FC Schalke 04 – Hannover 96 1:0 (vége) | 1. FSV Mainz 05 – SC Paderborn 07 5:0 (vége) | SC Freiburg – Eintracht Frankfurt 4:1 (vége)
VfB Stuttgart – Borussia M'gladbach 0:1 (vége) | Hamburger SV – 1. FC Köln 0:2 (vége) | Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 0:0 (vége)
vége
SC Freiburg
4:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt
szombat 31.01.2015, 15:30 • MAGE SOLAR Stadion, Freiburg • Bundesliga
Prematch odds
     
    A gyatra első játékrész után minden összejött a Freiburgnak a második félidőben, és 0–1-ről 4–1-re fordított a csapat! Gyakorlatilag a semmiből jött ez a remek eredmény, a Freiburg veszélyes volt ugyan, de igazi gólhelyzetig nem nagyon jutottak. A 61. percben azonban Aigner buktatta Güntert egy teljesen ártalmatlan szituációban, csak éppen a tizenhatoson belül, így büntetőhz jutott a Freiburg. A tizenegyest Darida magabiztosan értékesítette, és innen kezdődött a vendégek lejtmenete.

    Alig másfél perccel az egyenlítést követően a vezetést is átvette a Freiburg, Klaus remekül tette Petersen elé a labdát, aki nem hibázta el a ziccert és megszerezte a vezetést.
    Ettől a két góltól teljesen szétesett a Frankfurt, perceken keresztül az történt a pályán amit a Freiburg akart, és végül ennek meg is lett az eredménye, Frantz középre ívelt labdáját Petersen befejelte Trapp mellett, így két gólosra hízott a hazai előny.
    Ezt követően az utolsó húsz percben a vendégek próbálkoztak mindennel, ám pontatlanok voltak, így még csak megnehezíteni sem tudták Bürki kapus odlgát. Végül a kegyelemdöfést is megadták a hazaiak, ki más mint Nils Petersen, aki egy beadást követően már-már rutinból lőtte el Trapp kapus mellett a labdát.

    Győzött tehát a Freiburg, ezzel nem csak az utolsó helyet hagyták maguk mögött, de még a kiesőzónát is, és egészen negyedikéig nem is kell attól tartaniuk, hogy visszakerülnének oda. (17:30:01)
     
    90+2
    Mérkőzés vége.
     
    90+1
    Két perc a ráadás.
    Nils PETERSEN - 4:1
     
    88
    A Freiburg gólt szerzett!

    Ott a negyedik is! A félidőben beállt NILS PETERSEN klasszikus mesterhármassal zárja a meccset! Schmid átvitte a labdát két védőn, az elsőt átugrotta mikörzben az becsúszott, a másodikat megkerülős csellel lefutotta, majd középre tette a labdát. Petersen köszönte szépen, levette, majd harmadszor is túljárt Trapp eszén! 4–1!
     
    85
    A lövés már nem volt túl jó, Darida kifejezetten rosszul találta el a labdát, jóval a kapu fölé ment a kísérlet.
     
    85
    Nagyon higgadtan oldják meg az újabb helyzetet a hazai védők, és már indul is a kontra.
     
    84
    Seferovicnak se jönnek már össze a passzok, megpróbálta kitenni a szélre, bedobás a vége.
     
    83
    Utolsó cserelehetőségét is kihasználja a Frankfurt, Madlung váltja az eddig elég szürke Hasebét.
     
    82
    Darida eresztett el egy lövést a tizenhatoson kívülről a másik oldalon, Trapp simán fogta.
     
    81
    Próbál nyomni a Frankfurt, de pontatlanok az akcióik a nagy sietség miatt.
     
    79
    Sokáig a hazai tizenhatos előtt volt a labda, próbáltak lőni a vendégek, ám ezek rendre lepattantak a hazai védelemről, végül Meier próbálta a hosszúba helyezni a labdát, de nagyjából másfél méterrel elszámolta magát.
     
    78
    Szöglet jöhet, kifejelte az egyik hazai játékos.
     
    78
    Szabadrúgáshoz jutnak a vendégek a bal szélen.
     
    77
    Philipp volt lesen, támadhat a Frankfurt.
     
    76
    Csak említeni kellett, éppen most szánta rá magát a cserére a mester: Aigner és Inui jön le, Kittel és Piazon a helyükön.
     
    75
    Egyet sem cserélt még a Frankfurt vezetőedzője, ez a nyolc perc alatt bekapott három gól bizonyára sok fejtörést okozott neki.
     
    74
    Nem nagyon akar leállni a Freiburg, ha már egyszer megy nekik a játék miért is tennék.
     
    73
    Petersen veszélyeztethetett volna ismét, de lesen volt.

    Dávid Kiss

    Gólok: 61. Darida (bünt.), 63. Petersen, 69. Petersen, 88. Petersen – 1. Russ

    Lapok:   58. Mehmedi (FRE), 63. Gunter (FRE), 72. Philipp (FRE) – 45. Anderson (FRN), 45. Trapp (FRN), 53. Chandler (FRN)


    SC Freiburg: Bürki – Günter, Höhn, Torrejon, Riether(46. Sorg) – Schmid, Darida, Schuster(46. Petersen), Klaus – Mehmedi(66. Philipp), Frantz.
    Cserék: Mielitz – Daehli, Hofler, Petersen, Philipp, Schahin, Sorg.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Oczipka, Anderson, Russ, Chandler – Inui(76. Piazon) Hasebe, Stendera, Aigner(76. Kittel) – Seferovic, Meier.
    Cserék: Wiedwald – Flum, Kinsombi, Kittel, Zambrano, Piazon, Mandlung.

    Játékvezetők: F. Zwayer – F. Steuer, M. Pelgrim – M. Fritz