Ajka – Szeged 2011 1:0 (vége) | Sopron – BFC Siófok 3:1 (vége) | – Cegléd 4:1 (vége)
Kaposvári Rákóczi FC – Szigetszentmiklós 3:1 (vége) | Mezőkövesd Zsóry FC – Aqvital FC Csákvár 1:0 (vége) | Gyirmót – ZTE 3:1 (vége)
Békéscsaba – Szolnok 2:0 (vége)
vége
Gyirmót FC Győr
3:1 (1:0)
ZTE FC
szombat 02.05.2015, 19:00 • Gyirmót Stadion, Győr-Gyirmót • Merkantil Bank Liga
Prematch odds
     
    Az első tíz perc kivételével a hazaiak játszottak fölényben, de mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, így igazi gólhelyzet nem alakult ki a kapu előtt. A félidő hajrájában a hazaiak előbb lesről, majd szabályos körülmények között is a hálóba találtak. A fontos lélektani pillanatban szerzett gól meghatározta a második félidő kimenetelét is, ugyanis a folytatásban a hazaiak egyre magabiztosabbá váltak, több volt a veszély a támadásaikban, majd Beliczky és Bobál góljával eldöntötték a három pont sorsát. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott a Zalaegerszeg, szépíteni is tudtak, de már nem tudták izgalmassá tenni a mérkőzést. (20:57:04)
     
    90
    Csere a Gyirmót FC Győr-nél/nál: lemegy Kiss M., bejön Graszl.
     
    85
    Csere a Gyirmót FC Győr-nél/nál: lemegy Madarász, bejön Papp.
     
    81
    Ezzel a találattal még izgalmassá teheti a végét a ZTE.
     
    80
    A ZTE gólt szerzett!
    Babati ível be szögletet jobbról, KOVÁCS GERGŐ előzi meg a védőket a jobb saroknál és nagy erővel a kapu bal oldalába fejel! 3:1
     
    80
    Sárga lapos figyelmeztetésben részesül Lázár (Gyirmót FC Győr) Babatit buktatta a jobb oldalon.
     
    79
    Sárga lapos figyelmeztetésben részesül Pajor (ZTE FC) lerántásért.
     
    78
    Városi elé kerül egy labda, aki nagy helyzetből Somogyiba lő.
     
    76
    Az egyre magabiztosabbá váló hazaiak ezzel a góllal eldöntötték a mérkőzést.
     
    74
    A Gyirmót gólt szerzett!
    Beliczky és Cseri passzolgatnak a bal oldalon, utóbbi ível át kiváló labdát a túloldalra, BOBÁL GERGELY veszi át és tizenkét méterről a kiinduló kapus mellett a jobb sarokba helyezi! 3:0
     
    70
    Csere a Gyirmót FC Győr-nél/nál: lemegy Gyurján, bejön Cseri.
     
    67
    Csere a ZTE FC-nél/nál: lemegy Vittmann, bejön Városi.
     
    65
    Csere a ZTE FC-nél/nál: lemegy Króner, bejön Bíró.
     
    65
    Beliczky ad remek labdát Bobálnak, aki a bal összekötő helyéről nagy helyzetből a kapusba lő.
     
    58
    Ez a demoralizáló gól, lehet, hogy megpecsételi a Zalaegerszeg sorsát.
     
    57
    A Gyirmót gólt szerzett!
    Egy a védők mögé beívelt labdát néz el Króner, BELICZKY GERGŐ csap le rá, és a kiinduló kapus fölött tizennégy méterről emel a kapu közepébe! 2:0
     
    Az első tíz perc kivételével a hazaiak játszottak fölényben, de mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, így igazi gólhelyzet nem alakult ki a kapu előtt. A félidő hajrájában a hazaiak előbb lesről, majd szabályos körülmények között is a hálóba találtak. A fontos lélektani pillanatban érkezett gól meghatározó lehet a második félidő játékát illetően is.
     
    44
    A Gyirmót a félidő végére megtörte a vendégek ellenállását, fontos pillanatban jött ez a gól.
     
    43
    A Gyirmót gólt szerzett!
    Gyurján ad be jobbról, a hosszú sarokról visszafejelt labdát BOBÁL GERGELY közelről fejjel továbbítja a bal sarokba! 1:0
     
    30
    Az első tíz percet leszámítva a hazaiak birtokolták többet a labdát, sok a pontatlanság, egyik oldalon sem alakult ki igazi gólhelyzet.
     
    A labdarúgó NBII-ben még öt fordulót rendeznek, vagyis közel a végkifejlet, a feljutás szempontjából fontos mérkőzést játszanak ma Gyirmóton, ahol a helyi gárda a Zalaegerszeget fogadja ma este.

    A Gyirmót 14-9-2--es mérlegének köszönhetően a második helyen áll, csak két ponttal maradnak el az éllovas Vasastól, de hárommal megelőzik a Békéscsabát, és héttel a Mezőkövesdet.

    Elképzelhető, hogy utóbbi adat lesz igazán fontos, mert elvileg csak két csapat jut fel az élvonalba, de ha a Győri ETO nem tudja megtartani a tagságát, akkor az NBII harmadik helyzetteje is feljut.

    Persze ez még csak elmélet, így a Gyirmótnak hazai környezetben nyernie kell zalai vetélytársa ellen. A Zalaegerszeg mérlege 8-8-9, az ezért járó 32 pont a biztos tagságot jelenti a középmezőnyben, feljutási esélyeik nincsenek, kiesni sem fognak, ez szinte biztos.

    A két csapat közül a Gyirmót van jobb formában, szeptember óta veretlenek, az utolsó három meccsüket megnyerték, míg a vendégek három zsinórban elszenvedett vereség után le tudták győzni a Mezőkövesdet odahaza, ezzel szívességet tettek a Gyirmótnak, de hálát nem nagyon várhatnak ezért, az esélyek hazai győzelmet jeleznek előre.

    Tóth Gábor

    Gólok: 43. Bobál, 57. Beliczky, 74. Bobál – 80. Kovács G.

    Lapok:   80. Lázár (GYFC) – 79. Pajor (ZTE)


    Gyirmót FC Győr: Somogyi – Nagy S., Balog, Lázár, Fejes – Kiss M.(90' Graszl), Madarász (85' Papp) – Gyurján (70' Cseri), Magasföldi, Beliczky – Bobál

    Cserék: Rusák – Tóth N., Paku, Bohner, Papp, Cseri, Graszl

    Vezetőedző: Sisa Tibor

    ZTE FC: Szappanos – Pajor, Króner (65' Bíró), Forgács, Bedi, Kovács G., Délczeg, Vittmann (67' Városi), Szakály, Babati, Daru

    Cserék: Czirjék – Kovács Gy., Szőllősi, Tóth B., Bíró, Városi, Murai

    Vezetőedző: Lendvai Miklós

    Játékvezetők: Szilasi Szabolcs – Kiss Balázs, Pápai Zoltán – Horváth Tibor