Szlovákia – Dánia 4:3 (2:1 szétlövés után) | Svájc – Ausztria 3:4 (0:1 szétlövés után) | Fehéroroszország – Szlovénia 4:2 (vége)
Franciaország – Németország 1:2 (vége) | Norvégia – USA 1:2 (vége) | Lettország – Csehország 2:4 (vége)
szétlövés vége (0:1)
Svájc
3:4 (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)
Ausztria
szombat 02.05.2015, 12:15A csoportos Világbajnokság • A csoport
Prematch odds
    KOMAREK - 3:4

     
    65:00
    Ausztria csapata nyerte a szétlövést.
    Raffl M. - 3:3



     
    59:10
    Ausztria gólt szerzett!


    GÓL! Hihetetlen! Ausztria kiegyenlít! Már-már elkönyvelhettük, hogy emberelőnyben sem tudnak felállni, amikor Michael Raffl kapott meg egy valahogy, nagy nehezen összekotort korongot a kék vonal előtt, középen, és kapásból, könyörtelenül a svájci kapuba zúdította azt! Óriási gól!
    BIEBER - 3:2



     
    51:01
    Svájc gólt szerzett!


    A játék képét elnézve némileg váratlanul szerzi meg újra a vezetést Svájc! Almond indítja fantasztikus passzal, a saját harmadából a kilépő Biebert, aki lendületből átveszi a korongot, majd jobbról, egy védővel a nyakában gyönyörűen kilövi a hosszú sarkot! Szép góllal játsszák át az osztrák letámadást!
    LEBLER - 2:2



     
    43:32
    Ausztria gólt szerzett!


    Egyenlít Ausztria!!! Herburger húz el a jobb szélen egy villámgyors osztrák kontrával, majd finoman középre teszi a korongot, Lebler pedig fonákkal elteszi Berra mellett, egyenesen a hálóba! Gyönyörű akció és elegáns befejezés!
    AMBUHL - 2:1



     
    25:54
    Svájc gólt szerzett!


    Emberhátrányos svájci gól! Josi szerez korongot, és indul meg 2 az 1 ellen, majd szépen teszi le Ambuhlnak, aki kapura lő, a korong pedig Starkbaum alatt a kapuba csúszik. Óriási osztrák hiba volt!
    RAFFL - 1:1



     
    22:11
    Ausztria gólt szerzett!


    Ausztria kiegyenlít! Ártalamtlannak tűnő akció végén a kapitány Thomas Raffl szedi össze a korongot a svájci kapu mögött, majd a kaput kerülve fonákkal ráhúzza, a korong pedig a Berra oldala és bárdja között lévő parányi résen át kerül a kapuba. Minden kezdődik elölről!
    Du BOIS - 1:0



     
    01:14
    Svájc gólt szerzett!


    Nem kellett sokat várni az első gólra, Svájc az első lendületes akcióból megszerzi a vezetést! Fiala száguldott be egy indítással az osztrák harmadba a jobb oldalon, centerezését pedig Du Bois szépen lőtte Starkbaum kapujába. Villámgól!

    bayernfan

    Gólok és gólpasszok: 2. Bois (Fiala, Almond), 26. Ambuhl, 52. Bieber (Almond, Grossmann) – 23. Raffl, 44. Lebler (Herburger), 60. Raffl M. (Raffl T., Schumnig), utolsó bünt. Komarek

    Szétlövés:

    1. serie:
    0:0   Suri (SUI)
    0:0   Raffl M. (AUT)
    2. serie:
    0:0   Brunner (SUI)
    0:1   Komarek (AUT)
    3. serie:
    0:1   Josi (SUI)


    Svájc: Berra (Genoni) – Kukan, Josi, Hollenstein, Romy, Brunner – Streit, Du Bois, Fiala, Suri, Almond – Geering, Grossmann, Schappi, Bodenmann, Bieber – Blum, Ambuhl, Traschler, Wieser
    Ausztria: Starkbaum (Swette) – Peter, Iberer, Lebler, Raffl M., Herburger – Pallestrang, Heinrich, Raffl T., Komarek, Latusa – Schumnig, Muhlstein, Rotter, Hundertpfund, Geier – Mitterdorfer, Ganahl, Fischer, Petrik