Nagyatádi FC – Győri ETO FC II. 0:0 (vége) | Tiszaújváros – Fortress Felsőtárkány SC 0:3 (vége) | Kazincbarcikai SC – Cigánd 2:1 (vége)
Csepel FC – BKV Előre SC 0:0 (vége)
vége
Nagyatádi FC
0:0 (0:0)
Győri ETO FC II.
szombat 21.09.2013, 16:00 • 7500 Nagyatád, Mudin Imre Sportcentrum, Kiszely László u. 40. • NBIII - Nyugati csoport
     
    90+2'
    Véget ért a mérkőzés.
    Szinte hihetetlen, de a nagyatádiak szezonbeli harmadik hazai bajnokijukon harmadik gól nélküli döntetlenjüket érték el. A látottak alapján a dél-somogyiak közelebb álltak a győzelemhez, de ezúttal is be kellett érniük egyetlen ponttal.

    Zárszóként egy kis statisztika:
    Kapura lövés, fejes: 7-6
    Kaput eltaláló lövés, fejes: 3-4
    Szöglet: 5-6
    Szabálytalanság: 18-18
    Les: 0-2 (17:49:46)
     
    90+1
    Vankó végzett el egy szabadrúgást a nagyatádi kaputól mintegy 35 méterre. Magas kísérlete mindenki felett átszállt, majd az oldalhálóban kötött ki. Vélhetően az utolsó lehetőségek egyike volt.
     
    90+1'
    Az utolsó hazai csere: Laczkó Dávid le – Fábián Tamás be.
     
    90'
    Szvorda Melinda a második félidő végén is kettő percet hosszabbít.
     
    87'
    Mekkora lehetőség volt! Vankó szerezett labdát, majd a bal oldalról remekül tekert középre, ahol Petrók Viktor szorításában érkezett Novák Csanád, ám a győriek támadója elől a hazaik védője az utolsó pillanatban menteni tudott.
     
    83'
    Leal Viktor lökte fel a felezővonalnál Laczkó Dávidot, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
     
    82'
    Dekanics adta el a labdát a tizenhatos előterében, Novák Csanád egy az egyben mehetett kapura, azonban Petrók az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni.
     
    80'
    Tíz perc van hátra a mérkőzésből, a látottak alapján nem lennénk meglepve, ha a Nagyatádi FC szezonbeli harmadik hazai bajnokiján harmadik gól nélküli döntetlenjét érné el.
     
    79'
    Laczkó ívelt középre a bal oldalról, Zmukic üresen, senkitől sem zavartatva érkezett, ám Nagy Gergely a helyén volt, és biztosan húzta le a labdát a berobbanó hazai támadó elől.
     
    77'
    Kezd paprikássá válni a hangulat, de Szvorda Melinda egyelőre igyekszik szóban megfékezni az indulatokat.
     
    76'
    Itt az utolsó győri csere: Sipőcz János helyett Balla Tihamér a pályán.
     
    73'
    Pákai Gergő késett el belépővel, melynek Pongrácz Viktor volt a szenvedő alanya. A nagyatádiak védője sárga lapot, míg a vendégek szabadrúgást kaptak.
     
    72'
    A házigazdák oldalán Petrók Viktor is besárgul.
     
    71'
    Az iramra nem lehet panaszunk, a két csapat bátran megy előre, de az már más kérdés, hogy ez nagy(obb) lehetőségekben nem mutatkozik meg.
     
    69'
    Ígéretes nagyatádi támadás végén Csongár elé került a labda, aki két méterről a balra mozduló Nagy Gergelybe továbbította a labdát.
     
    68'
    Újabb nagyatádi változtatás: Vukan Nikolic le – Dragan Zmukic be.
     
    68'
    Cserélnek a házigazdák: Kovács Patrik helyére Pákai Gergő érkezett.
     
    65'
    Nikolic – Laczkó volt a labda útja, utóbbi Csongár elé játszott, aki azonnal Horváth Milánhoz tálalt. A házigazdák támadója öt méterről a bal alsót vette célba, ám Nagy Gergely nagyszerű védést bemutatva biztosan ragadta magához a játékszert.
     
    62'
    Újabb hazai szabadrúgás, melyet ezúttal Kovac Zoltán végzett el mintegy 35 méterről, ám kísérlete nem járt sikerrel, mondhatni "beívelte a kapusnak".
     
    60'
    Az ellentámadás során szabadrúgáshoz jutottak a házigazdák: Csongár ívelt középre a jobb oldalról, a tizenegyes pontra érkező labdáját Leal Viktor fejelte ki az érkező nagyatádi támadók elől.
     
    59'
    Pongrácz ugratta ki Vankót, azonban szöktetése hosszúnak bizonyult, Gyenes biztosan gyűjtötte be a játékszert.
     
    56'
    Szögletek tekintetében 4-2 a házigazdáknak. A második Rába-parti sarokrúgás mindenki feje felett átszállt, jöhetnek a dél-somogyiak.
     
    53'
    A csapatok ott folytatták, ahol abbahagyták, azaz, elsősorban a mezőnyben zajlik a játék, de a vendégek érezhetően többet kezdeményeznek.
     
    49'
    Az első Rába-parti szöglet hosszúra sikeredett, Gyenes a levegőben úszva a mezőnybe ütötte a játékszert.
     
    47'
    Győri támadás végén Novák előzte meg Kovac Zoltánt, majd a győriek támadója kissé jobbról, négy méterről az oldalhálóba bombázta a játékszert.
     
    46'
    A szünetben cseréltek a vendégek: a jól futballozó Farkas Zoltán helyére Vankó Imre érkezett.
     
    46'
    Elkezdődött a második félidő.
     
    Egy kis statisztika a szünetre:

    Kapura lövés, fejes: 3-3
    Kaput eltaláló lövés, fejes: 1-1
    Szöglet: 3-0
    Szabálytalanság: 9-6
    Les: 0-1

    Ahogy a számadatok is mutatják, kiegyenlített első félidőt láthattunk, összességében nézve a gól nélküli döntetlen abszolút igazságosnak ítélhető.
     
    Befejeződött az első félidő.
     
    45'
    Szvorda Melinda két percet hosszabbít az első játékrész végén.
     
    41'
    Egy jobb oldali beadásra Novák Csanád érkezett, aki Szabó Szabolcs szorításában kapura fejelte a játékszert, ám tíz méteres kísérlete messze elkerülte a hazaiak ketrecét.
     
    35'
    Ezúttal is Farkas Zoltán húzott el a bal oldalon, középen jó ütemben érkezett Novák Csanád, aki védőit megelőzve, a dermedten álló Gyenes mellett négy méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát, de Szvorda Melinda lökés címén érvénytelenítette a találatot.
     
    34'
    A játék képe az utóbbi percekben nem változott, maximum annyit jegyezhetünk meg, hogy a Rába-partiak többet birtokolják a labdát, melyet bőkezűen járatnak a házigazdák térfelén.
     
    30'
    Az első félóra után elmondható, hogy a két együttes elsősorban a mezőnyben küzd egymással, az utóbbi percekben a kapuk még elvétve sem forogtak veszélyben, azaz, lényegében eddig egy eseménymentes találkozót látunk.
     
    28'
    Farkas Zoltán cselezte be magát a tizenhatoson belülre, azonban túlvállalta magát, és Kovac Zoltán tisztázni tudott előle.
     
    27'
    Hosszú percek után az első említésre méltó eseménynél Horváth Milán ugratta ki az ígéretes helyzetben lévő Vukan Nikolicot, akit azonban Marian Had utolért, és tisztázni tudott a nagyatádiak támadója elől.
     
    22'
    Kényszerű csere a vendégeknél: egy támadás során Matetits István maradt lent, a bal oldalát fájlaló csapatkapitány helyére Kerékgyártó Dávid érkezett.
     
    19'
    Egy győri támadás végén Farkas Zoltán mintegy 25 méterről szánta el magát lövésre, kísérlete a jó irányba mozduló Gyenes mellett a bal kapufáról vágódott az alapvonalon túlra.
     
    17'
    Csongár Péter lépett oda Pongrácz Viktornak, amiért Szvorda Melinda a hazaiak középpályásának habozás nélkül felmutatta a sárga lapot.
     
    15'
    Bár a találkozó előtt panaszkodtunk az időjárási körülményekre, a kezdésre gyökeres változás következett be: szikrázó napsütésben, igazi futballidőben zajlik a zöld-fehér rangadó.
     
    13'
    Farkas Zoltán húzott el a bal oldalon, majd félmagasan középre adott, ám a második hullámból érkező Novák Csanád elől Gyenes felszedte a játékszert.
     
    10'
    Kovac Zoltán tekerte középre a bal oldalról az első hazai szögletet, melyet a győri védők megcsúsztattak, Petrók Viktor remekül érkezett, ám Marian Had megelőzte a házigazdák játékosát. Ígéretes lehetőségnek tűnt, de bedobással folytatódik a találkozó.
     
    9'
    A két együttes továbbra is a mezőnyben járatja a labdát, mondhatni, a felek ismerkednek egymással.
     
    6'
    Egy vendégakció végén Petrók Viktor és Novák Csanád ütközött, a győriek támadója ápolásra szorult, de folytatni tudja a játékot.
     
    5'
    Szabó Szabolcs adott középre a jobb oldalról, ám a berobbanó nagyatádi támadók elől Lenzsér a mezőnybe tisztázott.
     
    3'
    Jó iramban kezdenek a csapatok, de a felek egyelőre a mezőnyben küzdenek egymással.
     
    1'
    A nagyatádiak indították kilencven perces útjára a labdát.
     
    Érkeznek a csapatok, a lelátókon nagyjából száz ember foglal helyet. A házigazdák tiszta zöldben szerepelnek a mai napon, míg a vendégek tiszta fehérben lépnek pályára. A hazaik hálóőre, Gyenes András fekete dresszben áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Nagy Gergely neonzöld felsőben véd.
     
    Úgy tűnik, az égiek meghallgatták az időjárással kapcsolatos kéréseinket, ugyanis a sötét felhők elvonulóban vannak. Nagyatádon jelenleg közepesen felhős égbolt mellett 18 Celsius-fokot mérünk.
     
    Köszöntjük Tisztelt Olvasóinkat a nagyatádi Mudin Imre Sportcentrumból, ahová a két együttes tagjai 14:30 előtt nem sokkal szinte egyszerre érkeztek meg. Az időjárás jelenleg nem igazán kegyes hozzánk, de bízunk benne, hogy a kezdésig elvonulnak a sötét felhők, és a tervezett közvetítésünk is megvalósítható lesz.
     
    A harmadosztályú pontvadászat hatodik fordulójának egyik rangadóját szombat délután a Mudin Imre Sportcentrumban rendezik, ahol a nyolc ponttal ötödik helyen álló Nagyatádi FC a jobb gólkülönbségének köszönhetően negyedik pozícióban lévő Győri ETO FC II. együttesét fogadja.

    A házigazdák az utóbbi három hétben elkapták a fonalat, és két fontos győzelem (Szombathelyi Haladás FC II., Tarr Sprint Andráshida SC) mellett egy értékes döntetlent (Balatonfüredi FC) elérve már a tabella ötödik helyén állomásozik. Vitathatatlan, hogy a győriek könnyebb sorsolással rendelkeznek, hiszen mérkőzéseik végeredményei az előzetes esélyeknek megfelelően alakultak, egyedüli kivételt talán a Veszprém FC vendégeként elszenvedett 1-0-s vereség jelenthet. Jäkl Antal tanítványai a legutóbbi fordulóban közel álltak egy nagy bravúrhoz a Sportbusz Csepel FC ellen, ám a felek végül megosztoztak (3-3) a pontokon.

    A Rába-partiak a mögöttünk hagyott szezonban még az NB II, Nyugati-csoportjában szerepeltek, ahol a 14. helyen végeztek, így öt év után (!) búcsúzni kényszerültek a második ligától. Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy a győriek az öt NB II-s szezonjuk alatt 44 győzelem mellett 36 döntetlent értek el, és 68 alkalommal szenvedtek vereséget, 208 lőtt gól mellett 233 találatot kapva.

    A szombat délutáni találkozón mindkét oldalon lesznek hiányzók: nagyatádi részről a tartósan sérült Kovács Bencén kívül a két mérkőzésre szóló eltiltását töltő Garai Krisztián biztosan nem kaphat szerepet, míg a győriek oldalán az egyik alapember, Csató Martin tartozik a maródiak listájához. A fiatal középső védőt a FUTURA Mosonmagyaróvár elleni összecsapás 60. percében kellett lecserélni, mivel egy párharc során szalagsérüléseket és bokatörést szenvedett.
     
    Üdvözöljük online oldalunkon! A mérkőzés 16:00 órakor kezdődik.

    Vörös Sándor

    Gólok:

    Lapok:   17. Csongár (NFC), 72. Petrók (NFC), 73. Pákai (NFC) – 83. Leal (ETO2)


    Nagyatádi FC: Gyenes A. – Szabó Sz., Dekanics, Petrók, Kovac – Márton A., Laczkó, (Fábián T. – 91.p.) – Horváth M., Csongár, Kovács P., (Pákai – 68.p.) – V. Nikolic, (Zmukic – 68.p.)
    Cserék: Vörös (cserekapus), Akácsos, Fábián P., Fábián T., Mixtai, Pákai, Zmukic

    Győri ETO FC II.: Nagy G. – Leal, Lenzsér, Had, Medgyes – Matetits, (Kerékgyártó – 22.p.), Kozma – Sipőcz, (Balla – 76.p.), Pongrácz, Farkas Z., (Vankó – 46.p.) – Novák Cs.
    Cserék: Vida (cserekapus), Balla, Kelemen M., Kerékgyártó, Serfőző, Vankó

    Játékvezetők: Szvorda Melinda (Pirkó Péter, Dr. Szabó Péter)

    Nézőszám: 100