FK Anzsi Mahacskala – KRC Genk 0:0 (vége) | FC Dnipro Dnipropetrovsk – Tottenham Hotspur 1:0 (vége) | Juventus FC – Trabzonspor 2:0 (vége)
Odessa – Olympique Lyon 0:0 (vége) | Esbjerg FB – ACF Fiorentina 1:3 (vége) | Dynamo Kijev – Valencia 0:2 (vége)
PAOK – Benfica 0:1 (vége) | Liberec – AZ Alkmaar 0:1 (vége) | Maccabi Tel Aviv F.C. – FC Basel 0:0 (vége)
FC Porto – Eintracht Frankfurt 2:2 (vége) | Real Betis – FC Rubin Kazany 1:1 (vége) | Swansea City – SSC Napoli 0:0 (vége)
FC Viktoria Plzen – FC Shakhtar Donetsk 1:1 (vége) | S. S. Lazio – Ludogorets 0:1 (vége) | Ajax Amsterdam – Salzburg 0:3 (vége)
vége
FC Viktoria Plzen
1:1 (0:0)
FC Shakhtar Donetsk
csütörtök 20.02.2014, 21:05 • Štruncovy Sady Stadión, Plzen • Európa liga
Prematch odds
     
    90+2
    Prochazka is besárgul, ő Ferreyrát bántotta.
     
    88
    Limbersky kap sárgát, miután Freddel szemben szabálytalankodott.
     
    87
    A vendégek is cserélnek, Eduardo érkezik Douglas helyett.
     
    87
    Bakos váltja Kolart.
     
    85
    Rakitskiy végezte el ezt is, az erőteljes lövés ugyan középre érkezett, de Kozacik kezéből kipattan, másodjára tudta csak összeszedni, Ferreyra startolt rá.
     
    85
    Ferreyra váltja Luiz Adrianot.
     
    81
    A hazaiak első cseréje Wagner, a gólszerző Tecl helyére érkezik.
     
    76
    Horváth is besárgul a hazaiaktól, bár kicsit szigorú volt az ítélet. Szimulálásért kapta, de nem találom jogosnak. Mehetett volna a játék tovább, nem szándékosan esett el a csehek csapatkapitánya.
     
    73
    Alex kapott a bal oldalon nagyszerű labdát, előtte üres tér, neki is iramodott, majd Reznik mellett befele indult, jobbal el is vállalt egy lövést, de a jobb kapufa mellé tekerte.
     
    69
    Ismaily lőtte el keresztbe a kapu előtt a 16-os bal sarkáról a labdát, középen Luiz Adriano várta, de éppen hogy lekésett a passzról. Kozacikon már túljutott a játékszer!
     
    68
    A mérkőzés első cseréjét az ukránok hajtják végre, Bernard váltja Taisont.
     
    64
    A Shakhtar gólt szerzett!


    Srna a saját térfelének közepéről indította a megugró LUIZ ADRIANOT, aki egy az egyben mehetett az átvétel után Kozacikra és gól is született belőle!
     
    62
    A Plzen gólt szerzett!


    Bal oldalról ívelt be Horváth egy szabadrúgást az alapvonaltól 35 méterről, az ötös jobb oldalán Cisovky ugrott fel ős fejelte vissza középre, ahol STANISLAV TECL érkezett és szintén öt méterről bólintott a kapu közepébe. Pyatovnak esélye se volt a jobb kapufától visszaérni.
     
    58
    Újabb vendég sárga Rakitskiy kapta, Horváthot tarolta le.
     
    54
    Durisra csúszott rá késve Hübschman, a második sárga a vendégeknél.
     
    50
    Alex hozta fel középen ügyesen a labdát, majd a tizenhatos bal oldalára passzolt Taisonnak, aki a középen az ötösre érkező Luiz Adrianonak passzolt volna középre, de hatalmasat mentett Prochazka! Kivágta szögletre!
     
    44
    Horváth vette észre, hogy kinn áll Pyatov és próbálta meg átemelni 35 méterről, ügyes próbálkozás volt, de egy picit túl méretezte, de a hálóőr is visszaért!
     
    38
    Fred jutott helyzetbe a bal oldalt a tizenhatoson belül kiszorított helyzetben, de onnan is rálőtte, Cisovsky-n pattant meg, róla pedig keresztbe elpattogott a kapu előtt és kiment a kapufa mellett! Szerencséje volt a hazaiaknak. Szöglet!
     
    34
    Douglas ütötte el hátulról Horváthot, sárga a jutalma.
     
    31
    Petrzela kapja a mérkőzés első sárga lapját. Kézzel ért bele a labdába a tizenhatos bal sarkánál ezzel megakadályozva egy helyzetet. Akár pirosat is ért volna...
    Jó helyről rúghat a Donetsk!
     
    24
    Alex iramodott meg a jobb szélen és gyorsította fel a játékot, majd középre emelt erősen a befutó Taisonnak, de a védővel a nyakán csak kapu fele tudta irányítani a labdát, kapura nem!
     
    20
    Taison egy lepattanó labdát küldött mellé a tizenhatos bal sarkáról, de az üres kapuba nem talált be. Mellé emelte! Kozacik az előtte lőni próbáló Alexre ment ki.
     
    18
    Rakitskiy középről olyan harminc méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, de se túl erős nem volt, középre is ment, lehet pont ez tréfálta meg Kozacikot, aki kis híján bevédte a saját kapujába ezt a lövést. Végül a jobb kapufa mellett csorgott a kapu mellé szögletre.
     
    16
    Felpörgött a Plzen és Horava!
    Duris a bal oldali szögletzászlónál tekert befele, Horava csúsztatott, de Píatov könnyedén szedte le a nyolc méterről leadott bólintást.
     
    15
    Nagy lehetőséget dolgozott ki a Plzen!
    A jobb szélen az alapvonalnál Petrzela kapott labdát, megvárta a társait, majd Horavához passzolt, aki kapásból lőtt is, de Kucher bele tudott lépni és így blokkolni. A középpályás 11 méterről durrantott kapura.

    Jankó Gergely

    Gólok: 62. Tecl – 64. Luiz Adriano

    Lapok:   31. Petrzela (PLZ), 76. Horváth (PLZ), 88. Limbersky (PLZ), 90+2. Prochazka (PLZ) – 34. Douglas (SHA), 54. Hübschman (SHA), 58. Rakitskiy (SHA)


    FC Viktoria Plzen: Kozacik – Reznik, Cisovsky, Prochazka, Limbersky – Horava, Horváth, Petrzela, Duris, Kolar (87. Bakos) – Tecl (81. Wagner). Cserék: Bolek, Hejda, Hubnik, Hrosovky, Kovank, Wagner, Bakos.
    FC Shakhtar Donetsk: Pyatov – Srna, Kucher, Rakitskiy, Ismaily – Fred, Hübschman, Dougles (87. Eduardo), Alex, Taison (68. Bernard) – Luiz Adriano (85. Ferreyra). Cserék: Kanibolotskiy, Chygrynskiy, Stepanenko, Bernard, Ilsinho, Eduardo, Ferreyra.

    Játékvezetők: Tasos Sidiropoulos, Christos Akrivos, Efthimis Damianos
    csütörtök 27.02.2014