Rákosmente KSK – Bölcskei SE 2:2 (vége) | Nagyatádi FC – Csepel FC 0:0 (vége) | Tiszaújváros – DVSC-DEAC 2:1 (vége)
vége
Nagyatádi FC
0:0 (0:0)
Csepel FC
szombat 17.08.2013, 17:30 • Mudin Imre Sportcentrum • NBIII - Nyugati csoport
     
    Üdvözöljük online oldalunkon! A mérkőzés 17:30-kor kezdődik.
     
    Az előző szezon végén a nagyatádi együttes az NB III-s bajnokság Dráva-csoportjában a harmadik helyen végzett, majd a zöld-fehérek a bennmaradásért vívott osztályozó párharcot összesítésben 7-0-ra nyerték a Kőszegi SK ellen. Ezzel szemben a csepeli klub az Alföld-csoportban hatodikként ért célba, így papíron búcsúzott az NB III-tól, azonban a visszalépések miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség a harmadik legjobb hatodik helyen végző piros-kékek számára felajánlotta az indulás lehetőségét.
     
    A nagyatádi együttes Papp Zoltán, míg a csepeliek Gabala Krisztián irányításával egyaránt július 10-én kezdték felkészülésüket az előttünk álló szezonra. Az atádiak részéről nyár folyamán Freischmid Roland, Galamb Dávd, Ivic Ognjen, Kiss János, és Nagy Gergő távozott, míg az érkezők oldalán kilenc nevet találunk: Dragan Zmukic, Garai Krisztián, Kuczkó Márk és Laczkó Dávid Kaposvárról, Kovács Patrik és Kovac Zoltán Komlóról, míg Petrók Viktor Szegedről szerződött a dél-somogyi kisvárosba. Ezzel szemben a csepeliektől hat játékos (Berhidai Zoltán, Facskó Patrik, Szecsei Endre, Tóth András, Vágó Bence, Vinczellér Gergely) távozott, akiknek helyére tizenhárom új futballista (Gyurcsik Attila, Hernádi István Gábor, Horváth Gábor, Iski Gábor, Juhász Gergely, Kálmán Zsolt Csaba, Koziorowski Richárd, Nagy Ákos, Nyéki Már, Pallagi Máté, Szabó Ádám, Szemán Lajos) érkezett, köztük a nagykőrösi gólvágó, Szluka János, aki az előző szezonban 17 mérkőzésen 11 gólt szerzett, az azt megelőző két évben pedig összesen 57-et a megyei I. osztályban.
     
    Nagyatádon bizakodva készülnek a szezonnyitóra, melyen a zöld-fehérek mindhárom pontot otthon kívánják tartani: " – Őszintén szólva, nem ismerem a Csepel csapatát, annyit tudok, hogy sok fiatallal teletűzdelt együttes érkezik hozzánk. Nálunk is voltak minőségi igazolások, egy régebbi mag megmaradt, meglátjuk mire leszünk képesek. Hazai pályán mindenképpen nekünk kell dominálni, és mindent megteszünk, hogy itthon tartsuk a pontokat – szögezte le Csongár Péter, a somogyiak középpályása.
     
    " – Nehéz mérkőzésre és reményeim szerint pontszerzésre számítok. Objektíven látjuk jelenlegi helyzetünket, így a bennmaradáshoz szükséges 15-18 pont megszerzésére törekszünk az őszi szezonban. Az évek óta együtt játszó Nagyatádi FC-t erősíti az NB III legjobb támadója, így ha őt semlegesíteni tudjuk, akkor ponttal távozhatunk – mondta Gabala Krisztián, a Sportbusz Csepel FC szakmai vezetője.
     
    Kiváló labdarúgóidő fogadta a csapatokat. A házigazdák játékosai már fél négykor megérkeztek a Mudin Imre Sportcentrumba, míg a vendég csepeliek fél öt előtt nem sokkal futottak be a találkozó színhelyére.
     
    A találkozót egy perces gyászszünet vezeti fel, a csapatok és a szurkolók a nyáron 76 esztendős korában elhunyt Makkos Miklósra emlékeznek, aki pályafutása során több évig szolgálta a Nagyatádi FC-t, majd pályafutása lezárása után a helyi öregfiúk csapat szakmai munkáját segítette.
     
    1
    A mérkőzés elkezdődött.
     
    1
    A Nagyatádi FC indította 90 perces útjára a labdát. A hazaiak tiszta zöldben, míg a vendégek piros mezben – kék nadrágban és piros sportszárban játszanak.
     
    1
    Alighogy útjára indult a labda, rögtön meg is állt a játék, ugyanis egy ütközés következtében a csepeli Juhász László maradt lent, és szorult ápolásra.
     
    3
    Juhász kapott remek indítást a jobb oldalon, de a remek ütemben érkező Dekanics szögletre tisztázott, a sarokrúgást pedig a hazaiak kapusa, Gyenes biztosan húzta le.
     
    3
    A sarokrúgásnál kialakult kavarodás után Petrók Viktor maradt lent, aki ápolásra szorult, de folytatni tudja a játékot.
     
    8
    A második nagyatádi támadás során Laczkó adott be a bal oldalról, de rosszul eltalált labdája a kapu mögé hullott.
     
    10
    Egyelőre az iramra nem lehet panaszunk, a felek elsősorban a mezőnyben küzdenek egymással, de az utóbbi percekben a házigazdák kezdeményeznek valamivel többet.
     
    12
    A szezonnyitó találkozóra mintegy 200 néző látogatott ki a Mudin Imre Sportcentrumba. Ami már a bizonyos, hogy a hangulatért a csepeli tábor lesz felelős, amely nagyjából 20-25 fős "küldöttséggel" képviselteti magát, és megállás nélkül buzdítja az övéit.
     
    15
    Semmi említésre méltó eseményről nem tudunk beszámolni, a csapatok az utóbbi percekben csak a mezőnyben járatják a játékszert.
     
    17
    Koziorowski szerzett labdát a felezővonalnál, Juhász Lászlót indította volna, de az ígéretes helyzetben lévő csepeli támadó elől Kuckó Márk tisztázott.
     
    19
    A mérkőzés első óriási lehetősége! A vendégek végezhettek el egy szabadrúgást a bal oldali szögletzászló előtti területről. Teplán remekül tekerte be a labdát, amely talán még a bal oldali kapu tövét is súrolva hagyta el a játékteret!
     
    21
    Csongár ugratta ki Vukan Nikolicot, aki egyedül törhetett kapura, de a csepeliek kapusa az utolsó pillanatban tisztázni tudott a hazaiak támadója elől.
     
    26
    Szépen végigjátszott csepeli támadás végén Juhász kanyarított középre a jobb oldalról, a középen remek ütemben berobbanó Teplán elől Szabó Szabolcs tisztázott.
     
    30
    Csongár játszott a jobb oldalról Garai elé, aki mintegy 35 méterről az égbe bombázta a labdát... Az utóbbi percekben leült a mérkőzés, és a hangulat is családiassá vált.
     
    31
    Sérülések tekintetében jól állunk, ezúttal Haraszkó maradt lent, és szorult ápolásra, pedig nem beszélhetünk durva mérkőzésről.
     
    34
    A felek ismét a mezőnyben gyűrik egymást, a nagyatádiak újfent valamivel többet kezdeményeznek, de helyzetek nélkül telnek – múlnak a percek.
     
    38
    Csongár szolgálta ki tanári labdával Kuckót, aki rosszul tekert középre a jobb oldalról, majd a mezőnybe kifejelt játékszert Szabó Szabolcs messze a kapu fölé küldte...
     
    43
    Mi maradt ki! Csongár három védő között nagyszerű labdával ugratta ki Vukan Nikolicot, aki 13 méterről elpöckölte a játékszert a csepeliek kifutó hálóőre mellett, de a labda a bal kapufa mellett elhagyta a játékteret!
     
    Befejeződött az 1. félidő.
     
    45
    Hosszabbítás nélkül véget ért az első félidő.
     
    45
    Egy kis statisztika a szünetben:
    Kapura lövés/fejes: 4-2
    Szöglet: 0-2
    Szabálytalanság: 9-8
    Les: 1-2
     
    46
    Elkezdődött a második félidő.
     
    46
    A szünetben egyik oldalon sem történt változtatás.
     
    48
    A csapatok ugyanott folytatják, ahol abbahagyták, azaz alapvetően a mezőnyben zajlik a játék.
     
    49
    Teplán végzett el egy szabadrúgást a jobb oldalról, magasan érkező kísérletét Gyenes biztosa húzta le.
     
    53
    A mérkőzés első nagyatádi szögletét Laczkó Dávid végezte el, de a sarokrúgásból semmi veszély nem alakult ki.
     
    55
    Az első csere a vendégeké: Koziorowski helyére Szluka János érkezett, aki az elmúlt szezonban 17 mérkőzésen 11 alkalommal volt eredményes.
     
    58
    Ismét Teplán végezhetett el egy szabadrúgást, ezúttal középről, mintegy 35 méterről. Félmagas kísérlete nagyjából két méterrel a kapu jobb oldala mellett hagyta el a pályát.
     
    65
    Cserélnek a nagyatádiak is: Csongár Péter helyére Pákai Gergő érkezett.
     
    68
    Mezőnyjáték – helyzetek nélkül. Röviden így tudnánk összegezni az utóbbi perceket.
     
    70
    Újabb hazai változtatás: Kuckó Márk le – Kovács Patrik be.
     
    72
    Cserére csere a válasz: Segesdi Attila helyére Somodi Ádám érkezett a csepelieknél.
     
    74
    Egy ütközés során Kecskés Gergő maradt lent, de rövid ápolás után folyatni tudta a játékot.
     
    76
    Somodi ugrott ki egy remek indítással a nagyatádi védők között, de Szabó Szabolcs elhúzta a lábát, amiért a hazaiak játékosa sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
     
    76
    A megítélt szabadrúgást Teplán végezte el, kísérlete messze elkerülte a házigazdák kapuját.
     
    82
    Az utolsó nagyatádi csere: Kovac Zoltán helyett Akácsos Szilárd a pályán.
     
    84
    A hajrára ismét felpezsdült a találkozó, a nagyatádiak birtokolták jóval többet a labdát, de komoly(abb) lehetőséget nem jegyezhettünk fel.
     
    87
    Szluka játszott Zimermann elé, aki középről, mintegy 30 méterről lövésre szánta el magát, Gyenes magabiztosan ragadta magához a játékszert.
     
    88
    Akácsos Szilárdé a mérkőzés második sárga lapja, miután Juhász Lászlót hátulról buktatta.
     
    90
    Ismét Szluka volt az egyik főszereplő, a csepeliek támadója 25 méterről lövésre szánta el magát, a labda nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot!
     
    90
    Kettő perc ráadás. A látottak alapján kisebb fajta csoda szükségeltetne, hogy a Mudin Imre Sportcentrumban gól szülessen a mai napon.
     
    91
    A mérkőzés utolsó cseréje: Szemán Lajos helyére Schleining Ádám érkezett.
     
    Mérkőzés vége.
     
    A látottak alapján igazságos pontosztozkodásnak lehettünk szemtanúi. A következő fordulóban a nagyatádiak a Csákvár otthonában lépnek pályára, míg a csepeliek a Szombathelyi Haladás II. alakulatát fogadják.
     
    A lefújás után a két csapat vezetőedzője, Papp Zoltán és Szabó Zoltán értékelte a kilencven perc során látottakat.

    Papp Zoltán: " – Minden kezdet nehéz, bár nekünk voltak nagyobb helyzeteink, azonban a mérkőzés képe alapján igazságos eredmény született. A megszerzett pontot nem becsüljük alá, de nem is értékeljük túl. Úgy gondolom, hogy a kreatív játék kellett volna a sikerhez."

    Szabó Zoltán: " – Összességében nézve igazságosnak érzem a döntetlent, de, ha a második félidőben a támadójátékunk határozottabb, akkor három ponttal távozhattunk volna. Aminek még örülhetünk, hogy ismét sikerült lehoznunk kapott gól nélkül a találkozót, de még egyszer mondom, ha a második játékrészben elől határozottabbak vagyunk, akkor nyerhettünk volna." (00:32:43)

    Vörös Sándor

    Gólok:

    Lapok:   76. Szabó (NFC), 88. Akácsos (NFC)


    Nagyatádi FC: Gyenes A. – Szabó Sz., Dekanics, Petrók, Kovac, (Akácsos – 82.p.) – Márton A. – Kuckó, (Kovács P. – 70.p.), Garai, Csongár, (Pákai – 65.p.), Laczkó D. – V. Nikolic
    Csepel FC: Nagy Z. – Kecskés G., Haraszkó, Rakic, Teplán – Szemán, (Schleining – 91.p.), Krupár – Juhász L., Koziorowski, (Szluka – 55.p.), Zimermann – Segesdi, (Somodi – 72.p.)

    Játékvezetők: Pillók Ádám (Mohos Mátyás Tamás, Verbászi Patrik Bence)

    Nézőszám: 200