Chelsea F.C. – West Ham United 2:0 (vége) | Burnley FC – Liverpool F.C. 0:1 (vége) | Crystal Palace – Southampton FC 1:3 (vége)
Everton FC – Stoke City 0:1 (vége) | Leicester City – Tottenham Hotspur 1:2 (vége) | Manchester United – Newcastle United 3:1 (vége)
Sunderland AFC – Hull City 1:3 (vége) | Swansea City – Aston Villa FC 1:0 (vége) | West Bromwich Albion – Manchester City 1:3 (vége)
Arsenal FC – Queens Park Rangers 2:1 (vége)
vége
Manchester United
3:1 (2:0)
Newcastle United
péntek 26.12.2014, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Barclays Premier League
Prematch odds
     
    Simán, 3:1-re győzött a Manchester United a Newcastle United ellen. Az első félidőben Rooney duplázott, ezzel nyugodtan mehettek az öltözőbe a hazaiak. Változtatnia kellett volna Pardew edzőnek, de ez nem jött össze ma nekik.

    A Manchester uralta a játékot, és Rooney a második félidőben gólt ugyan nem szerzett, de egy gólpasszt kiosztott Van Persienek. A 87. percben még kapott egy büntetőt a Newcastle, ezt Cisse értékesitette, és szerezte meg a becsületgólt a vendégeknek. A vörös ördögök tehát otthon tartották a három pontot. Köszönjük megtisztelő figyelmüket. Kellemes hétvégét minden Kedves Nézőnek! (17:53:50)
     
    89
    Mata kapott egyet a lábára, Gouffran buktatta.
    Papiss CISSÉ - 3:1
     
    87
    A Newcastle gólt szerzett!

    PAPPIS CISSE a bal felső sarokból szedte ki a pókhálót. Remekül elvégzett büntetőt. Szépitett a Newcastle. 3:1 a mérkőzés új állása.
     
    86
    Jones buktatta Colbacket. Tizenegyes!
     
    82
    Vuckic érkezik Perez helyére.
     
    80
    Rafael érkezik Valencia helyére.
     
    67
    75318 a hivatalos nézőszám.
     
    66
    Van Persie kapott sárga lapot a félidő derekán.
     
    65
    Falcao remekül játszott ma, számára ennyi volt. Wilson váltja.
     
    63
    Armstrongot váltja Cisse.
     
    63
    Dummett le, Cabella be.
     
    62
    Rooney tekerte veszélyesen kapura, próbálkozás centikkel szállt el a jobb felső felett!
     
    62
    Carrick váltja Fletchert.
     
    62
    Taylor kapott sárgát lerántásért. 19 méterről jöhet a veszélyes szabadrúgás.
    Robin VAN PERSIE - 3:0
     
    53
    A Manchester gólt szerzett!

    Rooney ezúttal gólpasszt adott. Remek ütemben inditotta ROBIN VAN PERSIE-t, aki a védők gyűrűjében felugorva emelkedett magasra, és a bal alsóba fejelte a játékszert. A kapusnak esélye sem volt. Eldőlni látszik, 3:0 immáron a vörös ördögöknek!
     
    Simán, magabiztosan vezet a United nagyobb megerőltetés nélkül. A Newcastle ma árnyéka önmagának. Rooney kapott remek passzt a 23. percben Falcaotól, ezzel megszerezve a vezetést a félidő derekán. Ezt követően is támadásban voltak a vörös ördögök, és Rooney a 36. percben duplázni tudott Mata átadását követően. A próbálkozások száma 6:3, a kaput eltaláló pedig 3:2. Nem olyan izgalmas a meccs, egy Newcastle gól azonban jót tenne a meccsnek. Hamarosan jövünk a második félidővel Kedves Nézőink! Tartsanak velünk!
    Wayne ROONEY - 2:0
     
    36
    A Manchester gólt szerzett!

    Mata adott remek passzt WAYNE ROONEY számára, akit ismét üresen hagytak a védők. Rooney a 12-13 méterről magabiztosan lőtte a jobb sarokba a labdát, és duplázta meg a hazaiak előnyét. 2:0!
    Wayne ROONEY - 1:0
     
    23
    A Manchester gólt szerzett!

    Parádés támadást láthattunk Manchester módra. Falcao kapott remek passzt, aki az ötösről zseniálisan húzta vissza az érkező WAYNE ROONEY számára, akinek nem volt nehéz dolga, és a kapu közepébe lőtt! 1:0 a Unitednek!
     
    19
    Janmaatot senki sem támadta, aki ráküldte. de Gea bravúrral tolta ki a léc alá tartó lövést. Az első vendég szöglet jöhet.
     
    16
    Van Persie kapott parádés labdát, a kapus mellett eltudta lőni, de kisodródott helyzetből nem sikerült a kaput eltalálni. Szép támadás volt!
     
    3
    Micsoda labdát kapott Rooney, aki kapura is bólintotta, bravúrral védett Alnwick! Közben már lest jelzett az asszisztens! Nem sokon múlt.
     
    A Premier League 18. fordulójában a Manchester United csapata fogadja a Newcastle Unitedet.

    A Manchester hat meccses győzelmi szériájának az Aston Villa vetett véget, hiszen december 20.án legutóbb 1:1-es döntetlen született azon a mérkőzésen. Ettől eltekintve jó formában vannak a vörös ördögök. A harmadik helyen vannak a bajnoki tabellán. A csapatnak 10 pont a hátránya a Chelseaval szemben. Hazai környezetben kilenc meccsből hetet nyertek, egy döntetlen, és egy vereség mellett. Gólkülönbségük 19:6. Legutóbb a Swansea tudott nyerni az Old Traffordon, ez augusztusban történt.

    A Newcastle rossz szezonkezdetet követően feljövőben volt, azonban most ismét csúsznak be a vereségek. Ennek a változó teljesitménynek köszönhető, hogy a tabella közepén, a kilencedik helyen található a csapat. Tizenhét meccsen hat győzelem, öt döntetlen, hat vereség a mérleg. Idegenben két győzelem, három döntetlen, négy vereség a mérleg, gólkülönbségük vendégként 8:14, ami azért nem túl acélos.

    A két csapat tavalyi szezonbeli meccsein mindkét alkalommal meglepetésre vendég győzelem született. Meglepetés alatt az értendő, hogy az Old Traffordon 1:0-ra nyert a Newcastle. Előtte ez nem sikerült a csapatnak, csak utoljára 1972-ben! A meccs esélyese a Man Utd, de nem szabad leirni a vendégeket sem, erős kerettel rendelkező középcsapatról van szó, akik tavaly is bizonyitották, hogy képesek megrángani az oroszlán bajszát. Tartsanak velünk!

    SportLackó93

    Gólok: 23. Rooney, 36. Rooney, 53. Persie – 87. Cisse

    Lapok:   66. Persie (MAN) – 62. Taylor (NEW), 89. Gouffran (NEW)


    Manchester United: de Gea – Evans, McNair, Jones – Young, Carrick ( 62' Fletcher ) , Rooney (C), Valencia ( 80' Rafael ) – Mata – Van Persie, Falcao ( 65' Wilson )
    Cserék: Lindegaard – Blackett, Fletcher, Pereira, Rafael, Smalling, Wilson

    Edző: L. van Gaal

    Newcastle United: Alnwick – Janmaat, Taylor, Coloccini (C), Dummett ( 63' Cabella ) – Anita, Colback – Armstrong ( 63' Cisse ) , Sissoko, Gouffran – Perez ( 82' Vuckic )
    Cserék: Woodman – Cabella, Cisse, Riviére, Satka, Vuckic, Williamson

    Edző: A. Pardew

    Játékvezetők: Mike Jones

    Nézőszám: 75318