Manchester United – Everton FC 2:1 (vége) | Tottenham Hotspur – Southampton FC 1:0 (vége) | Chelsea F.C. – Arsenal FC 2:0 (vége)
West Ham United – Queens Park Rangers 2:0 (vége)
vége
Tottenham Hotspur
1:0 (1:0)
Southampton FC
vasárnap 05.10.2014, 15:05 • White Hart Lane, London • Barclays Premier League
Prematch odds
     
    A hazai csapat hatalmas küzdés árán, de megszerezte a 3 pontot, ezzel feljebb kapaszkodott a tabellán.

    A vendégekben lehet egy kis szomorúság ugyanis ugyanannyi, ha nem több helyzetet alakítottak ki, és a labdát is többet birtokolták, de hát a focit még mindig gólra játsszák ismerjük a mondást. Tadic és Mané hajtottak küzdöttek, Pellé volt egy kicsit halovány a mai napon.

    A Tottenhamnek ma a győzelemhez kellett egy kreatív középpálya Lamela, Chadli és Eriksen személyében, akik kívül tulajdonképpen más nagyon nem is dolgozott ki helyzetet. Adebayor gyengén játszott (szerencséjére csapattársa, Eriksen remek lövésével megmenekült a Tottenham a pontosztozkodás elől. A remek középpályán felül a védelmükben Verthongen is állta a sarat.

    Mindent összevetve egy parádés meccs volt, ahol a hazaiak 1-0 arányban múlták felül egy igazi angol, kemény, hajtós bajnokin az ellenfelüket. (17:04:43)
     
    90+3
    Mérkőzés vége.
     
    90+3
    Dembele löki fel Bertrandot.
     
    90+3
    Spurs próbálja a vendégeket a saját térfelükön tartani az utolsó pár percre.
     
    90+1
    Kane jön be a kreatívan játszó Lamela helyére.
     
    90
    3 perc a hosszabbítás.
     
    90
    A beadást Verthongen vágja ki, amivel indulhatna a Spurs, de a vendégek ismét visszaszerzik a labdát. Clyne veszélyesen hozza fel, Verthongen szereli. Nagyon sok dolga van ma Verthongennek, aki hiba nélkül játszik, remek teljesítményt nyújt.
     
    89
    Mané esik hasra szabad a Sotonnak. Capoue volt szabálytalan.
     
    89
    A Spurs nem tud felszabadítani egyenlőre a Soton ott tanyázik a kapujuk előtt.
     
    88
    Már a másik oldalon Davis adja be, ezt bedobásra tisztázták. A Soton megtartja a labdát, és Adebayor rúgta fel Schneiderlint.
     
    87
    Dier húzza meg jön a beadás, de Adebayornak ez rettentően hosszú, így Forster kapusé a labda. Forsternek nem sok esélye volt a gólnál, de azonkívül jól véd a mai találkozón.
     
    86
    A szurkolók is (akárcsak a meccs) kezd egy kicsivel alább hagyni, reméljük lesz a végére valami csattanó!
     
    84
    A Soton (vendégek) hátul – kissé tanácstalanul- adogatják a labdát, majd Fonte megindul kiteszi Bertrandnak a labdát, aki pontosan Mané elé szolgálja a kapu elé pár méterrel, de Mané nem találja el! Ordító helyzet maradt ki. Mané lábában volt az egyenlítés.
     
    82
    Szöglet következhet, ez sem sikerült jobban az eddigieknél, de kapu előtt marad a Spurs. Adebayor kapja a labdát, aki eddig semmit sem mutatott ma magából, és most is lesen helyezkedett.
     
    81
    A gólszerzőt, Eriksent hozza le Pochettino menedzser, és Dembelét küldi a helyére.
     
    80
    Adebayor vezeti a kapu előtt keresztbe, most sok passzal játszik a Tottenham, Rose húzza meg a szélén, Clyne szereli szépen. Bedobás.
     
    79
    Szögletet megismételheti Eriksen az elsőt ugyanis kivágták. A második sem sikerült jobban, a labda egészen Lloris kapusig gurut vissza.
     
    78
    Lamela ki a szélre Eriksennek, aki visszateszi Rosehoz, ő ki adja Kaboulnak a szélére vissza, de a beadását blokkolták. Kaboultól szokatlan szerepkörben láthattuk.

    Koppány Veres

    Gólok: 40. Eriksen

    Lapok:   53. Kaboul (TOT), 66. Lamela (TOT) – 77. Tadic (SOT)


    Tottenham Hotspur: Lloris- Rose, Verthongen, Kaboul (c), Naughton( 32. Dier)- Capoue, Mason- Chadli, Eriksen( 81. Dembele), Lamela( 91. Kane)-Adebayor
    Cserék: Vorm-Townsend, Soldado, Kane, Fazio, Dier, Dembele

    Southampton FC: Forster- Bertrand, Alderweireld, Fonte (c), Clyne- Schneiderlin, Wanyama( 76. Long), Davis- Tadic, Pellé, Mane
    Cserék: Davis-Cork, Gardos, Long, Mayuka, Reed, Targett

    Játékvezetők: Mike Jones-