Szlovénia – USA 1:3 (vége) | Németország – Csehország 2:4 (vége) | Szlovákia – Oroszország 2:3 (hosszabbítás vége)
Svájc – Kanada 2:7 (vége)
vége
Szlovénia
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
USA
vasárnap 10.05.2015, 16:15 • CEZ Arena • A csoportos Világbajnokság • B csoport
Prematch odds
     
    57:50
    Hellebuyck kezébe került a korong, időt is kér egyből Szlovénia. Kapus nélkül folytatják minden bizonnyal a szlovénok, két gólt kéne valahogy lőniük alig két perc alatt.
     
    53:55
    Lövésig nem jutottak el az amerikaiak, de egy kiállításig igen. Jones teljesen feleslegesen ütött fejre az ütőjével igen magasra emelve, két perces kiállítás, ezzel szlovén emberelőny. Az utolsó reménysugár?
     
    51:30
    Gyors szlovén kontra végén Ticar tüzelhetett jó helyzetből, jobbról, Hellebuyck ismét bravúrt mutat be!
    Jack EICHEL - 1:3

     
    41:09
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    JACK EICHEL nagyon jól ér bele Nelson ziccerből eleresztett lövésébe (bár alighanem enélkül is bement volna a hálóba a korong), az ő botjáról pattant be a harmadik amerikai gól! 1-3!
    Gólpassz: Brock Nelson, Trevor Lewis.
     
    34:35
    Arcobello hátrányban indult meg a bal oldalon, nem vették őt igazán komolyan, befelé cselezve elfektette a kapust, de a lövést Kristan nagy bravúrral hárítani tudta lábbal még!
     
    33:52
    Ez se volt kis helyzet, Ticar tűzte rá távolról, érdekes módon Gregoc ütőjén megállt a pakk, befelé cselezett, majd közelről lőtt, de Hellebuyck megint a helyén!
     
    33:23
    Két percre kiszáll Coyle a játékból durvaság miatt, Robart lökte palánkra törlesztés gyanánt. Szlovén emberelőny újfent.
     
    31:59
    Mursak durrantotta rá balról a kipattanó korongot óriási helyzetben, Hellebuyck elképesztő bravúrral nyúlt vissza és a botjával ütötte ki a jobb alsóból!
     
    29:56
    Nelson száll ki két percre, ráesett Kristan kapusra, ezt nem tűrik, ezen a VB-n végképp. Akadályozás miatt a kiállítás, szlovén emberelőny.
    Ales MUSIC - 1:2

     
    26:54
    Szlovénia gólt szerzett!
    Szépít Szlovénia egy kontrát követően! ALES MUSIC tört előre középen ziccerben egy kiváló indítást követően, majd Hellebuyck felett a keresztvas alá bombázott! 1-2!
    Gólpassz: Ken Ograjensek, Klemen Pretnar.
     
    25:55
    Eichel húzta meg a bal oldalon egy kiváló passzal, már csak a kapussal állt szemben, de Kristan nyerte a párharcot!
     
    21:40
    Óriási szlovén helyzet, a jobb oldalon szökött meg Pance, nagy helyzetbe hozta a túloldalon érkező Ticart, de Hellebuyck hatalmas bravúrral hárítani tudta a ziccert!
    Brock NELSON - 0:2

     
    16:32
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    Kihasználja az emberelőnyt BROCK NELSON, már kettővel megy az USA! Hosszú keresztpasszok után került hátra a korong lövésre, Faulk nagy bombája még lejött Kristanról, elsőre nem tudta, hova kapjon, Nelson kapcsolt előbb és közelről a kapu bal oldalába lőtt! 0-2!
    Gólpassz: Trevor Lewis, Justin Faulk.
     
    15:48
    Razingar durvaság miatt száll ki két percre, kegyetlenül beleszállt szemből a palánknál eleső ellenfelébe. Amerikai emberelőny újfent.
     
    12:02
    Túl sok szlovén játékos volt a jégen egyszerre, kettő perces kiállítás.
     
    06:15
    Pance lövése még elakad, de nem sokkal később Mursak keresztpassza után újra lőhetett balról, bravúrral védett Hellebuyck!
    Brock NELSON - 0:1

     
    04:17
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    BROCK NELSON nagyon szép góllal szerez vezetést az USA számára. A kapu mögül kapott vissza egy remek passzt, amit balról, közelről passzolt a kapuba laposan! 0-1!
    Gólpassz: Mike Reilly, Trevor Lewis.
     
    03:55
    Mursak vitte be a korongot az amerikai harmadba, de lövéshez nem jutott, a túloldalon Lee azonban remek helyzetből tüzelhetett balról, a felső kapuvasat is súrolva ment fölé!
     
    02:55
    Krug tüzelt lendületből érkezve balról, Kristan megint védeni tudott!

    Kármán Zoltán

    Gólok és gólpasszok: 27. Music (Ograjensek, Pretnar) – 5. Nelson (Reilly, Lewis), 17. Nelson (Lewis, Faulk), 42. Eichel (Nelson, Lewis)


    Szlovénia: Kristan (Kroselj) – Robar, Kovacevic, Jeglic, Kopitar (A), Urbas – Gregorc, Kranjc, Pance, Ticar, Mursak – Pretnar, Stebih, Music, Ograjensek, Golicic – Tavzelj, Vidmar, Razingar (C), Rodman (A), Verlic
    USA: Hellebuyck (Lyon) – Faulk (A), Krug, Larkin, Coyle, Lee – Jones, Reilly, Smith, Vesey, Arcobello – Murphy, Moore Jr., Eichel, Lewis, Nelson – Gardiner, Bonino, Hendricks, Morin, Sexton

    Játékvezetők: 14 RANTALA Aleksi (FIN) , 25 GOFMAN Roman (RUS) – 53 TOSENOVJAN Rudolf (CZE) , 59 SEMJONOV Anton (EST)