USA – Svájc 3:1 (vége) | Kanada – Fehéroroszország 9:0 (vége) | Svédország – Oroszország 3:5 (vége)
Finnország – Csehország 3:5 (vége)
vége
Finnország
3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Csehország
csütörtök 14.05.2015, 20:15 • O2 Arena, Prága • A csoportos Világbajnokság • Negyeddöntő
Prematch odds
     
    A cseh játékosok Pavelec kapust ölelgetik, nem hiába, oroszlánrészt vállalt itt a hajrában abban, hogy Csehország megtartotta egy gólos előnyét, végül pedig egy üres kapus találattal biztossá tették a sikert. A mérkőzésen végig jobban játszott és többet támadott Csehország, így megérdemelten jutott a házigazda a legjobb négy közé, bár a meccs végig szoros és izgalmas volt.

    Finnország búcsúzik a legjobb nyolc között, a csoport harmadik Csehország pedig az elődöntőben, ahol Kanada ellen mérkőznek majd a döntőért.

    Finnország – Csehország: 3-5!
    Köszönöm a figyelmet!
    ---- (22:36:43)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:45
    Újra a kapuban Rinne, feladták a finnek.
    SOBOTKA - 3:5

    SOBOTKA - 3:5

     
    59:37
    Csehország gólt szerzett!
    Megszerezték a buli után a csehek, majd VLADIMIR SOBOTKA a saját harmadából, balról megcélozta a kaput és be is talált, ezzel eldől, kiesik Finnország, bejut az elődöntőbe Csehország! 3-5!
     
    59:30
    Időt kért Finnország.
     
    59:20
    Elképesztő izgalmak, vezet Csehország hazai közönség előtt a negyeddöntőben, de a finnek még rohamoznak kapus nélkül!
     
    59:15
    Lepisto adta jobbra Lindellnek, aki eszméletlen jó helyzetből tüzelhetett, de Pavelec valahogy kifogta a rövid felsőből, azta mi maradt ki!!
     
    58:30
    Kapus nélkül Finnország, hat mezőnyjátékossal támadnak!
     
    58:10
    Les a finneknél, de valamit visszafújt már korábban a játékvezető, mert a finn harmad előtt a bedobás, ha minden igaz.
     
    57:45
    Valószínűleg hamarosan időt kér majd Finnország és ha nincs változás az eredményben, akkor Rinne helyett mezőnyjátékos érkezik.
     
    57:35
    Novotny indult meg a bal oldalon, laposan próbálta középre tenni, de már nagyon kisodródott, így elakadt Rinnében, aki kiszúrt a botjával.
     
    56:10
    Alaposan elhúzódik ez a mérkőzés is, várható volt a második harmad problémái után, hogy nem lesz sima. És még mindig nincs vége!
    JAGR - 3:4

    JAGR - 3:4

     
    55:29
    Csehország gólt szerzett!
    Meglepő góllal szerez vezetést Csehország újra. JAROMIR JAGR a bal oldalról kerülte meg a kaput, majd jobbról, egészen éles szögből varrta be a rövid alsóba a pakkot! 3-4!
     
    55:18
    Jaakola emeli ki a korongot a bal oldalon, de mivel senkinek sem jó, egy tilos felszabadítás lesz belőle.
     
    54:30
    Egy távoli cseh lövésre középen érkezett Sobotka, számítva a palánkról visszapattanóra, Rinne egy kicsit tétovázott és csak az utolsó pillanatban tenyerelt rá, meleg volt a pite a finneknek.

    Kármán Zoltán

    Gólok és gólpasszok: 18. Ruutu (Kontiola, Lepisto), 24. Jokinen (Lepisto, Donskoi), 45. Barkov (Jokinen) – 9. Kovar (Erat, Klepis), 34. Jagr, 36. Kovar (Jagr, Voracek), 56. Jagr, 60. Sobotka


    Finnország: Rinne (Saros) – Lepisto (A), Hietanen, Ruutu (A), Louhivaara, Kontiola – Lindell, Salmela, Barkov, Jokinen (C), Donskoi – Ohtamaa, Jaakola, Immonen, Pihlstrom, Komarov – Jokipakka, Mantyla, Pesonen, Kemppainen, Aaltonen
    Csehország: Pavelec (Salak) – Hejda (A), Jordan, Sobotka, Klepis, Voracek (C) – Kolar, Nakladal, Cervenka, Novotny, Jagr – Nemec, Caslava, Kovar, Vondrka, Erat – Krejcik, Zatovic, Koukal, Hertl, Simon

    Játékvezetők: 24 OLENIN Konstantin (RUS) , 25 GOFMAN Roman (RUS) – 56 LAZAREV Gleb (RUS) , 63 MC INTYRE Fraser (USA)