Stoke City – Manchester United 1:1 (vége) | Aston Villa FC – Crystal Palace 0:0 (vége) | Hull City – Everton FC 2:0 (vége)
Liverpool F.C. – Leicester City 2:2 (vége) | Manchester City – Sunderland AFC 3:2 (vége) | Newcastle United – Burnley FC 3:3 (vége)
Queens Park Rangers – Swansea City 1:1 (vége) | Southampton FC – Arsenal FC 2:0 (vége) | West Ham United – West Bromwich Albion 1:1 (vége)
Tottenham Hotspur – Chelsea F.C. 5:3 (vége)
vége
Stoke City
1:1 (1:1)
Manchester United
csütörtök 01.01.2015, 13:45 • Britannia Stadium, Stoke-on-Trent • Barclays Premier League
Prematch odds
     
    Góllal kezdte az évet a Stoke, de az első félidőben a United játszott jobban, megérdemelten egyenlítettek. A második félidőt is a vendégek kezdték jobban, de fokozatosan átvette a Stoke a játék irányítását, meleg perceket élt át a Manchester United védelme a hajrá kezdetén. A végén ismét Rooney-ék támadtak nagy erővel, de helyzetig sem jutottak már. Így a döntetlen teljesen jogosnak eredménynek mondható. (15:37:04)
     
    81
    Az első hazai csere, Arnautovic le, Assaidi a helyén.
     
    74
    Kényszerű csere, Ashley Young helyett Rafael a pályán.
     
    73
    Egyre veszélyesebben támad a Stoke, nehéz perceket él át a United.
     
    70
    Arnautovic íveli be a szabadrúgást, Crouch háttal a kapunak a bal kapufára csúsztatja a labdát!
     
    64
    Kettős csere a vendégeknél, Falcao és Shaw megy le, Januzaj és Herrera a pályán.
     
    Gyakorlatilag góllal kezdte az évet a Stoke egy szöglet után, és sokáig nem tudta feltörni a védelmüket a Manchester United, végül ők is sarokrúgás után tudtak betalálni a 27. percben. Ezután inkább kiegyenlített játék zajlott, kevés helyzettel, a viharos szél nem kedvez a pontos játéknak, kevés a végigvitt akció. Nem lesz könnyű dolga a vendégeknek, a Stoke City odahaza mindig kemény ellenfél, ez most sincs másként.
     
    39
    A hajrá percei jönnek, látunk még gólt ebben a félidőben?
    Radamel FALCAO - 1:1
     
    27
    A Manchester gólt szerzett!
    Rooney teker be szögletet balról, Carrick csúsztatja meg a rövid saroknál, RADAMEL FALCAO érkezik középen, és az ötösről a kapu közepébe kotorja a labdát! 1:1
     
    19
    Diouf szereli Evanst a United 16-osán belül, de 14 méterről a jobb sarok mellé csavar!
     
    3
    Két percet kellett csak várni az év első PL-góljára, némi meglepetésre ezt a Stoke szerzi.
    Ryan SHAWCROSS - 1:0
     
    2
    A Stoke City gólt szerzett!
    Jobbról érkező szöglet után Crouch 14 méterről fejel kapura, RYAN SHAWCROSS a kapunak háttal állva, jobb belsővel továbbítja a labdát a hálóba! 1:0
     
    A Premier League idei első mérkőzésén a 11. helyezett Stoke City az esztendőt a dobogó harmadik fokán kezdő Manchester Unitedet fogadja ma kora délután.

    A hazaiak mérlege 7-4-8, ez 25 pontot ér, negatív a gólkülönbségük, négy ponttal előzik meg a mögöttük álló Evertont, de csak egy ponttal maradnak el a 10. helyezett Newcastle-tól, így feljebb is léphetnének egy győzelemmel, de erre még úgy sincs igazán nagy esélyük, hogy az utóbbi két meccsüket megnyerték.

    Merthogy a Man U a tavalyi bukdácsolás, és a rossz idénykezdet után magára talált Louis Van Gaal munkájának köszönhetően, és már-már régi önmagát idézi. Produkáltak egy hat meccses győzelmi sorozatot, de az Aston Villa és a Tottenham otthonában csak egy pontra futotta ezután, míg közben odahaza megverték a Newcastle-t.

    Jelenleg három ponttal előzik meg a Southamptont és az Arsenalt, de a második helyezett városi riválisuktól 7 pont választja el őket, így nagy szükségük lenne a ma megszerezhető három pontra, hogy esélyük legyen arra, hogy tartsák a lépést a Manchester City csapatával.

    A Stoke és a Man United egymás elleni mérlegében az utóbbi jelentős fölényét érzékelhetjük, bár legutóbb a hazaiak öt egymást követő vereség után végre begyűjtötték a három pontot, de ebben a bajnokságban már a vörös ördögök nyertek három héttel ezelőtt, és erre most is jó esélyük van.

    Tóth Gábor

    Gólok: 2. Shawcross – 27. Falcao


    Stoke City: Begovic – Cameron, Shawcross, Muniesa, Pieters – N'Zonzi, Whealen – Arnautovic (81' Assaidi), Walters, Diouf – Crouch

    Cserék: Butland – Adam, Assaidi, Bardsley, Huth, Shenton, Wilson

    Manchester United: de Gea – Jones, Smalling, Evans – Carrick – Young (74' Rafael), Rooney, Mata, Shaw (64' Herrera) – Van Persie, Falcao (64' Januzaj)

    Cserék: Lindegaard – Blackett, Fletcher, Herrera, Januzaj, Rafael, Wilson

    Játékvezetők: M. Oliver – M. McDonough, L. Betts – M. Atkinson

    Nézőszám: 27.203