Ausztria – Norvégia 3:1 (vége) | Oroszország – Szlovákia 1:0 (1:0 szétlövés után) | Szlovénia – USA 1:5 (vége)
Finnország – Kanada 1:2 (hosszabbítás vége)
vége
Szlovénia
1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
USA
vasárnap 16.02.2014, 13:30 • Shayba Arena (Szocsi) • XXII. téli olimpia
Prematch odds
     
    59:42
    Szlovénia gólt szerzett!
    Végül a tizennyolcadik lövés beakadt néhány másodperccel a vége előtt. MARCEL RODMAN kapott egy korongot David Rodmantől a jobb oldalon és védhetetlenül bombázta a hosszúba, a közönség hatalmas ovációban ünnepli a szlovén csapatot. 1-5!
     
    43:26
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    A bírók egyelőre tárgyalják BACKES gólját, mert első látásra az a gyanú, hogy esetleg Backes vagy Robar korcsolyájáról került a kapuba. De úgy tűnik az ismétlés alapján, hogy David BACKES ütőjéről került a kapuba végül. Először korcsolya, majd ütő. Szabályos lesz a gól, 0-5!
     
    32:17
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    Lehet, hogy kissé összeesett Szlovénia az előző góltól, az USA ismét kijátszott, nagyon szép gólt szerzett. Újra keresztpassz, most jobbra, Ryan MCDONAGH pedig jobbról éles szögből lőtt a kapuba! 0-4, most végképp eldőlt az összecsapás!
     
    31:05
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    Elképesztő, újra az amerikaiak rázták meg magukat és újra Phil KESSEL eredményes, mesterhármas!
    Remek keresztpasszot követően Kessel a bal oldalon a félig üres kapuba kellett csak, hogy passzoljon két lépésről. 0-3, eldőlni látszik!
     
    04:33
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    Ismét USA-gól, méghozzá egészen gyönyörű! Jobbról Pavelski lőtte keresztbe a kapu előtt a korongot, Phil KESSEL pedig a levegőben repülő korongot ütötte be a kapu bal oldalába! Szépségdíjas találat és máris 0-2!
     
    01:15
    Az Egyesült Államok gólt szerzett!
    Nem sokat teketóriáztak a tengerentúliak, máris gólt szereztek. PHIL KESSEL vitt egy gyönyörű szólót a jobb oldalon egy szép keresztpasszt követően, becsapott egy védőt, majd jobbról a kapus mellett a rövidbe bombázott. Máris 0-1!

    Kármán Zoltán

    Gólok és gólpasszok: 60. Rodman (Rodman, Urbas) – 2. Kessel (Pavelski, Ryemsdyk), 5. Kessel (Pavelski, Orpik), 32. Kessel (Pavelski, Carlsson), 33. McDonagh (Wheeler, Oshie), 44. Backes


    Szlovénia: Kristan (Gracnar) – Kranjc, Kovacevic, Gregorc, Robar, Podlipnik – Pavlin, Tavzelj, Pretnar, Kopitar, D. Rodman – Mursak, Jeglic, Ticar, Sabolic, Razingar – M. Rodman, Urbas, Muslic, Pance, Golicic
    USA: Miller (Howard) – Martin, Orpik, Parise, Callahan, Backes – Suter, McDonagh, Pavelski, van Riemsdyk, Kessel – Fowler, Shattenkirk, Kesler, Brown, Kane – Carlson, Stastny, Wheeler, Pacioretty, Oshie

    Játékvezetők: Leggo (USA), Rönn (FIN)