Ferencvárosi Torna Club – Puskás Akadémia FC 1:0 (vége) | Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 2:2 (vége) | Fehérvár – Lombard Pápa FC 2:2 (vége)
Diósgyőri VTK – Kaposvári Rákóczi FC 1:0 (vége) | MTK Budapest FC – Debreceni VSC 5:2 (vége)
vége
MOL Fehérvár FC
2:2 (0:1)
Lombard Pápa FC
szombat 12.04.2014, 16:00 • Sóstói Stadion, Székesfehérvár • OTP Bank Liga
Prematch odds
     
    José Gomes:

    Jól kezdtünk, támadásban jó megoldásaink voltak, folyamatos nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Első támadásukból gólt lőttek, mi mentünk továbbra is ugyanúgy előre, sikerült egyenlítene, ám egy szöglet után ismét vezetett az ellenfél. Harcoltunk, bár sok helyzetet kihagytunk, sikerült egyenlítenünk megint.
    A fiúk végigharcolták a meccset, és ez az eredmény született. Nem lepett meg minket a Pápa felállása, egész héten arra készültünk, hogy három belső védővel játszanak majd ellenünk.
    Én nem vagyok a Videoton, csak a Vidi edzője. A téli szünet óta – eltekintve a Pécs és az MTK elleni mérkőzésektől – egyszerűen meg kell nézni, milyen játékvezetői hibák sújtanak folyamatosan minket. Meg lehet nézni a mérkőzések felvételeit! Elvárnám, hogy megkapjuk azt a tiszteletet, ami a klubnak kijár! (18:41:52)
     
    Tóth Bálint:

    Nagyon értékes egy pontot szereztünk. Úgy indult a játék, hogy egy nagyon jó első félidőt produkáltunk, a taktikánk váratlanul érte az ellenfelet, nem tudtak velünk mit kezdeni. A második félidőben nagyon küzdöttek a srácok. Megint csak azt tudom mondani, ha fizikailag jobb állapotban lennénk, nem lenne ilyen problémánk, mint ami a második játékrész végén volt. Ez általában megjelenik a hetvenedik perc körül. Parádésan küzdöttek a fiúk, meg vagyok elégedve a döntetlennel egy olyan csapat otthonában, aki a bajnoki címre tört. Ami fontos, hogy mi távolodunk a kieső helyektől.
    A játékosaim teljes szívvel küzdöttek, ki kell emelnem Goran Maric mentalitását, rendkívül példamutató az, amit bevisz a pályára.
     
    Maradjanak velünk, hamarosan folytatjuk az edzői értékelésekkel!
     
    A második félidő is hazai mezőnyfölénnyel indult, a Vidi aztán egy gyönyörű Zé Luis góllal ki is egyenlített az 53. percben. De nem tartott sokáig a piros-kékek öröme, öt perccel később Maric ismét vezetéshez juttatta a pápaiakat. A 63. percben Álvarez újra egalizált, ám ezután több találat már nem született, így a Vidi továbbra is folytatja gyenge tavaszi szereplését, míg a Lombard rászolgált a megszerzett pontra.
     
    Mérkőzés vége.
     
    90+4
    Oliveira (Videoton) kapja meg második sárgáját egy taktikai szabálytalanság után, piros!
     
    90+3
    Nikolics szöktetése elakad Csizmadiában, az ismétlést Nildo rúgja rossz helyre.
     
    90+2
    Nikolics van lesen Zé Luis passza után, Paraiba (Videoton) reklamál, sárgát kap érte.
     
    90+1
    Négy perc lesz a hosszabbítás.
     
    90
    Hazai labdavesztés után Sekour elé kerül a játékszer, aki a tizenhatos elől kapásból tüzel, Calatayud szögletre üti a játékszert!
     
    89
    Paraiba tör a szélről befelé, kiugratná Nikolicsot, aki azonban nem tudja átvenni a kissé erős labdát.
     
    88
    Utolsó pápai változtatás: Maric le, Király be.
     
    87
    A szögletbe senki nem tud beleérni, de a labda marad a hazaiaknál.
     
    87
    Álvarez, majd Nikolics lövését is blokkolják a vendégek, majd a pápaiak szögletre mentenek.
     
    86
    Nagy Tamás lövését blokkolják a hazaiak.
     
    85
    Présinger (Pápa) is besárgul.
     
    85
    Zé Luis (Videoton) sárgul be az eset után.
     
    84
    Szűcs szedi fel a labdát Zé Luis elől, de az eset után lent marad a vendégek kapusa.

    Nagy Zalán

    Gólok: 53. Zé Luis, 63. Álvarez – 10. Arsic, 58. Maric

    Lapok:   42. Oliveira (VID), 85. Zé Luis (VID), 90+2. Paraiba (VID) – 56. Kulcsár (PAP), 80. Tajthy (PAP), 85. Présinger (PAP)   90+4. Oliveira (VID)


    MOL Fehérvár FC: Calatayud – Szolnoki(Zé Luis 39.), Caneira(Nildo, a szünetben), Vinícius, Stopira – Sándor, V. Gomes – Álvarez, Haraszti(Paraiba, 77.), Oliveira – Nikolics

    Vezetőedző:José Gomes

    Lombard Pápa FC: Szűcs – Tóth G.(Tajthy, 75.), Struhar, Csizmadia, Présinger, Németh M., – Nagy T., Sekour, Kulcsár(Nagy S., 70.) – Maric(Király, 88.), Arsic

    Vezetőedző:Tóth Bálint

    Játékvezetők: Németh Ádám – Medovarszki János, Buzás Balázs

    Nézőszám: 2000