korongot centerben, Smith fekszik be elé, és szerzi meg nagy nehezen a korongot, a cseh támadó odaüt neki, az érkező kanadai védők pedig lerohanják ezért. Kialakul némi bunyó, de a játékvezetők véget vetnek neki. Buli a kanadai harmadban.
     
    56:00
    Kanadai korongszerzés a cseh harmadban a letámadás jutalmaként, Duchene szerzi meg, és teszi középre az egyedül árválkodó Crosbynak, aki Pavelec kesztyűjébe lövi a ziccert.
     
    55:30
    Mostanra sikerül felállnia a cseheknek.
     
    55:10
    Kanada megszerezte a korongot, és adogatják, ölik az emberhátrányt. A csehek nagyon rosszul kezdték a fórt.
     
    54:40
    Cseh emberelőny, az utolsó utáni reménysugár. Ekblad rángatta Jagrt, fogásért kiküldték két percre.

    bayernfan

    Gólok és gólpasszok: 5. Eberle (Ekblad, Duchene), 20. Hall (Muzzin, Eberle), 38. Couturier (Toffoli), 43. Seguin, 51. Crosby (Giroux), 59. Toffoli – 20. Erat (Kovar), 36. Zatovic (Simon), 58. Sobotka (Voracek)


    Kanada: Smith (Jones) – Hamhuis, Burns, MacKinnon, Crosby, Spezza – Wiercioch, Savard, Ennis, Giroux, Seguin – Muzzin, Barrie, Hall, Duchene, Eberle – Ekblad, Eakin, O'Reilly, Toffoli.
    Csehország: Pavelec (Salak) – Hejda, Nemec, Voracek, Sobotka, Cervenka – Kolar, Nakladal, Jagr, Kovar, Erat – Caslava, Jordan, Hertl, Novotny, Smolenak – Krejcik, Simon, Koukal, Zatovic.