Bayern München – Hannover 96 4:0 (vége) | Borussia Dortmund – Hamburger SV 0:1 (vége) | Bayer Leverkusen – SC Paderborn 07 2:2 (vége)
1899 Hoffenheim – FC Schalke 04 2:1 (vége) | Werder Bremen – SC Freiburg 1:1 (vége) | Eintracht Frankfurt – 1. FC Köln 3:2 (vége)
vége
TSG 1899 Hoffenheim
2:1 (2:0)
FC Schalke 04
szombat 04.10.2014, 15:30 • Rhein-Neckar-Arena, Sinsheim • Bundesliga
Prematch odds
     
    89
    Firmino helyett Vestergaard érkezett az utolsó percekre.
     
    88
    Schipplock kapott sárga lapot.
     
    88
    Ziccerben törhetett volna kapura Zuber, de Fahrmann jó ütemben mozdult ki és elcsípte a labdát lábbal a lövésnél.
     
    86
    Cseréhez készülődnek a hazaiak. Elyounoussi helyett Zuber folytatja.
     
    83
    A Schalke gólt szerzett!
    KLAAS-JAN HUNTELAAR kapott labdát elől, majd 17 méterről váratlanul kapura lőtte, a bal alsó sarokba varrta! Teljesen váratlanul szépít a Schalke! 2-1!
     
    77
    Elyounoussi fejére varázsolta a labdát a szabadrúgásnál Rudy, de előbbi 10 méterről tisztán fejelve is a bal kapufa mellé trafált!
     
    76
    A jelek szerint Matip nem nyugodott le a nemrég kapott sárga laptól, ismét akasztja ellenfelét, Vollandot. Második sárga, tehát piros lap.
     
    75
    Schipplock vette át a labdát 18 méteren, kapu felé fordult, majd tüzelt, megpattant egy védőn, de így sem sokkal ment mellé!
     
    74
    Choupo-Moting helyett Obasi a folytatásban. Nincs több vendég csere.
     
    74
    Érthetetlen ez a durvulás. Fuchs is hátulról durván csúszik be, sárga lap.
     
    71
    Ismét egy sárga lap, most Matip a bűnös. Úgy tűnik, kezd elszállni a vendég játékosok agya. Megint semmi köze nem volt a labdához a durva belépőnek.
     
    70
    Páros lábbal szállt bele Aogo az egyik hazai játékosba a felezőnél méregből. Örülhet, hogy csak sárgát kapott, mert véleményem szerint ez tipikus példája volt az azonnali piros lapnak.
     
    65
    Schipplock váltja a második gólt szerző Szalai Ádámot. Az első hazai csere.
     
    59
    Hatalmas helyzet adódott a vendégek kapuja előtt. Fahrmann kijött egy bal oldali szöktetésre, jól zárta a szöget, de valahogy túljutott rajta a labda, éles szögből beadta Draxler, de végül a védők eltakarították a labdát a gólvonalról!
     
    57
    Huntelaar kapott sárga lapot egy buktatásért.
     
    46
    Két csere is történt a szünetben, mindkettő a Schalke részéről. Höger és Neustadter helyett érkezett Friedrich és Barnetta.
     
    44
    Uchida húzta meg a jobb oldalon, Elyounoussi felvágja, sárga lap.
     
    39
    Choupo Moting beadását Draxler középen, 10 méteren még meg is nézhette hova lövi tisztán, de a jobb kapufa mellé lőtt 1-2 centivel!
     
    37
    Jobb oldali ellenakció a hazaiaktól, Szalai beadására középen Firmino érkezett tökéletes ütemben 6 méteren, de Fahrmann remekül zárta a szöget!
     
    34
    Neustadter kapott egyet egy lendülő kéz miatt a középpályán. Nem volt szándékosság, de némi ápolásra szorul a vendégek játékosa. Közben Szalai kap sárga lapot.
    SZALAI - 2:0
     
    30
    A Hoffenheim gólt szerzett!
    Höger eladott labdájából iramodott meg a Hoffenheim, a jobb oldali passz Firminotól SZALAI ÁDÁMNAK jött tökéletesen egy váltással, a magyar támadó pedig nem hibázott, a léc alá varrta! 2-0!
     
    28
    Szalai okos passzal, sarokkal tette Firmino elé, aki azonnal rá is durrantotta, de 20-30 centivel a bal kapufa mellett suhant el a lövés!
     
    23
    Helyzet már a túloldalon, Firmino egy csellel elküldte védőjét, majd a tizenhatoson belülről, jobbról lövésre szánta el magát, Fahrmann biztosan fogta!
    ELYOUNOUSSI - 1:0
     
    14
    A Hoffenheim gólt szerzett!
    Sakk-matt helyzetbe került a hazai csapat és nem is hibázta el. Volland indította Firminot, aki tökéletes labdát tálalt a középen érkező
    TARIK ELYOUNOUSSI számára, aki középről, néhány méterről nem is hibázta el, az üres kapuba belsőzte! 1-0!
     
    13
    Kiváló indítás Vollandtól a jobb oldalon, Szalai kisodródva ugyan, de tisztán lőhetett, Fahrmann azonban túljárt a magyar fiú eszén és a lapos lövést lábbal védte!!
     
    2
    Váratlanul hatalmas helyzetbe került a Schalke, Choupo-Moting kapott remek indítást középen, de nem vette át tökéletesen, így az alapvonalon túlra pattant róla a labda, csak a kapussal állt volna szemben, nem volt les!!

    Kármán Zoltán

    Gólok: 14. Elyounoussi, 30. Szalai – 83. Huntelaar

    Lapok:   34. Szalai (HOF), 44. Elyounoussi (HOF), 88. Schipplock (HOF) – 57. Huntelaar (SCH), 70. Aogo (SCH), 71. Matip (SCH), 74. Fuchs (SCH)   76. Matip (SCH)


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Rudy, Süle, Strobl, Beck – Polanski, Schwegler – Volland, Roberto Firmino (Vestergaard 89') – Elyounoussi (Zuber 86') – Szalai (Schipplock 65')
    Cserék: Grahl – Schipplock, Zuber, Abraham, Modeste, Vestergaard, Herdling

    FC Schalke 04: Fahrmann – Uchida, Matip, Neustadter (Barnetta 46'), Fuchs – Aogo, Höger (Friedrich 46') – Choupo-Moting (Obasi 74'), Meyer, Draxler, Huntelaar
    Cserék: Wetklo – Friedrich, Boateng, Clemens, Obasi, Barnetta, Sobottka

    Játékvezetők: F. Meyer – F. Willenborg, H. Henschel

    Nézőszám: 30000