Szlovákia – Dánia 4:3 (2:1 szétlövés után) | Svájc – Ausztria 3:4 (0:1 szétlövés után) | Fehéroroszország – Szlovénia 4:2 (vége)
Franciaország – Németország 1:2 (vége) | Norvégia – USA 1:2 (vége) | Lettország – Csehország 2:4 (vége)
vége
Lettország
2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Csehország
szombat 02.05.2015, 20:15A csoportos Világbajnokság • A csoport
Prematch odds
     
    Óriásit kellett küzdenie a cseh válogatottnak, negyedik, mindent eldöntő góljukat is emberelőnyből, ráadásul kettős előny végén sikerült beütniük, viszont másfelől pozitívum a jövőre nézve a remek előnykihasználás. A kapuscsere is jó húzásnak bizonyult, Ondrej Pavelec nem kapott gólt, miután váltotta Salakot. A lettek viszont kőkeményen bekkeltek, remekül kontráztak és használták ki ellenfelük hibáit, és Masalskis személyében zseniális hálóőr védi a kapujukat. Ha ezt a játékot tudják hozni a többi ellenféllel szemben is, akkor nem reménytelen a bennmaradásuk a csoportküzdelmek végén. A csehek tehát végre meg tudták szerezni első győzelmüket hazai jégen, így többezer honfitársukkal együtt hallgathatják nemzeti himnuszukat a találkozó végén. Megható pillanatok, folytatás holnap, újabb hat mérkőzéssel! Tartsanak akkor is velünk! (22:33:14)
     
    60:00
    Mérkőzés vége.
     
    59:52
    Rettentő buta hibával száll el a lettek utolsó utáni esélye is: túl sok játékos a jégen, két perces büntetés...
     
    59:30
    Masalskis elindult volna lefele, de korongot szereznek a csehek, így visszatáncol.
     
    58:40
    Voracek szerez korongot a saját harmadában, és végigszólózza a pályát nyakában egy lett játékossal, majd lő, Masalskis lábbal kitolja.
     
    58:00
    Belül az utolsó két percen, a letteknek most már mindent egy lapra kell feltenniük.
     
    56:33
    Már Masalskisnak van dolga a másik oldalon.
     
    56:00
    Ziccerig játszanak egy akciót a lettek, de Dzerins nem tudja jobbról behúzni, Pavelec remekül ér át a túlsó sarokra, és hárít.
     
    53:30
    Koukal kap nagyot az egyik lett játékostól a semleges harmadban, de nincs kiállítás.
     
    53:11
    Csehország kiegészült.
     
    51:11
    Nemec tolja palánkra ellenfelét a cseh kapu mögött, magas bot miatt leültetik két percre.
     
    51:00
    Cseh akció végén Masalskis tenyerelne rá a korongra, de Kovar Jan rácsúszik, ezt követően a lett védők hanyatt lökik és belegyalulják a jégbe, majd Jagr érkezik megtorolni. Cibulskissal majdnem kialakul egy jó kis bunyó, és más párok is egymást fogják már, de a játékvezetők végül nem hagyják a verekedést.
     
    50:34
    Megindulna a cseh roham, de les.
     
    49:40
    Nem tudnak a lettek nyomást gyakorolni Pavelec kapujára, a csehek nagyon magabiztosan ölik az órát.
     
    48:08
    Les, majd Darzins akad össze az egyik cseh játékossal, de a játékvezetők szétválasztják őket. Darzinsnak nagyon úgy tűnik, hogy elgurult a gyógyszere, a vonalbíróval is vitatkozik.
     
    47:00
    Ez a gól mindent megváltoztatott, a letteknek ki kell jönniük a sündisznóállásból és támadni, a vérszemet kapó csehek így egyre többször jutnak el Masalskis kapujáig.
    Jakub VORACEK - 2:4

    Jakub VORACEK - 2:4

     
    45:28
    Csehország gólt szerzett!


    Abban a pillanatban, hogy letelt az egyik büntetés, Voracek bevarrta Csehország negyedik gólját! Körbeadogatták a lett háromszöget, majd a Philadelphia Flyers támadója jobbról kilőtte a hosszú sarkot, Masalskis tehetetlen volt! Kétgólos cseh előny, először a meccsen! Ezzel, mivel már pont letelt az egyik büntetés, Lettország ki is egészült.

    bayernfan

    Gólok és gólpasszok: 14. Daugavins (Darzins), 24. Redlihs (Sprukts) – 23. Jordan (Cervenka, Novotny), 25. Kovar (Nakladal, Erat), 33. Jagr (Erat, Kovar), 46. Voracek (Kovar, Nakladal)


    Lettország: Masalskis (Mustukovs) – Jerofejevs, Redlihs, Bukarts, Sprukts, Redlihs – Sotnieks, Galvins, Darzins, Daugavins, Dzerins – Sirokovs, Cibulskis, Saulietis, Berzins, Cipulis – Jass M., Skvorcov, Abols, Jass K.
    Csehország: Salak (Pavelec) – Nemec, Hejda, Voracek, Sobotka, Erat – Kolar, Nakladal, Jagr, Kovar Jan, Klepis – Caslava, Jordan, Cervenka, Novotny, Smolenak – Krejcik, Simon, Koukal, Zatovic.