Bayern München – 1899 Hoffenheim 3:3 (vége) | Bayer Leverkusen – Braunschweiger TSV Eintracht 1895 1:1 (vége) | VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 2:3 (vége)
1. FSV Mainz 05 – FC Augsburg 3:0 (vége) | SC Freiburg – Norimberk 3:2 (vége)
vége
1. FSV Mohuč 05
3:0 (2:0)
FC Augsburg
szombat 29.03.2014, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Bundesliga
Prematch odds
     
    A második félidőben sem tudott felnőni a feladathoz a vendég Augsburg csapata. Hahn révén a jobb szélen volt ugyan néhány lehetőségük, de a fontosabb szituációkban hibáztak. A Mainz csapata jobban jött ki a fordulópontokból és egy szenzációs Geis bombával a félidei 2:0-ás vezetését a mérkőzés végére megtoldotta még egy találattal. Összességében elmondható, hogy megérdemelt a 3:0-ás hazai siker. (17:24:52)
     
    90+2
    Mérkőzés vége.
     
    90+1
    Esswein kínálja meg Karius-t, 20 méterről rögzített szituációból, a kapus nagy bravúrral üti ki a jobb felsőből a labdát.
     
    90
    Moritz-ot Soto váltja hazai oldalon.
     
    90
    Jeong-Ho Hong fejelte kapura veszélyesen a szögletet, Karius kiszedte a léc alól a labdát.
     
    89
    Szögletet végezhetnek el a vendégek, Okazaki tisztáz, jöhet egy újabb szöglet.
     
    88
    Az Augsburg teljesen feladata a mérkőzést, a hazaiak továbbra is támadásban vannak.
     
    86
    Koo Ja-Cheol helyett Zimling a pályán hazai oldalon.
     
    83
    Óriási gólt lőtt a Mainz! Choupo-Motingtól indult az akció, bal szélről befelé cselezett, lepasszolta a játékszer Koo-nak, aki továbbsimogatta a labdát JOHANNES GEIS-nek, aki 23 méterről óriási erővel lőtte ki a jobb felső sarkot. Védhetetlen gól.
     
    82
    Veszélyeztet az Augsburg is! Hahn jobb oldali beadását Mölders perdítette kapura a rövid saroknál, éppen hogy elkerülte a labda a bal felsőt.
     
    80
    Nagy lehetőséget hagyott ki a Mainz! Okazaki lépett ki a jobb szélen, betört a tizenhatoson belülre, keresztbe ívelte a labdát, az érkező Choupo-Moting centikkel fejelt a jobb felső sarok fölé.
     
    77
    Nicolai Müller megy la hazai oldalon, Malli a helyén.
     
    76
    Remek labdát kapott ismét Okazaki, azonban a védője gyorsabb volt nála, a japán csak szabálytalankodni tudott, így szabadrúgással jöhet az Augsburg.
     
    74
    Védő helyett támadó a pályán vendég oldalon, Verhaegh-ot, Mölders váltja.
     
    73
    Hahn szabálytalankodik az oldalvonal mellett Geis-szal szemben. Figyelni kell a szélsőnek, mert már van egy sárgája, figyelmezteti is a játékvezető.
     
    71
    Kontrákkal jön előre a hazai csapat a jobb oldalon Müller robogott el középre adott Okazaki, azonban szabálytalankodott.
     
    70
    Mezőnyjáték folyik, a vendégek nem találnak fogást a mainzi védőkön, a hazaiaknak pedig ez az eredmény tökéletesen megfelel.
     
    68
    Az utóbbi percekben átadja a területet a hazai gárda a vendégeknek.
     
    67
    Rossz játékvezetői döntés született. Bobadilla lábáról hagyta el ugyanis a játékszer a pályát az alapvonalnál, mégis szöglettel jöhet az Augsburg.

    Kárász Tibor

    Gólok: 23. BUNGERT, 38. HITZ (öngól), 83. GEIS

    Lapok:   53. MÜLLER (MAI) – 62. HALIL ALTINTOP (AUG), 64. HAHN (AUG)


    1. FSV Mohuč 05: Karius – Joo-Ho Park, Bungert, Bell, Pospěch – Moritz(90.,Soto), Geis, Choupo-Moting, Ja-Cheol Koo(86.,Zimling), Müller(77.,Malli) – Okazaki
    Vezetőedző: Thomas Tuchel

    Cserék: Kresic (K), Zimling, Malli, Soto, Díaz, Parker

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh(74.,Mölders), Callsen-Bracker, Klavan (30.,Jeong-Ho Hong), Ostrzolek – Vogt, Baier, Hahn, Halil Altintop, Werner (37., Esswein) – Bobadilla
    Vezetőedző: Markus Weinzierl

    Cserék: Manninger (K), Philp, Milik, Esswein, de Jong, Jeong-Ho Hong, Mölders

    Játékvezetők: Fritz – Petersen, Sinn