PSV Eindhoven – Zenit 0:1 (vége) | BSC Young Boys – Everton FC 1:4 (vége) | Aalborg – Club Brugge KV 1:3 (vége)
Torino FC – Athletic Bilbao 2:2 (vége) | VfL Wolfsburg – Sporting CP 2:0 (vége) | FC Dnipro Dnipropetrovsk – Olympiacos FC 2:0 (vége)
Trabzonspor – SSC Napoli 0:4 (vége) | AS Roma – Feyenoord Rotterdam 1:1 (vége) | RSC Anderlecht – Dinamo Moszkva 0:0 (vége)
Sevilla – Borussia M'gladbach 1:0 (vége) | Ajax Amsterdam – Legia 1:0 (vége) | En Avant Guingamp – Dynamo Kijev 2:1 (vége)
Villarreal – Salzburg 2:1 (vége) | Liverpool F.C. – Besiktas JK 1:0 (vége) | Tottenham Hotspur – ACF Fiorentina 1:1 (vége)
Celtic Glasgow – Internazionale 3:3 (vége)
vége
RSC Anderlecht
0:0 (0:0)
Dinamo Moszkva
csütörtök 19.02.2015, 21:05 • Constant Vanden Stock Stadium, Anderlecht • Európa liga
Prematch odds
     
    Az első fordulóban rengeteget lőtt az Anderlecht, elsősorban Tielemans próbálkozott, de egyikből sem sikerült gólt szerezni, a moszkvai oldalon Dzsudzsák lövése kiemelendő, de Proto kapus bravúrral védeni tudott.

    A második félidőben orosz helyzetekkel kezdődött a játék, ismét Dzsudzsák lövése okozta a legnagyobb veszélyt. Ezt leszámitva nem sokat próbálkoztak a moszkvaiak, sőt a 75.percben Güttnert kiállitották, és megfogyatkozott az orosz csapat. Innentől végig a belgák próbálkoztak. Tielemans lövése, és Mitrovic lövése is elakadt Gabulovban! 25-ször lőtt az Anderlecht, ennyiből illett volna gólt szerezni, ez nem sikerült! A végeredmény tehát Anderlecht – Dinamo Moszkva 0:0, köszönjük figyelmüket! (23:00:08)
     
    90+2
    Mitrovic lőtt tisztán tizenegy méterre szemben a kapuval! Feladta Gabulovnak, hihetetlen miket kihagynak a belgák.
     
    86
    Kabasele érkezett Acheampong helyére. A cserék elfogytak.
     
    83
    Leya érkezett Vanden Borre helyére.
     
    81
    Tielemans kapott pontos passzt Dendonckertől, majd lőtt, Gabulov bemutatta a meccsen nem első óriási védését!
     
    80
    Valbuena le, Ionov be.
     
    75
    Güttner megkapta második lapját, amiért becsúszott szabálytalanul. Az elsőt műesésért kapta! Buta hiba. Mehet zuhanyozni.
     
    73
    Vanden Borre most már nem ússza meg lap nélkül.
     
    70
    Zhirkov érkezett Dzsudzsák helyére.
     
    69
    Kozlov megmozdulása sárga lapot ért.
     
    67
    Defour helyére Colin érkezett.
     
    58
    Dzsudzsák tolt egyet a labdán, majd tüzelt jó 25-ről! A lövést Proto ujjheggyel szedte ki a jobb sarokból! Ő a moszkvaiak legveszélyesebb játékosa ezidáig.
     
    57
    Büttner kapott sárgát műesés miatt, plusz szabadrúgás kifelé.
     
    57
    Denisov adta el a labdát, amire Mitrovic csapott le majd lőtt. Lapos lövése azonban a kapu jobb oldala mellett kötött ki!
     
    56
    Yusupov fegyelmezetlen, kapott egy sárgát.
     
    54
    Denisov megmozdulása sárga lapot ért Felix Zwayer játékvezetőnél.
     
    51
    Denisov érkezett Kuranyi helyére.
     
    Hihetetlen mennyiszer próbálkozott az Anderlecht! Számszerint 16-szor. Akár több góllal is vezethetne, de Gabulov remekül él együtt a játékkal, és jól véd. Amiknél pedig tehetetlen, azok mellé szállnak centikkel. A Moszkvának egy komolyabb helyzete volt, Dzsudzsák lövése. Proto bravúrral tolta a rövid felsőbe tartó lövést szögletre! Reméljük, hogy a sok-sok támadás góllá érik a második félidőben. Tartsanak velünk!
     
    45+3
    Hihetetlen mit hagyott ki Rolando! Tisztán fejelhetett, majd centikkel fejelt a kapu jobb oldala mellé!
     
    38
    Dzsudzsák sarokrúgását kifejelték. Támadhat az Anderlecht.
     
    37
    A legnagyobb moszkvai lehetőség, parádés labdát kapott Dzsudzsák, majd tüzelt eléggé kiszoritott helyzetből, Proto remekül védte a rövid felsőbe tartó lövést! Szöglet.
     
    35
    Deschacht fejelt ezúttal a rövid sarokra, ezt a párharcot is Gabulov nyerte, a kapus ismét szögletre mentett!
     
    34
    Acheampong kapott pontos passzt, majd lőtt tizenegy méterről. Gabulov bravúrral védte a léc alá tartó lövést. Szöglet.
     
    18
    Tielemans kapott pontos passzt, Samba lemaradt. A lövésre nem maradt energia, és Gabulov ölében kötött ki, hiszen középre is tartott.

     
    Sérültek:

    Anderlecht: Conté, Mbemba, Suárez, Sylla
    kétes: Defour

    Dinamo Moszvka: –
    kétes : Ionov, Granat, Manolev
     
    Az Európa Liga kieséses küzdelmei is megkezdődnek. Az 1/16 döntő egyik ilyen mérkőzése lesz az Anderlecht – Dinamo Moszkva.

    Az Anderlecht a belga bajnokságban jelenleg a 2. Négy pont a lemaradása a Club Brugge-vel szemben. Otthon remekel a csapat, hisz legutóbbi tíz meccséből nyolcat megnyert, két döntetlen mellett. Legutóbb novemberben kapott ki a Standard Liege-től odahaza. A BL csoportköréből nem sikerült továbbjutniuk, csupán a harmadik helyet érték el, az utolsó meccsen a Galatasarayt verték meg, ezzel sikerült az EL Kupát érő, harmadik helyet elérni.

    A Dinamo Moszkva jelenleg harmadik az orosz bajnokságban, lemaradásuk kilenc pont. Legutóbbi tíz idegenbeli meccsükből hatot megnyertek, egy x , és három vereség emellett a mérleg. Az Európa Ligában a csoportos küzdelmekben szenzációs eredményt értek el, hiszen mind a hat csoport meccsüket megnyerték, és 18 ponttal zárták a csoportkört! Legutóbbi vereségük novemberben volt, amikor a Lokomotiv Moszkva vendégeként kaptak ki.

    Szoros mérkőzés lesz, teljesen megjósolhatatlan a végkimenetel, bizakodjunk a sok gólban! Tartsanak velünk!

    SportLackó93

    Gólok:

    Lapok:   73. Borre (AND) – 54. Denisov (DMO), 56. Yusupov (DMO), 57. Büttner (DMO), 69. Kozlov (DMO)   75. Güttner (DMO)


    RSC Anderlecht: Proto (C) – N'Sakala, Deschacht, Rolando, Vanden Borre ( 83' Leya ) – Dendoncker, Tielemans, Defour ( 67' Colin ) – Acheampong, Mitrovic, Najar
    Cserék: Roef – Colin, Gohi B., Heylen, Kabasele, Leya, Nuytinck

    B. Hasi

    Dinamo Moszkva: Gabulov – Kozlov, Hubocan, Samba Büttner – Kokorin (C), Vainqueur, Yusupov, Dzsudzsák ( 70' Zhirkov ) – Valbuena ( 80' Ionov ), Kuranyi ( 51' Denisov )
    Cserék: Shunin – Denisov, Douglas, Ionov, Rotenberg, Zhirkov, Zobnin

    Edző: S. Cherchesov

    Játékvezetők: Felix Zwayer – Marco Achmüller, Thorsten Schiffner (Németország)
    csütörtök 26.02.2015