Manchester City – Crystal Palace 3:0 (vége) | Aston Villa FC – Manchester United 1:1 (vége) | Hull City – Swansea City 0:1 (vége)
Queens Park Rangers – West Bromwich Albion 3:2 (vége) | Southampton FC – Everton FC 3:0 (vége) | Tottenham Hotspur – Burnley FC 2:1 (vége)
West Ham United – Leicester City 2:0 (vége)
vége
West Ham United
2:0 (1:0)
Leicester City
szombat 20.12.2014, 16:00 • Boleyn Ground, London • Barclays Premier League
Prematch odds
     
    90+2
    Adrián! Újabb földöntúli bravúr a spanyol kapustól, ezúttal Ulloa 6 méteres, rövid sarokba tartó fejesét szedte ki Simpson beadása után!
     
    87
    Utolsó cseréjét is kihasználja a West Ham: Nolan helyén Amalfitano.
     
    86
    Mahrez bal oldali beadása már sokkal jobban sikerül, középen Nugent érkezik nagy sebességgel, 9 méterről kapásból lövi el a labdát, Adrián reflexmozdulattal kitolja a felsőléc alá tartó lövést. Óriási bravúr a spanyol hálóőrtől!
     
    79
    A sokat dolgozó, nagyot hajtó Sakho hagyja el a pályát, helyén a már említett Valencia.
     
    73
    Nugent vitte rá a védőkre a labdát, egy lövőcsellel megverte Collinst, majd 20 méterről a jobb felső sarok fölé tekert!
     
    69
    Csere a hazaiaknál: a jól játszó Tomkins helyén Collins.
     
    64
    Ulloa rángatta meg Songot, két perccel becserélését követően már be is sárgul az argentin.
     
    62
    Hármas csere tehát a vendégeknél: Cambiasso helyén Ulloa, Koncheskyt Knockaert váltja, valamint Vardy is elhagyja a játékteret, őt Nugent váltja.
     
    59
    Schlupp tör be a hazai tizenhatosra a labdával, talán túl sokat is várt, mielőtt Vardy felé bökte volna a labdát, a kiérkező Adriánra nagy szükség volt, tisztáznak a védők.
    Stewart DOWNING - 2:0
     
    56
    A West Ham gólt szerzett!
    Song ívelt fel saját térfélről egy labdát a társaknak, Sakho odacsúsztatta STEWART DOWNING-nak, aki átvette, majd 21 méterről hajszálpontosan tekert a jobb felső sarokba. Óriási gól, 2:0!
     
    55
    Simpson beadását nem tudja kivágni Cresswell, a labda Schlupphoz kerül, aki egy szép labdaátvételt követően 10 méterről lő kapura, lövésébe azonban belevetődnek a védők. Szöglet!
     
    51
    Carroll küzdött a labdáért Koncheskyvel, a felugrásnál borzasztóan ér földet, kifordult a bokája, majd az egyik reklámtáblára is ráesett, ennek ellenére folytatni tudja a játékot.
     
    41
    Song alighogy visszatért a játéktérre, Vardy ismét rácsúszik, ezért a belépőért már jár a sárga.
     
    34
    Tomkins hibázik hátul, Vardy szerzi meg a labdát a bal szélen, tovább passzolja Mahreznek, aki 20 méterről, éles szögből veszi célba a rövid felső sarkot, Adrián odaér és bravúrral hárít szögletre!
     
    33
    Andy King igyekezett egy hosszú labdát megmenteni, Kouyaté már eltolta előle, amikor rácsúszott a walesi. Sárga lap!
    Andy CARROLL - 1:0
     
    24
    A West Ham gólt szerzett!
    Egy felszabadításból indult a hazai akció, Konchesky nagyon rosszul adta haza a labdát, amire ANDREW CARROLL azonnal lecsapott, majd védőjét lefutva szépen emelte át a kiérkező Hamert. Góljával megszerzi a vezetést a West Ham, 1:0!
     
    24
    A másik oldalon előbb Adriánnak kell érkeznie a kapujából, majd Cambiasso veszélyes lövésébe belelépnek a védők.
     
    23
    Egy felívelt labda érkezik a bal szélre, Downing remek ütemben adja be azt laposan, Carroll teljesen üresen lőhetett 7 méterre a kaputól, de nagyon csúnyán fölé vágta! A meccs legnagyobb helyzete maradt ki!
     
    22
    Kouyaté fejeli vissza a kifelé csúsztatott szögletet, Sakho lekészíti azt Songnak, akinek a 8 méteres lövése elakad egy védőben, végül pedig kifelé ítél szabadrúgást a játékvezető!
     
    6
    Nolan remekül játssza be a labdát Sakhonak, aki kissé balról, 16 méterre a kaputól a hosszú alsó sarok mellé tessékeli a játékszert.
     
    3
    Downing végezhetett el szögletet, nem tudnak felszabadítani a védők, Tomkins 10 méteres lövésébe azonban belelépnek, ami ezúttal is szögletre vágódik.

    Ákos Pallag

    Gólok: 24. Carroll, 56. Downing

    Lapok:   33. King (LEC), 41. Vardy (LEC), 64. Ulloa (LEC)


    West Ham United: Adrián – Jenkinson, Tomkins (69. Collins), Reid, Cresswell – Nolan (87. Amalfitano), Song, Kouyaté – Downing – Sakho (79. Valencia), Carroll

    Cserék: Jääskeläinen (K), O'Brien, Amalfitano, Zárate, Valencia, Collins, Cole

    Vezetőedző: Sam Allardyce

    Leicester City: Hamer – Simpson, Wasilewski, Morgan, Konchesky (62. Knockaert) – Mahrez, King, Cambiasso (61. Ulloa), Drinkwater, Schlupp – Vardy (62. Nugent)

    Cserék: Smith (K), Knockaert, Nugent, Ulloa, De Laet, James, Hammond

    Vezetőedző: Nigel Pearson

    Játékvezetők: M. Atkinson – A. Garratt, S. Child – S. Martin

    Nézőszám: 34977