FC Schalke 04 – 1899 Hoffenheim 4:0 (vége) | Borussia M'gladbach – FC Augsburg 1:2 (vége) | VfB Stuttgart – Braunschweiger TSV Eintracht 1895 2:2 (vége)
Hannover 96 – Bayer Leverkusen 1:1 (vége) | VfL Wolfsburg – Bayern München 1:6 (vége) | Hamburger SV – Eintracht Frankfurt 1:1 (vége)
Norimberk – Werder Bremen 0:2 (vége)
vége
Borussia M'gladbach
1:2 (1:1)
FC Augsburg
szombat 08.03.2014, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Bundesliga
Prematch odds
     
    Kircher lefújja a mérkőzést, a Borussia Mönchengladbach pedig ismét előnyből veszít mérkőzést a Borussia-Parkban. Komoly gondok vannak a csapatnál, a játékosok fejüket lesütve sétálnak oda a szurkolókhoz megköszönni a biztatást. A találkozó végig kiegyensúlyozott volt, mindkét fél remekül futballozott, talán a döntetlen igazságosabb lett volna, de az Augsburg kicsivel jobban gazdálkodott helyzeteivel, és ez most három pontot jelent a nekik. Egyáltalán nem érdemtelen a vendég győzelem, az Augsburg ezzel megelőzi a Borussia-t a tabellán, és tovább folytatja remeklését. A végeredmény tehát Borussia Mönchengladbach – FC Augsburg 2:1! Köszönjük a figyelmet!



    (Fotó: FC Augsburg) (17:25:57)
     
    90+2
    Korb labdavesztését követően Hahn hozhatja a játékszert, keresztpasszába még belelép Dominguez, de Kohr már ki tudja tenni a jobb oldalon érkező Vogt-nak a labdát. A szélső védő 15 méterről a hosszú alsó sarok mellé lő!
     
    90
    Mlapa szerzett labdát a vendég térfélen, jobbról vitte be a tizenhatosra, az éles szögből megeresztett lövése viszont gyenge lett, Manninger könnyedén fogta.
     
    86
    Az utolsó csere a mérkőzésen a vendégeké: az egyenlítő gólt szerző Halil Altintop hagyja el a pályát, helyén Dominik Kohr!
     
    84
    Lucien Favre még változtat egy utolsót: Nordtveit jön le, helyén Younes folytatja. Támadó felfogású csere.
     
    82
    Az Augsburg gólt szerzett!
    Ez pedig azért volt fontos mert a kontrából megszerzik a vezetést a vendégek! Altintop tette ki a labdát a jobb szélen felfutó Hahn-nak, aki remek átadással találta meg a tizenhatoson belül TOBIAS WERNER-t. A vendégek szélsője a labdaátvételt követően higgadtan helyezett a kapu bal alsó sarkába 11 méterről a kiérkező ter Stegen mellett! 1:2!



    (Fotó: FC Augsburg, fcaugsburg.de)
     
    81
    Arango passza után Mlapa húzogatta a labdát a vendég tizenhatos előtt, egy becsúszást követően elesett, de a játékvezető nem ítélt szabadrúgást!
     
    74
    Az Augsburg is változtat: Bobadilla helyén a másik dél-koreai, Ji.
     
    74
    Újabb csere a hazaiaknál: Kruse jön le vastaps közepette, Mlapa folytatja a helyén.
     
    72
    Helyzet a másik oldalon! Kruse készítette le a jobb oldalon a labdát az érkező Hrgota-nak, a svéd játékos szerencsével tudta megtartani a játékszert, a lövésébe 13 méterről belelépnek a védők! Szöglet!
     
    71
    Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Altintop jöhetett a labdával, remekül ugratta ki két védő között Vogt-ot, aki jobbról, 12 méterről a hosszú alsó sarok mellé lőtt!
     
    70
    Csere a Borussia-nál is: a remekül játszó Herrmann jön le, Hrgota váltja.
     
    69
    Jöhetett az ellentámadással a Borussia: Herrmann, Raffael, Arango a labda útja, utóbbi 19 méterről vállalja el a lövést középről, nem sokkal megy fölé a próbálkozása!
     
    67
    Korb teszi tovább a labdát Herrmannak, aki a tizenhatos jobb sarkáról tüzel kapásból. Manninger nem meri fogni a rövid sarok felé tartó lövést, a kipattanót viszont jó helyre üti.
     
    65
    Cserél az Augsburg: Callsen-Bracker jön le, Hong váltja.
     
    61
    Raffael tekeri fel a szabadrúgást, Stranzl nem tudja irányítani fejesét, ami végül a kapufán landol, de előtte az osztrák már szabálytalan volt Manninger-rel szemben.
     
    52
    Herrmann vezette rá védőkre a labdát, elvesztette, így pedig jöhetett a vendégek kontrája. Werner vihette zavartalanul, majd miután senki nem lépett ki rá, 23 méterről ellőtte. Centikkel kerülte csak el lövése a bal alsó sarkot!
     
    50
    Helyzet a másik oldalon is! Nagyszerűen hozza ki térfeléről a játékszert a Gladbach, majd az akció végén Herrmann vállalja el a lövést 24 méterre a kaputól. Erőteljes próbálkozását csak másodjára tudja fogni Manninger.
     
    48
    Bal oldali lapos beadást követően Hahn egy kicsit hosszan vette át a labdát a tizenhatos vonalánál, de ezzel pont lekészítette az érkező Moravek-nek, aki 17 méterről alig tévesztette el a jobb alsó sarkot! Remek lövés volt!
     
    35
    Az Augsburg gólt szerzett!
    Egyenlít az Augsburg! Werner bal oldali beadását a hosszú oldalon André Hahn fejeli vissza, középen Dominguez szorításában pedig HALIL ALTINTOP az ötös vonaláról, háttal a kapunak juttatja a jobb alsó sarokba a labdát ollózó mozdulattal! Szépségdíjas gól ez is! 1:1!



    (Fotó: FC Augsburg, fcaugsburg.de)
     
    32
    Werner szöglete Callsen-Brackert találja meg középen, a hátvéd pedig 6 méterről fejel a kapu fölé!
     
    31
    Kruse vezeti fel a labdát, majd játszik össze Raffael-lel, a villámgyors akció végén a német támadó jobbról, 13 méterről veszi célba a hosszú alsó sarkot, de Manninger ismét hárít! Szenzációsan véd a vendégek hálóőre! Szöglettel jöhet a Gladbach.
     
    24
    Jantschke fülelt le egy passzt még a hazaiak térfelén, villámgyorsan jön a Borussia kontrája, melynek végén Raffael kapja a labdát teljesen üresen a tizenhatos előtt Kruse-tól. Egy lövőcsellel kicselezi a kiérkező Manningert, de még a lövés előtt Vogt visszaér, és bravúrosan szerel!
     
    23
    Raffael íveli fel a tizenhatosra a szabadrúgást, senki nem ér bele, így lesz veszélyes, de Manninger újabb nagy bravúrt bemutatva szögletre tolja a bal alsóba tartó labdát!
     
    10
    Mi maradt ki?! Daems és Raffael játszott össze parádésan a bal szélen, előbbi teljesen üresen teszi középre a labdát már a tizenhatoson belül, az érkező Kruse estében helyezi kapura 5 méterről, Manninger pedig földöntúli bravúrral kiszedi a gólba tartó lövést!
     
    5
    A Mönchengladbach gólt szerzett!
    Hihetetlen! Korb fülel le egy passzt Werner elől, majd Kruse teszi tovább a labdát RAFFAEL-nek, aki tol rajta egyet, majd kissé jobbról, 24 méterről kilövi a kapu jobb alsó sarkát. Manninger nem érhette el, hajszálpontos lövés a brazil támadótól! Ezzel a gyönyörű találattal máris vezet a Borussia! 1:0!



    (Fotó: Borussia Mönchengladbach, borussia.de)
     
    1
    Jantschke veszít labdát a saját térfelén, Werner lövésébe még belelépnek, de a kipattanót Baier 30 méterről kapura tűzi, ter Stegen csak másodjára tudja fogni a bal alsó sarokba tartó löketet! Jól kezdődik a meccs!

    Ákos Pallag

    Gólok: 5. Raffael – 35. Altintop, 82. Werner


    Borussia M'gladbach: ter Stegen – Korb, Dominguez, Stranzl, Daems – Nordtveit (84. Younes), Jantschke, Herrmann (70. Hrgota), Arango – Kruse (74. Mlapa), Raffael

    Vezetőedző: Lucien Favre

    Cserék: Heimeroth (K), Brouwers, Rupp, Marx, Younes, Mlapa, Hrgota

    FC Augsburg: Manninger – Vogt, Callsen-Bracker (65. Hong), Klavan, Ostrzolek – Baier, Hahn, Moravek, Altintop (86. Kohr), Werner – Bobadilla (74. Ji)

    Vezetőedző: Markus Weinzierl

    Cserék: Amsif (K), Philp, Hong, Kohr, Ji, Esswein, Milik

    Játékvezetők: K. Kircher – R. Kempter, J. Seidel – M. Wingenbach

    Nézőszám: 49622