Fehéroroszország – Oroszország 0:7 (vége) | Franciaország – Kanada 3:4 (vége) | Finnország – Szlovákia 3:0 (vége)
Ausztria – Lettország 1:2 (hosszabbítás vége) | Dánia – Norvégia 4:1 (vége) | Svédország – Svájc 2:1 (hosszabbítás vége)
vége
Dánia
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Norvégia
szombat 09.05.2015, 20:15 • CEZ Arena • A csoportos Világbajnokság • B csoport
Prematch odds
     
    Dánia megcselekedte, amit megkövetelt a haza. Legyőzték Norvégiát, ezzel négy pontosak lettek, alaposan megléptek a nulla pontos Szlovéniától a kiesés elleni harcban. Mivel a szlovénok legközelebb az USA ellen lépnek jégre, vajmi kevés esélyük van a pontszerzésre, így szinte elkönyvelhető, hogy idén ők az egyik kieső, mert Dánia négy ponttal áll majd (legalább) előttük, ami behozhatatlan az utolsó fordulóban az egymás elleni mérkőzésükön.

    Ezért volt annyira fontos Dánia számára ez a találkozó és a maximális három pontot be is gyűjtötték a dánok. Norvégia nem játszott rosszul, 25 kapura tartó lövést eresztettek meg, de egyetlen gólt sikerült csak ebből szerezniük, Dahm ma káprázatos napot fogott ki, több nagy bravúrjával nagy szerepet vállalt ma a dán győzelemből. Norvégia hat pontos maradt, ezzel szintén biztos bent maradó az eddigi eredmények alapján.

    Dánia – Norvégia: 4-1!
    Köszönöm a figyelmet!
    ---- (22:45:16)

     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:41
    Nielsen kaparintja meg a korongot a saját harmadban, majd távolról megcélozza az üres kaput. Pechére nem sokkal a jobb kapuvas mellett csúszik el, így viszont tilos felszabadítás.
     
    59:20
    Elől tartják a dánok a korongot, bár üres a kapu, nem sikerült lövőhelyzethez jutniuk. Viszont az idő rövidsége miatt ez a győzelem már megvan nekik.
     
    58:45
    Ismét Ask próbálta visszatenni lövésre a kapu mögül, megszerzik a dánok és ki is lövik a harmadból. Eldőlni látszik végleg.
     
    58:00
    Ask jobb oldali lövése kap gellert, elzúg a bal kapuvas mellett.
     
    57:20
    Olimb lőtt, megpattant egy védő ütőjén, messze kipattant a palánk mögé. A norvégok esélyei már szinte a nullával egyenlők ezen a meccsen.
     
    57:00
    Holos szúrta rá a kék vonal közeléből, kevéssel mellé trafált, de talán Dahm is hozzáért még.
     
    56:35
    Dahm szokásos védése, Trygg bal oldali bombáját hárítja bravúrral. Nyomnak a norvégok, de telik az idő, ez a dánoknak kedvez.
     
    56:02
    Olimb, majd Norstebo is tüzelt jobbról, majd középről, de Dahm ma szinte áthatolhatatlan.
     
    55:45
    Időt kért Norvégia. Az utolsó szalmaszál, lehet, hogy megpróbálják három gólos hátrányban is levinni a kapust. Sőt, úgy tűnik ezt máris megteszik, több, mint négy percen át kapus nélkül, hatan támadnak a norvégok.
     
    55:45
    Bastiansen most maga próbált lőni, Dahm kesztyűjében már a korong.
     
    55:20
    Bastiansen passzolta középre jobbról, ez is megpattant egy boton, közben kiegészültek a dánok.
     
    55:00
    Olimb jobb oldali lövése veszélyesen pattant meg egy boton, Dahmon azonban ez sem fogott ki.
     
    54:40
    Dahlstrom adta középre Bastiansennek lövésre, rá is bombázta, de Dahm kiválóan védett!

     
    53:55
    Olimb középre lőtt korongját Björkstrand blokkolja, végül meg is van a dánoknak, de csak időlegesen.

    Kármán Zoltán

    Gólok és gólpasszok: 2. Jensen (Poulsen), 20. Nielsen (Jakobsen, Madsen), 34. Storm (Jensen, Nielsen), 52. Jakobsen (Hardt, Madsen) – 4. Olimb (Rosseli Olsen, Bonsaksen)


    Dánia: Dahm (Galbraith) – Nielsen, Lauridsen, Madsen, Jakobsen, Hardt – Kristensen, J. Jensen, Björkstrand, Björkstrand, J. Jensen B. – Boedker, Storm, Green, Poulsen M., N. Jensen – Lauridsen M., Starkov, Staal, Poulsen A., Hansen
    Norvégia: Haugen (Volden) – Holos, Norstebo, Ask, Thoresen, Olimb – Trygg, Tollefsen, Martinsen, Olimb K. A., Rosseli Olsen – Bonsaksen, Sorvik, Bastiansen, Forsberg, Dahlstrom – Odegaard, Trettenes, Stene, Roymark, Roest

    Játékvezetők: 14 RANTALA Aleksi (FIN) , 25 GOFMAN Roman (RUS) – 55 LEDERER Vit (CZE) , 65 SCHRADER Andre (GER)