Ausztria – Norvégia 3:1 (vége) | Oroszország – Szlovákia 1:0 (1:0 szétlövés után) | Szlovénia – USA 1:5 (vége)
Finnország – Kanada 1:2 (hosszabbítás vége)
vége
Szlovénia
1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
USA
vasárnap 16.02.2014, 13:30 • Shayba Arena (Szocsi) • XXII. téli olimpia
Prematch odds
     
    Az Amerikai Egyesült Államok ezzel a sima győzelemmel bebiztosította első helyét a csoportba, ezzel együtt a könnyed továbbjutást is a következő körbe. Biztosan nem kell a továbbjutásért újabb mérkőzést játszaniuk. A záró harmad is rendkívül izgalmasan alakult és végül 18 másodperccel a vége előtt Rodman révén meglett a szépítő góljuk a szlovénoknak is, akik se ma, se az egész tornán egyáltalán nem vallottak szégyent.
    A másik meccsen hosszabbítás lesz, 0-0 lett a rendes játékidő a szlovák-orosz találkozón.
    De most már nem változhat a végeredmény, mert az USA lesz az első Oroszország biztosan a második (mert már 4 pontja van), Szlovénia biztosan harmadik (3 ponttal zártak) és a szlovákok csak negyedikek lesznek, mivel maximum 2 pontot szerezhetnek a hosszabbítás után győzelem esetén is.
    Remek mérkőzés volt, nem bánta meg senki, aki megnézte. A szlovénok jól küzdöttek, de a kapu előtt elfogyott a tudomány, az amerikaiak pedig remekül kihasználták az erejüket és esélyeshez méltón győztek.
    A végeredmény tehát Szlovénia – USA: 1-5!
    Köszönöm a figyelmet!
    ---- (15:44:31)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:42
    Szlovénia gólt szerzett!
    Végül a tizennyolcadik lövés beakadt néhány másodperccel a vége előtt. MARCEL RODMAN kapott egy korongot David Rodmantől a jobb oldalon és védhetetlenül bombázta a hosszúba, a közönség hatalmas ovációban ünnepli a szlovén csapatot. 1-5!
     
    59:40
    Stastny tüzelt közelről, elakadt Gracnarban.
     
    59:30
    17 lövésből 17-et hárított ma Miller.
     
    59:00
    Az utolsó percbe lépve még mindig tempóban a csapatok, a szlovénok igyekeznek a becsületgólért, de az USA sem állt még le. Most éppen Van Riemsdyk lőtt közelről kapura, a kapus hárított.
     
    58:10
    Kane blokkolt egy szlovén lövést, majd Marcel Rodman elől szedte fel a pakkot Miller.
     
    57:40
    Pavlin remek lövéssel jelentkezett rögtön a buli után jobbról, Miller blokkolta.
     
    57:25
    Mursak tüzelt középről, majd kissé jobbról is, ügyes védéssel védte meg hálóját Miller. Eddig 100%-os ma, könnyen lehet, hogy az is marad.
     
    56:50
    Brown lőtt kétszer is balról, mindkét próbálkozást hatástalanította Gracnar.
     
    55:30
    Oshie jobbról veszélyeztetett, majd keresztbe passzolt Wheelernek, aki rá is durrantotta, Gracnar előrevetődve hárította a lövést.
     
    55:10
    Kessel mai statisztikája elképesztő. Négy lövéséből három lett gól. A lövések aránya egyébként 15-26.
     
    54:49
    T. J. Oshie tüzelt jobbról, Gracnar újabb védéssel gyarapította statisztikáját. Jégtakarítás és kereskedelmi szünet. Szerencsére nem fulladt unalomba a záró harmad, mindkét csapat nyílt sisakkal támad.
     
    54:30
    Kessel lőtt kapura középről, Gracnarról kipattant a pakk, majd Pavelski nem tudott ismételni. Kessel kisvártatva újra tüzelt, a szlovén kapus ezt is védte.
     
    54:00
    Most percek óta erősen nyomnak a szlovénok, nekik nincs hova tartalékolniuk, mivel nem végezhetnek a csoport első két helyén már.
     
    53:15
    Pavlik túlcselezte magát miközben jobbról középre húzott, majd Razingar lőtt váratlanul egy nagyon erőset középről, Miller védett.
     
    52:35
    Pretnar is tüzelt már teljes létszám mellett kissé balról, de egy védő ütőjén elhalt a próbálkozás.
     
    52:10
    Ticar most eltalálta a visszapasszt, kapura tudta tenni középről kb 2 méterről, de Millerről kipattant és az USA megszerezte.

    Kármán Zoltán

    Gólok és gólpasszok: 60. Rodman (Rodman, Urbas) – 2. Kessel (Pavelski, Ryemsdyk), 5. Kessel (Pavelski, Orpik), 32. Kessel (Pavelski, Carlsson), 33. McDonagh (Wheeler, Oshie), 44. Backes


    Szlovénia: Kristan (Gracnar) – Kranjc, Kovacevic, Gregorc, Robar, Podlipnik – Pavlin, Tavzelj, Pretnar, Kopitar, D. Rodman – Mursak, Jeglic, Ticar, Sabolic, Razingar – M. Rodman, Urbas, Muslic, Pance, Golicic
    USA: Miller (Howard) – Martin, Orpik, Parise, Callahan, Backes – Suter, McDonagh, Pavelski, van Riemsdyk, Kessel – Fowler, Shattenkirk, Kesler, Brown, Kane – Carlson, Stastny, Wheeler, Pacioretty, Oshie

    Játékvezetők: Leggo (USA), Rönn (FIN)